R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zon. 22/01/2023 13:30 u.

R. Standard de Liège

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.042
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Nick Senecaut - Kevin Monteny

Vierde official: Brent Staessens
 
Sfeervolle Bosuil in feestmodus
Precies halverwege de week voegde de Great Old in de Diaz Arena van KV Oostende een nieuwe driepunter toe aan het totaal. Jean Butez hield zijn netten schoon, clubtopschutter Vincent Janssen prikte er al vroeg eentje tegen de touwen, Arbnor Muja en Bruny Nsimba openden hun rekening in rood-wit shirt. Het vertrouwen groot, de voorbereidingstijd kort, de blessureboeg nog steeds overvol en het vertrek van spits Michael Frey geregeld, stuurde coach Mark van Bommel op uitzondering van Gaston Avila, een exacte kopie van de basiself van de voorgaande speeldag tussen de lijnen. Jelle Bataille nam van bij aanvang over op linksachter en zou een rol van betekenis spelen. Hoewel gewonnen in eigen huis, schoof de hoofdcoach van tegenstander R Standard de Liège met de pionnen en zo liepen Cimirot en Dønnum in de startersrij, al werd er uiteraard vooral uitgekeken naar de prestaties van de broers Balikwisha en de strijd om het middenveld tussen Arthur Vermeeren en Cihan Canak. Kreeg de Great Old een pak voor de broek tijdens de laatste passage in de Vurige Stede, de bekeroverwinning van half december inspireerde het rood-witte volk om de Reds na het forfait tijdens de midweekwedstrijd, in eigen Bosuilstadion opnieuw oorverdovend aan te moedigen. Scheidsrechter Jan Boterberg was de behoeder van het bondsreglement deze zondagmiddag.

Patje 'Boem Boem' Goots stond na vele jaren nog een keertje aan de aftrap in Deurne-Noord, leverde al vlug in bij bezoeker William Balikwisha, al was het Vincent Janssen die na een loopactie en schot pal op Bodart in de vlag van de assistent gevangen werd. Niet voor lang, maar wel al spoedig een tweede keer. Dat liep lekker voor de Great Old. Hoewel onsportief geviseerd door de bezoekende aanhang, dolde Michel Ange Balikwisha met zijn opponent. Aangespeeld vanachteruit door William Pacho, vond Jelle Bataille na een strakke rush het voorhoofd van Vincent Janssen voor een overhoekse kopslag tegen de touwen. Het protest van de tweede assistent werd in Tubize niet alleen oordeelkundig, maar ook bijna onmiddellijk afgewezen. William Balikwisha mocht de aftrap al opnieuw overdoen, maar dit keer al met een eerste doelpunt in het krijt. De bezoekers leken niet bij machte het initiatief over te nemen en dus ging Ritchie De Laet vrijuit zijn kans, zonder evenwel Bodart tot een nieuwe knieval te kunnen dwingen. Jean Butez stond langdurig te koukleumen tot er even voorbij halverwege die eerste periode een flauwe kopslag van Canak in zijn grijphanden viel. Arthur Vermeeren pikte het uitschuivertje van Canak op en dan ging het vliegensvlug tussen Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja over en weer en uiteindelijk ook tegen de touwen. Was rood-wit te zegezeker? Plots kreeg Alzate aan de tweede paal een vrije kopkans voor de aansluitingstreffer. Weinige seconden later stuurde Arthur Vermeeren richting tweede paal waar Bokadi onder druk van Vincent Janssen de bal in eigen doel devieerde. In blessuretijd werd de Antwerpspits na een duel met William Balikwisha nog opgeschreven. Hij mist de uitdaging in het Lotto Park.

Tevreden met de gang van de gebeurtenissen, kwam Royal Antwerp FC ongewijzigd terug voor de tweede helft, wel twee wissels bij de bezoekers. Hoewel Vincent Janssen de aftrap had voor zijn kleuren, waren het toch de Rouches die als eersten voor Antwerpdoelman Jean Butez opdoken, zij het vanuit buitenspel. De vrijschop van Zinckernagel aan de linkerpunt, leverde uiteindelijk niet op. Diezelfde Zinckernagel stuurde een navolgende hoekschop rechtstreeks het zijnet van Jean Butez in. Michel Ange Balikwisha strandde op de brede borst van Bodart. Als de Antwerpspeler vervolgens getorpedeerd werd, mocht Cimirot na een tweede geel karton vertrekken en moesten de bezoekers met z'n tienen verder. Na Vincent Janssen in de eerste periode, worstelde ook Calvin Stengs even met de buitenspelregel. Zijn doelpunt werd op aangeven van de tweede assistent simpelweg zonder check door Boterberg geweigerd. Invaller Dragus ging zijn kans, maar kwam buiten het doelkader uit. Waren de bezoekers op het terrein en ernaast zoekende, Vincent Janssen prikte ei zo na zijn tweede van de middag binnen. Dragus probeerde het van ver, maar testte daarbij het dak van tribune drie. Zorgden de beslissingen van Boterberg bij momenten voor irritatie tussen de lijnen, helemaal in de fout ging hij als hij een rechtsgeldig doelpunt na strafschopfout op Michel Ange Balikwisha liet volgen door een vrijschop voor... de bezoekers! Niet getreurd echter voor De ANTWERPSUPPORTER Online. Net als bij het eerste doelpunt, was de Great Old in twee passes het terrein over met Toby Alderweireld, Ritchie De Laet over rechts en opnieuw Vincent Janssen voor doel als koele afwerker. Na de bekerzege, bleven de Reds ook deze zondag met sprekende cijfers aan de winst tegen de bezoekers uit de Vurige Stede.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/01/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet - 71'
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
34 Jelle Bataille
48 Arthur Vermeeren
14 Calvin Stengs - 69'
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja - 29'
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen - 8' - 45' - 87'
 
83' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
83' 11 Arbnor Muja (uit)/
17 Bruny Nsimba (in)
90' 2 Ritchie De Laet (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
90' 34 Jelle Bataille (uit)/
22 Gaston Avila (in)
R. Standard de Liège
18 Arnaud Bodart
8 Gojko Cimirot - 36' - 53'
20 Merveille Bokadi - 42' (O)
34 Konstantinos Laifis
13 Marlon Fossey
22 William Balikwisha
14 Steven Alzate - 40'
61 Cihan Canak
11 Aron Donnum
28 Stipe Perica
77 Philip Zinckernagel
 
46' 28 Stipe Perica (uit)/
10 Noah Ohio (in)
46' 61 Cihan Canak (uit)/
7 Denis Dragus (in)
59' 11 Aron Donnum (uit)/
51 Lucas Ngnokam (in)
79' 14 Steven Alzate (uit)/
5 Alexandro Calut (in)
90' 13 Marlon Fossey (uit)/
21 Filippo Melegoni (in)