R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 31/07/2022 21:00 u.

S.V. Zulte Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.174
 
Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters: Romain Devillers - Dirk Gilon

Vierde official: Simon BourdeaudHui
 
Met dank aan Sam Vines & Mickey Balikwisha
SV Zulte Waregem kende een uiterst moeilijke voorgaande campagne, maar startte het nieuwe seizoen o.l.v. nieuwe coach Mbaye Leye wel met een overwinning in eigen huis tegen gedoodverfde degradatiekandidaat FC Seraing. Het vertrouwen hersteld, stuurde de bezoekende coach in tegenstelling tot zijn collega een ongewijzigd elftal de Bosuilmat op. Antwerpcoach Mark van Bommel roteerde net als op de openingsspeeldag. Ook nu gebeurden de aanpassingen in de defensieve sector. Zo kwamen Dinis da Costa Lima Almeida en Sam Vines opnieuw postvatten in de afweer. Benson Manuel was aangekondigd, maar lijkt met de minuut dichter bij een overstap naar de Engelse Championship. Hij stond zijn plaats vrijwillig af aan Koji Miyoshi, voorgaande donderdag in Pristina nog goed voor een korte invalbeurt. Anthony Valencia en Christopher Scott verbeten hun ongeduld in de rood-witte dug-out. Lothar D'Hondt was aangeduid om in een sfeervolle Bosuil de leiding te nemen.

Royal Antwerp FC mocht dan met de sfeertribune in de rug beginnen, aanvoerder Toby Alderweireld moest de aftrap aan de bezoekers laten. SV Zulte Waregem begon gretig aan de partij, al mocht Radja Nainggolan wel de eerste hoekschop van de partij trappen. Alhassan Yusuf Abdullahi verlengde, Pieter Gerkens zag zijn schot afgeblokt worden. Nog tijdens het wedstrijdbegin moest Jean Butez buiten zijn gebied met de voet ontzetten. De bezoekers beheersten de counter een stuk beter dan de Europese tegenstanders van de afgelopen donderdag. Bij de eerste SV-hoekschop na een stevige rush over links van Drambaiev en verstuurd door Rommens, belandde de kopbal van centrale verdediger Tambedou pal tegen de dwarsligger. SVZW mocht even later opnieuw proberen. Het schot van Vossen was slecht gericht. Na een bijzonder lange lokale combinatie, liep Koji Miyoshi zich vast op de doelman. Aan de overkant was Rommens al toe aan zijn derde corner. Michael Frey stond paraat om het gevaar te keren. Michel-Ange Balikwisha en Koji Miyoshi werden niet beloond voor hun offensieve inspanningen. Bovendien werd eerstgenoemde stevig in de tang genomen bij Lopez. D'Hondt zag er geen gele kaart in. Dompé aan de haal en dus mocht Sangaré aanleggen en ver buiten het kader van Jean Butez uitkomen. Aan de overkant pakte Sam Vines uit met een strakke voorzet, maar vond (nog) niet de gepaste afwerker voor doel. Doelman Bossut klemde een schot van Koji Miyoshi op de borst en plots stonden Michel-Ange Balikwisha en Sam Vines aan de zijlijn voor verdere instructies van hun hoofdcoach. Sissako vuurde vanop afstand, Jean Butez ging goed plat. Halverwege de eerste periode net voorbij of Pieter Gerkens stuurde zijn kopbal over het doel van Bossut. Centrale verdediger Lopez trapte de wolken boven tribune vier tegemoet. Ondanks het stevige weerwerk, riep ook Leye drie spelers bij zich. SVZW liet zich dan al twee spelers warm lopen voor een latere invalbeurt. Enige kans voor Radja Nainggolan: hoewel de muur niet op de reglementaire afstand stond, schampte zijn vrijschop buitenkant linkerpaal. Net voor inrukken vergreep Miroshi zich aan Ritchie De Laet en zou zich dat later in de partij erg betreuren. Rusten zonder doelpunten na een aangenaam kijkstuk.

Nauwelijks afgetrapt of Michael Frey ging aan het freewheelen op de helft van de bezoekers, bediende Michel-Ange Balikwisha die zijn doelpoging uiteindelijk gered zag door Bossut. Hardwerkende Alhassan Yusuf Abdullahi zocht samen met zijn ploegmaats een nieuw elan. Pas na de tiende minuut kwam een lang uitgesponnen combinatie bij hardwerkende Michael Frey, die over het bezoekende doel liftte. Drambaiev verplichtte Jean Butez tot ingrijpen, terwijl Michael Frey de reflexen van Bossut testte. Een uur zonder doelpunten? Bezoekend coach Leye stuurde snelle man Fadera tussen de lijnen. Ritchie De Laet manifesteerde zich nadrukkelijker op de helft van de bezoekers. Dinis da Costa Lima Almeida richtte zijn kopslag na hoekschop van Radja Nainggolan te hoog. Jean Butez mocht lijf en leden inzetten om de knal van Fadera in corner te weren. Dinis de Costa Lima Almeida haalde de bal loepzuiver uit de voeten van Vossen en dan ging het in razende vaart via Sam Vines, Pieter Gerkens, Ritchie De Laet, Alhassan Yusuf Abdullahi, Dinis de Costa Lima Almeida van kant naar kant. Sam Vines spurtte achterom, zette uiterst gepast voor en Michel-Ange Balikwisha zette de lokale voorsprong op het bord. Invallers Vincent Janssen en Anthony Valencia mochten meteen mee vieren. SVZW leek even de adem afgesneden. Net voor het ingaan van het 'laatste' kwartier werd bovendien Miroshi na een overtreding en een tweede gele kaart door D'Hondt weggestuurd. Ondanks nog vier (late) wissels, vond SVZW nog nauwelijks de kracht en inspiratie om de rood-witte defensie te bedreigen. Aan de overkant kopte Vincent Janssen over doel. Anthony Valencia liet zich nog opmerken met enkele geslaagde rushes, het bevrijdende doelpunt viel niet, al trok de selectie met steun van de twaalfde man de zege over het laatste fluitsignaal van D'Hondt.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet - 89'
23 Toby Alderweireld (K)
61 Dinis Almeida
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens
19 Koji Miyoshi
10 Michel-Ange Balikwisha - 62'
99 Michael Frey
 
69' 99 Michael Frey (uit)/
18 Vincent Janssen (in) - 90'
69' 19 Koji Miyoshi (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
87' 4 Radja Nainggolan (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
87' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut (K)
14 Alessandro Ciranni
18 Moudou Tambedou - 75'
3 Borja Lopez
5 Oleksandr Drambaev
6 Abdoulaye Sissako
20 Nicolas Rommens
26 Miroshi Novatus Dismas - 43' - 75'
10 Mamadou Sangare
17 Jean-Luc Dompe
9 Jelle Vossen
 
62' 10 Mamadou Sangare (uit)/
7 Alieu Fadera (in)
79' 9 Jelle Vossen (uit)/
2 Ravy Tsouka Dozi (in)
85' 18 Moudou Tambedou (uit)/
31 Lukas Willen (in)
85' 14 Alessandro Ciranni (uit)/
19 Youssef Sylla (in)
85' 17 Jean-Luc Dompe (uit)/
59 Dylan Demuynck (in)