R. Antwerp F.C.

2 - 0

Vrij. 07/10/2022 20:45 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.050
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Christophe Battiston - Vito di Vincenzo

Vierde official: Laurent Willems
 
Tiende competitiezege voor de Great Old
S.T.V.V. had sinds midden januari geen uitnederlaag meer geleden in de Jupiler Pro League. In het huidige seizoen incasseerden de Truienaars slechts één tegentreffer op verplaatsing. Bernd Hollerbach, de coach van de Haspengouwers, was noch met Excelsior Moeskroen en evenmin met S.T.V.V. in het recente verleden als verliezer van het terrein gestapt in het Bosuilstadion. Zijn ploeg acteerde naar de beeltenis van zijn coach: stug, moeilijk te ontwrichten en strijdend voor elke morzel grond. De fiere reeksleider maakte deze vrijdagavond komaf met de statistieken. Met Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja in de basis voor Radja Nainggolan en de met een kruisbandblessure in de vorige wedstrijd uitgevallen Koji Miyoshi moest de Great Old de rug rechten. De Antwerpspelers droegen een shirt mee van de onfortuinlijke vinnige winger. Legend Mark Van Der Linden mocht de aftrap verrichten, Nicolas Laforge was de leidsman van dienst.

Een snelle start met een vroeg openingsdoelpunt was de insteek van team Mark van Bommel. Pieter Gerkens had in de media laten uitschijnen dat hij wel eens een doelpunt wilde meepikken. Na amper acht minuten kon de ex-Truienaar een fantastische dieptepass van modelkapitein Toby Alderweireld verzilveren. De dynamische middenvelder was pijlsnel weggespurt met een high intensity run, controleerde de heerlijke assist van Mega Toby met buitenkant rechts en schoot dan staalhard met de linkervoet in doel. De Great Old bleef domineren en controleren, al moest Jean Butez toch waakzaam zijn op de enige poging van Leistner. De verdediger won het kopduel en zette de Antwerpdoelman aan het werk. Rood-wit claimde voor rusten 57% van het balbezit en kon daar enkele kansen tegenoverstellen. Een voorzet van Calvin Stengs ging aan iedereen voorbij. Een individuele actie van een zeer bedrijvige Arbnor Muja leverde niet meer dan een corner op. Acht minuten voor rusten was er een luchtduel tussen Vincent Janssen en Bauer zoals vaak gewonnen door de robuuste Nederlander. De Antwerpse targetman zette de actie verder, maar werd door een zeer onsportieve slag tegen de graszoden gemept. Na een VAR-interventie stuurde Nicolas Laforge Bauer naar de kleedkamer. Een tienkoppig STVV haalde met het nodige kunst- en vliegwerk zonder verdere kleerscheuren het rustsignaal.

Hollerbach bracht dan vervolgens zijn creatief goudhaantje Koita binnen de lijnen, maar het was de thuisploeg die een verdubbeling van de score najoeg. Team van Bommel wisselde nog niet al had de technische staf in de eerste helft meerdere spelers zich laten opwarmen. Na een snel gnomen corner viseerde Jurgen Ekkelenkamp de dwarslat. Na een fout op Calvin Stengs mocht de oud-Ajacied ook aanleggen voor een vrije trap vanop 20 meter. In hoofdzaak een te dicht staande muur veroorzaakte de te hoge inzet van de middenvelder. Tijd voor Ritchie De Laet en Radja Nainggolan om de nodige routine binnen de lijnen te brengen. Laatstgenoemde toonde zich erg bedrijvig, strooide met enkele mooie passes, maar de aanvallers waren tijdelijk niet op het appel. Zo schoot gouden stier Vincent Janssen de bal vanuit buitenspelpositie in de nokvolle Tribune Vier. De Kanaries toonden ook in de tweede helft weinig aanvallende intenties, behoudens een actie van Koita. De Great Old kon naar hartenlust omschakelen, maar door een gebrek aan snelheid van uitvoering en precisie liep dat spaak. Tot overmaat van ramp moest na een onschuldig duel Alhassan Yusuf Abdullahi middels een draagberrie het veld verlaten. Invallers Christopher Scott en Michael Frey werden geroepen om de laatste minuten mee vol te maken. En hoe! Calvin Stengs gaf gepast mee aan Michael Frey. De bonkige targetman haalde verwoestend uit. Keeper Schmidt kon de bal niet klemmen en Christopher Scott tikte de bal simpel over de doellijn. Assistent referee Battiston, die wederom een buitenspelpositie signaleerde, werd na langdurige controle in Tubize in het ongelijk gesteld zodat de treffer uiteindelijk gevalideerd werd. Een nieuwe clean sheet voor Jean Butez. De volwassen reactie na de ongelukkige nederlaag in Kortrijk bezorgde R.A.F.C. een tiende competitiezege en de leidersplaats komt niet in gevaar deze speeldag. Volgende zondag wacht de Hel van Sclessin. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/10/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
16 Pieter Gerkens - 8'
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Calvin Stengs
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja - 22'
18 Vincent Janssen
 
63' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
63' 11 Arbnor Muja (uit)/
4 Radja Nainggolan (in)
86' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
32 Christopher Scott (in) - 92'
90' 18 Vincent Janssen (uit)/
99 Michael Frey (in)
K. St.-Truidense V.V.
21 Daniel Schmidt
77 Eric Junior Bocat
3 Ameen Al-Dakhil
37 Toni Leistner
22 Wolke Janssens - 76'
4 Daiki Hashioka
6 Mory Konate - 59'
20 Robert Bauer - 39'
44 Christian Bruls - 54'
30 Shinji Okazaki
91 Gianni Bruno
 
46' 77 Eric Junior Bocat (uit)/
7 Aboubakary Koita (in)
74' 91 Gianni Bruno (uit)/
8 Daichi Hayashi (in)
87' 30 Shinji Okazaki (uit)/
16 Matte Smets (in)