Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters: Romain Devillers - Philippe Vandecauter

Vierde official: Jonathan Lardot

Thuisploeg neemt stormenderhand de maat van Great Old
Team Mark van Bommel & selectie hadden weliswaar de laatste uitwedstrijd verloren, maar hadden zich in de daaropvolgende thuiswedstrijd met S.T.V.V. als tegenstander flink herpakt met een verdiende overwinning en een clean sheet voor doelman Jean Butez. De blessureboeg nog steeds goed bevolkt, recupereerde de technische staf ondertussen wel Michael Frey die ei zo na scoorde bij zijn heroptreden en Michel-Ange Balikwisha. Of de rood-witte winger in het Stade Maurice Defrasne broer William zou mogen bekampen, bleef vooraf een open vraag. Uiteindelijke zou de jongste van beide broers onder een storm van publieke afkeuring nog enige speelminuten volmaken in de Vurige Stede. Naast zich in de dug-out ook de ervaring van Radja Nainggolan, Ritchie De Laet en Dinis da Costa Lima Almeida. Calvin Stengs, Christopher Scott en doelman Ortwin De Wolf completeerden de bezoekende bank. Royal Antwerp FC kwam dus met een in donkere uitrusting opererende en bijna onuitgegeven aanvallende samenstelling tussen de lijnen. Bij de thuisploeg kreeg jonkie Canak de moeilijke taak om roodgeschorste Zinckernagel te vervagen. Scheidsrechter D'Hondt stond in voor het correcte gedrag tussen de lijnen en zou daarbij flink met de gele flappen waaieren.

Jelle Van Damme liet als eerste de bal rollen en vervolgens mocht bezoeker Vincent Janssen aan het werk. En werken werd het voor de spits. Nog voor de vijfde minuut stond hij al twee keer opnieuw op de middenstip! Nauwelijks afgetrapt of de thuisploeg nam stormendervoet de bezoekende speelhelft in. Zo brak linkervleugel Donnum over de achterlijn door, bediende centraal voor doel Balikwisha die meteen Antwerpdoelman Jean Butez fusilleerde. Vanuit het verdedigende vak spurtte Dragus doorheen de bezoekende afweer om in de rechterbovenhoek de lokale voorsprong te verdubbelen. Nog voor de tiende minuut stond de onoverkomelijke achterstand op het bord na nog een derde lokaal doelpunt via Canak, in de voorbereiding van het doelpunt gesteund door Fossey en Dragus. De Luikenaars startten noodgedwongen inderdaad met enkele minder bekende namen tussen de lijnen, maar dat verhinderde ze niet een blitz-start te realiseren. Royal Antwerp FC moest met geschonden vertrouwen de achtervolging inzetten en dat liep helaas voor geen meter. Het aanvallende duo Vincent Janssen en Michael Frey werden verre van het doel van Bodart gehouden door de lokale driemansverdediging. Sam Vines werd geofferd voor meer defensieve stabiliteit en dus werd Ritchie De Laet al vlug tussen de lijnen gestuurd. Net voor rusten moest de lokale brandweer een vuurpijl onschadelijk maken.

Brandje geblust, kon de Great Old met een flinke achterstand de kleedkamer in. Na de kampwissel stuurde team van Bommel met Radja Nainggolan en Calvin Stengs verse krachten tussen de lijnen, maar wat de technische staf ook nog probeerde aan wissels en bijsturingen vanuit de dug-out, de weinige flitsen van Christopher Scott en Mickey Balikwisha, brachten evenmin de verhoopte ommekeer. Enkele pogingen leverden wel nog een hoekschop op, terwijl een eenzame duif heel lang als enige de zestienmeter van Jean Butez bevolkte. Met nauwelijks kansen en zonder punten, maar wel drie gele kaarten op het conto, moest Royal Antwerp FC huiswaarts en was daar niet ook nog een relletje in de maak?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/10/2022)

99 Michael Frey

17' 21 Sam Vines (uit)/
2 Ritchie De Laet (in) - 57'
46' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
4 Radja Nainggolan (in)
46' 34 Jelle Bataille (uit)/
14 Calvin Stengs (in) - 55'
60' 99 Michael Frey (uit)/
10 Michel-Ange Balikwisha (in)
68' 11 Arbnor Muja (uit)/
7 Denis Dragus - 5'

70' 61 Cihan Canak (uit)/
17 Osher Davida (in) - 80'
70' 11 Aron Donnum (uit)/
38 Jacob Laursen (in)
77' 13 Marlon Fossey (uit)/
2 Gilles Dewaele (in)
77' 7 Denis Dragus (uit)/
28 Stipe Perica (in)
85' 14 Steven Alzate (uit)/