KF Drita Gjilan

0 - 2

Don. 28/07/2022 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadiumi Fadil Vokrri

Toeschouwers: 9.432
 
Scheidsrechter: Sander Van Der Eijk (Ndl.)

Lijnrechters: Rens Bluemink (Ndl.) - Dyon Fikkert (Ndl.)

Vierde official: Martin Pťrez (Ndl.)
 
Clubopgeleide Laurit Krasniqi kopt raak in Kosovo
De pers had nog een sfeertje van onrust of erger proberen te creŽren, de fans waren voorafgaand aan deze terugwedstrijd vooral en enkel bezig die plaats en dat tijdstip te vinden om de wedstrijd (via een streamdienst) te kunnen bekijken. Het regende suggesties, maar daarvan was uiteraard niets bekend bij de rood-witte staf en selectie in het Stadiumi Fadil Vokrri. Hoofdcoach Mark van Bommel stond al voor het eerst voor een belangrijk (mini-)examen, waarmee aan het belang van de partij en de tegenstander geen tekort mocht worden gedaan. In tegenstelling tot het omstandigheden Achter de Kazerne, leek het een aangenaam voetbalweertje deze 28e juli. De rood-witte technische staf pakte overigens met een bijna perfecte doorslag van de basisopstelling van voorgaande zondag uit, al moest Sam Vines inleveren aan... clubopgeleide Laurit Krasniqi, die meer dan behoorlijk op de positie had gepresteerd in de heenwedstrijd van een week tevoren in het Bosuilstadion. William Pacho Tenorio had zich getoond aan de boorden van de Dijle en behield het vertrouwen van zijn coaches. De lokale trainersstaf stuurde dezelfde XI tussen de lijnen die tot frustratie van de Antwerpfans de nul tot over het laatste fluitsignaal hadden weten te tillen tijdens de heenwedstrijd. Nederlander Sander Van Der Eijk moest samen met drie van zijn landgenoten waken over het faire verloop van de partij.

Er was een heksenketel aangekondigd. Thuisploeg KF Drita moest de aftrap dan wel aan de bezoekers uit de Scheldestad laten, het probeerde die eerste minuten de match richting Jean Butez te oriŽnteren. De Reds gingen desondanks aan de haal met de eerste hoekschop voor Benson Manuel en de eerste doelpoging vanop afstand van Radja Nainggolan. Doelman Maloku moest beide vuisten in stelling brengen om de vroege achterstand te voorkomen. Nog voor de tiende minuut moest de lokale goalie ingrijpen op de rebound op halve hoogte van Benson Manuel. Het volume ging even de hoogte in als Jean Butez een vervaarlijke flankvoorzet in twee keer onschadelijk wist te maken. Na deze over-en-weertjes vond linksachter BlakÁori het nuttig en interessant om een korte onderbreking van anderhalve minuut met wonderspons te claimen. Opnieuw met z'n elven probeerde de thuisploeg naar voren te stormen. Jean Butez moest zowaar zijn laatste moeilijke redding van de avond presteren. Het was een wonderlijke save om de doelpoging in corner af te weren. KF Drita sleepte er meteen nog een vrijschop achteraan na onduidelijke fout ter rechterzijde. Jean Butez greep vast. De bal leek nu in de ban van de verdedigers. Limani leek aan al zijn inzet nog een adempauze over te houden ook. Die onderbrekingen zouden al voor het rustsignaal, maar vooral aan het einde van de partij (ruim) gecompenseerd worden voor de achterliggende club. Alhassan Yusuf Abdullahi moest zich nog een uitbrander van de Nederlandse ref laten welgevallen, maar eens de gele kaarten uit de bovenzak... Besnik (Krasniqi) vergreep zich aan Michel-Ange Balikwisha en ging onder protest van het lokale heir als eerste in het boekje. Benson Manuel kreeg de vlag voor buitenspel en zo liep de eerste periode doelpuntenloos af.

Ongewijzigde elftallen en ongewijzigde score bij de kampwissel, maar dat zou niet meer lang zo zijn. Benson Manuel ontbond enkele keren zijn duivels op rechts. Bij een van die raids vond hij aan de tweede paal Laurit Krasniqi die geslepen en technisch perfect binnenkopte. De (virtuele) 'Bosuil' in vuur en vlam. De roodwitten probeerden volop door te drukken en trokken aan de overkant de buitenspelval open. Ajzeraj werd al onmiddellijk gevangen. Net het uur voorbij, of daar meldde zich een dubbele wissel bij KF Drita. Positie voor positie en dus kwam Selmani bijlopen om mee de achterstand ongedaan te maken. Pieter Gerkens en Vincent Janssen werden bijna in een moeite geboekt. Simonovski deed een aardige poging om wat van de vrijschop van Selmani te maken, maar kwam een heel eind boven het doel van Jean Butez uit. De aanleiding was niet geheel duidelijk, maar plots regende het voorwerpen op en rond het terrein. Taak volbracht, mocht Arbnor Muja (die in de belangstelling van Royal Antwerp FC zou staan) naar binnen. Een vervaarlijke rush over links, diens vervanger Kryeziu liet meteen van zich spreken. Het publiek ging er nog eens voluit achter, maar door de defensieve organisatie breken, lukte de moegestreden lokalen niet (meer). Benson Manuel werd nog geveld door krampen. Koji Miyoshi stond paraat om nog wat klaar te maken. De drift op het terrein nam toe, er vielen gele kaarten over en weer, maar Koji Miyoshi in zijn dadendrang afstoppen lukte niet. De wedstrijdleiding dacht al aan het eindsignaal na meer dan acht minuten overtime. Net dan sloeg de kwieke Miyoshi toe. Zijn voorzet werd in eerste instantie weggewerkt, Mickey Balikwisha bekroonde net dan zijn prestatie nog met een doelpunt. Sascha Van de Sande mag de tickets richting LillestrÝm boeken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/07/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
50 Laurit Krasniqi - 53'
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens - 65'
14 Benson Manuel
10 Michel-Ange Balikwisha - 98'
18 Vincent Janssen - 68'
 
69' 18 Vincent Janssen (uit)/
99 Michael Frey (in)
69' 4 Radja Nainggolan (uit)/
6 Birger Verstraete (in) - 96'
84' 14 Benson Manuel (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
90' 50 Laurit Krasniqi (uit)/
61 Dinis Almeida (in)
90' 16 Pieter Gerkens (uit)/
21 Sam Vines (in)
KF Drita Gjilan
1 Faton Maloku
2 Besnik Krasniqi - 36'
5 Ardian Limani - 92'
26 Prince Balde
18 Ilir Blakcori
10 Muharrem Jashari - 81'
4 Ron Broja
8 Arbnor Muja
80 Blend Baftiu
17 Almir Ajzeraj
70 Marko Simonovski
 
63' 17 Almir Ajzeraj (uit)/
22 Kastriot Selmani (in)
63' 4 Ron Broja (uit)/
7 Hamdi Namani (in)
77' 8 Arbnor Muja (uit)/
98 Almir Kryeziu (in)
87' 80 Blend Baftiu (uit)/
9 Ardit Tahiri (in)
87' 2 Besnik Krasniqi (uit)/
23 Drilon Islami (in)