R. Antwerp F.C.

4 - 2

Zon. 07/08/2022 21:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.750
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Lennert Becquet

Vierde official: Arthur Denil
 
Mickey Balikwisha ontploft in overvolle Bosuil
Begin augustus en de Jupiler Pro League is al aan de derde speeldag toe. De verplichtingen komen als een razende speer af op de nieuwgevormde groep van team Mark van Bommel. Alreeds de zesde officiŽle wedstrijd en op die ene half gemiste opdracht tegen Drita FC na, mocht de rood-witte selectie een perfect rapport voorleggen. Het vertrouwen was overigens groot in Deurne-Noord. Iedereen bij club een achterban keek na de Europese zege tegen LillestrÝm SK uit naar de komst van... medeleider Oud-Heverlee Leuven. Inzet van de partij tegen de troepen van Marc Brijs was de toppositie van de reeksrangschikking. Het selectiewerk bij de bezoekers was simpel: dezelfde elf die een perfecte start realiseerden, mochten opnieuw aan de match beginnen, met inbegrip van Holzhauser en dat zou bij aanvang tot ver buiten het stadion te horen zijn. Ex-Antwerpspeler Joren Dom moest zich tevreden stellen met een latere invalbeurt. De rood-witte technische staf kon opnieuw beschikken over Toby Alderweireld en dus verhuisde Dinis da Costa Lima Almeida naar de dug-out. Clubtopschutter Michael Frey had opnieuw zijn basisplaats te pakken. De overige negen stonden ook voorgaande donderdag in het ŇrŚsen Stadion aan de aftrap. Het Belgische coŽfficiŽnt heeft dringend een upgrade nodig! Toby Alderweireld nam voor zijn rood-witte kleuren de honneurs waar bij team Bert Put, dat moest waken over de correcte toepassing van fairplay volgens het bondsreglement.

Royal Antwerp FC had na matchsponsor Heylen Vastgoed weliswaar de aftrap, maar de bezoekers meldden zich al bijna onmiddellijk in de buurt van het doel van Jean Butez. Suleiman kwam als laatste van een snelle combinatie in zicht van het rood-witte doel. Zijn doelpoging vond evenwel het kader niet. Eerste hoekschop was ook al voor de bezoekers. Het irritante, trage geschuifel van Holzhauser zette kwaad bloed bij de achterban. Het resultaat eindigde rechtstreeks in de grijphanden van Jean Butez, die na een onsportieve geste van Maertens verzorgd diende te worden. Met Balikwisha kwam Royal Antwerp FC voor het eerst in de buurt van Cojocaru. Het was nochtans Sam Vines die het bezoekende doel als eerste onder vuur nam, te hoog gericht mocht de doelman van de fusieclub het tijdrekken beginnen. Een nieuwe hoekschop voor de bezoekers werd aan de eerste paal met het hoofd ontzet door Pieter Gerkens. Het rood-witte samenspel stokte of daar ging Suleiman alweer aan de haal over rechts. Zijn voorzet werd door De Norre over het doel van Jean Butez gekeild. Bedrijvige Koji Miyoshi werd via Malinov een hoekschop, die op zijn beurt de vuist van Cojocaru tegenkwam. Een gelukje voor William Pacho Tenorio die het schot van Suleiman ei zo na in eigen doel liet afwijken. De hoekschop leverde enkel wat afkeuring op in de tribunes. Verbijstering alom als Radja Nainggolan na een ingebeelde overtreding demonstratief de gele kaart werd toegestoken door Put. Nsingi kreeg op het bezoekersvak na, het hele stadion stil nadat hij een voorzet van Suleiman zomaar in de rechterbenedenhoek deponeerde. Radja Nainggolan stuurde zin vrijschop rechtstreeks naast. Ritchie De Laet kopte een voorzet van Pieter Gerkens over het doel. Er hing een doelpunt in de lucht. Niet Maertens aan de tweede paal, maar aan de overkant rondde Radja Nainggolan een beklijvende combinatie via Koji Miyoshi, Ritchie De Laet, Pieter Gerkens en opnieuw Koji Miyoshi waarbij Mickey Balikwisha de bal slim liet lopen, af in de ook al rechterbenedenhoek. Amper twee minuten later was de Bosuil al opnieuw aan het feest. Michael Frey deponeerde zijn derde van het seizoen in het mandje. De Great Old kwam voor het eerst dit seizoen op achterstand, maar ging wel met een (kleine) bonus naar binnen.

De fusieclub uit de stad van de Kotmadam toonde zich in het verleden al vaker een moeilijke tegenstander en dat was dit keer niet anders. Ze probeerden alleszins de wedstrijd in de richting van Jean Butez te oriŽnteren, al kwam Radja Nainggolan beslist aanlopen om de rebound van de afgeweerde doelpoging van Mickey Balikwisha net buiten het kader te jagen. OHL profiteerde bijna van balverlies na onbestrafte fout op Mickey Balikwisha, maar stuitte uiteindelijk op William Pacho Tenorio. Ritchie De Laet kwam na een door Alhassan Yusuf Abdullahi verlengde hoekschop van Koji Miyoshi aan de verkeerde kant van het doelkader uit of daar mocht Koji Miyoshi al opnieuw naar het kwartmaantje. Dit keer niet het hoofd van Dinis da Costa Lima Almeida, Patris zette er gedecideerd zijn voorhoofd tegen. Kamp ontruimd, voor even toch. Tijd voor een nieuwe corner aan de overkant. Tot verbijstering van het lot kopte Patris aan de eerste paal raak, de ideale tussenstand voor de eerste bezoekende wissels. De match ging even op slot, al werd er beiderzijds niet op een inspanning gekeken. Opnieuw Put in een hoofdrol als hij de Antwerpcoach demonstratief de gele kaart voorstak! Vrije doorgang en doelpunt: na een snelle tiktak. Toby Alderweireld vond Ritchie De Laet, via Michael Frey leverde Koji Miyoshi een assist op maat af voor Mickey Balikwisha, die dit keer geen seconde aarzelde. De assistent-scheidsrechter stak er weliswaar bijna een vlag voor, maar de VAR corrigeerde tijdig. Gesteund door duizenden kelen, stoomde de Great Old nu door. Mickey Balikwisha onderstreepte zijn wedstrijd bijna met een tweede doelpunt, de staak stond in de weg. De corner van Radja Nainggolan was nauwelijks onderschept of de Reds meldden zich al opnieuw. Doelman Cojocaru kon het onheil dit keer nog voorkomen, maar tegen die droge knal in de boventent van Mickey Balikwisha stond hij na diens verbluffende dribbelnummer machteloos. Anthony Valencia schakelde zich moeiteloos in het aanvallende rollenspel in. Man van de Match Mickey Balikwisha kreeg samen met Radja Nainggolan zijn applausvervanging. In de ultieme minuut van de extra-time dook Patris nog op in de rood-witte zestien. Jean Butez had weinig moeite om de aansluitingstreffer te voorkomen. Royal Antwerp FC won zodoende de partij en mag zich tenminste een week langer top of the league voelen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/08/2022)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan - 24' - 38'
8 Alhassan Yusuf Abdullahi - 90'
16 Pieter Gerkens
19 Koji Miyoshi
10 Michel-Ange Balikwisha - 71' - 82'
99 Michael Frey - 40'
 
74' 19 Koji Miyoshi (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
74' 99 Michael Frey (uit)/
18 Vincent Janssen (in)
88' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
88' 4 Radja Nainggolan (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
O.-H. Leuven
12 Valentin Cojocaru
25 Louis Patris - 55'
28 Ewoud Pletinckx
15 Dylan Ouedraogo
11 Musa Al-Taamari
4 Kristiyan Malinov - 29'
24 Casper De Norre (K)
7 Jon Dagur Thorsteinsson
33 Mathieu Maertens
10 Raphael Holzhauser
43 Nachon Nsingi - 27'
 
58' 4 Kristiyan Malinov (uit)/
20 Hamza Mendyl (in)
58' 7 Jon Dagur Thorsteinsson (uit)/
6 Joren Dom (in)
68' 43 Nachon Nsingi (uit)/
17 Mykola Kukharevych (in)
88' 15 Dylan Ouedraogo (uit)/
5 Pierre-Yves Ngawa (in)
88' 10 Raphael Holzhauser (uit)/
21 Joao Gamboa (in)