R. Antwerp F.C.

0 - 1

Woe. 22/07/1992 19:30 u.

FC Dinamo Bucuresti

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1000
 
Scheidsrechter: Willy Bosschaerts

Lijnrechters: A. Boeckx - W. Boven
 
Oefencampagne 1992-'93 (05)
Na R Antwerp FC - Dynamo Boekarest R Antwerp FC 0 - Dynamo Boekarest 1

R Antwerp FC, in de opstelling die Hoogstraten VV vorige week met 0-6 wegspeelde, had het tijdens de eerste helft knap lastig met de kort opzittende Roemenen. Onder impuls van een bijzonder balvaardige Mouteauce eisten de gasten de betere combinaties op. Doelgevaar kon niet uitblijven. Een loeier van Pan? scheerde langs de paal buiten. Doelman Wim De Coninck weerde een schot van Moga en een kopbal van Gerstenmaier. De thuisploeg miste cohesie, kwam slechts mondjesmaat de Roemeense doelman bedreigen. Halfweg de eerste helft staken H.-P. Lehnhoff (schot voorlangs) en Alex Czerniatynski (kopbal over de kruising) de neus aan het venster. De overige combinaties bloedden dood in het middenveld. De tweede periode werd ontsierd door enkele even overbodige, als brutale overtredingen. Kari Ukkonen, gekwetst in het aangezicht, diende het veld vroegtijdig te verlaten. De Roemenen profiteerden van het numerieke overwicht en scoorden langs Demollari de winnende treffer. (G.V. - bron: onbekend - 23/07/1992)

Goal op een diefje en dan Stewan Stojanovic in het midden

DEURNE — R Antwerp FC moest in het eerste kwartier het initiatief aan de technisch vaardige, maar ook vrij brutaal spelende Roemeense kampioen laten. Dynamo dreigde met een afstandsschot van Pan? en een wenkende kans voor Cheregi. Via Hans-Peter Lehnhoff (voorlangs) en Czernia (over) stak de Great Old voor het eerst de neus aan het venster. Echt overtuigend was het spelletje echter niet. De Roemenen tikten het balletje rond. R Antwerp FC zocht moeizaam naar inspiratie. De eerste flitsende actie kwam pas vlak voor de rust op naam van de centraal uitgespeelde Didier Segers die een lange ren met een knappe voorzet besloot. Ronny Van Rethy kopte instormend naast. Even later lag de sterk spelende nieuwkomer met een mooie steekpas ook aan de basis van een actie Lehnhoff-Czernia, die de kans overkopte.

Na de rust maakten de zeven wissels van R.A.F.C. het geheel er niet overzichtelijker op. Czernia kreeg een gestifte vrije trap van Kari Ukkonen niet voorbij de Roemeense doelman. Aan de overzijde stuitte Demollari op Wim De Coninck. De invallers opgebruikt, profiteerde Demollari van van het uitvallen van de geblesseerde Kari Ukkonen om het pleit te beslechten (0-1). Doelman Stewan Stojanovic maakte dan maar zijn debuut als middenvelder... (M.W.A. - bron onbekend - 23/07/1992).

Round-up Oefencampagne 1992 (5)

De Nederlandse amateurclubs Milano en De Spechten waren geen partij. Toch kon het team van Walter Meeuws na vier zeges en een doelsaldo van... 33-0 mooie cijfers voorleggen, alvorens in het stevige Roemeense Dinamo Boekarest haar meerdere te vinden.

De eerste helft toonden de Bosuiljongens zich nochtans de betere ploeg. Hans-Peter Lehnhoff (17') noch Alex Czerniatynski (18') kregen de bal voorbij de Roemeense doelman Tene. In de 38e minuut kregen we de mooiste aanval van de avond te zien. Didier Segers onderstreepte zijn prima partij met een assist voor Ronny Van Rethy, die echter nipt overkopte.

Tijdens de tweede periode onderwierp Walter Meeuws zijn selectie aan een grondige evaluatie. Na heel wat vervangingen viel Kari Ukkonen (78') met een wenkbrauwkwetsuur (die met zeven hechtingen diende te worden behandeld) uit. Restte helaas enkel nog (invallersdoelman) Stewan Stojanovic. De Roemenen profiteerden bijna meteen van de ontstane verwarring in de organisatie om via Demollari te scoren (79'), meteen ook de eindstand. Walter Meeuws tilde uiteraard niet zwaar aan deze eerste nederlaag van de oefencampagne (Antwerp Clubblad 2 - 19/08/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 23/07/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Wim De Coninck
2 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Smidts (K)
5 Didier Segers
6 Noureddine Moukrim
7 Wim Kiekens
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Dragan Jakovljevic
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski
 
46' 10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
17 Garry De Graef (in)
46' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
14 Kari Ukkonen (in)
46' 6 Noureddine Moukrim (uit)/
16 Willy Vincent (in)
61' 4 Rudi Smidts (uit)/
13 Rudi Taeymans (in)
61' 2 Rony Van Rethy (uit)/
12 George Kulcsar (in)
73' 9 Dragan Jakovljevic (uit)/
18 Peter Van Hout (in)
73' 5 Didier Segers (uit)/
15 Geert Emmerechts (in)
78' 14 Kari Ukkonen (uit)/
20 Stewan Stojanovic (in)
FC Dinamo Bucuresti
1 Florin Tene
2 Zoltan Kadar
3 Tibor Selymes
4 Gheorghe Mihali (K)
5 Leo Florian Erozava
6 Marius Cheregi
7 Dorinel Mauteance
8 Gábor Gerstenmájer
9 Sebastian Moga
10 Constantin Pană
11 Sulejman Demollari - 80'
 
71' 9 Sebastian Moga (uit)/
15 Ovibice Cornel Hanganu (in)
86' 11 Sulejman Demollari (uit)/
17 Nelson Mensan (in)
88' 10 Constantin Pană (uit)/
18 Adrian Matei (in)