R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zon. 05/02/2023 13:30 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.416
 
Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters: Nico Claes - Philippe Vandecauter

Vierde official: Brent Staessens
 
Het halfvolle glas van de coaches
Op de persconferentie na een beladen wedstrijd in een uitverkocht Bosuilstadion zag bezoekend coach Parker het bewijs dat het tij voor zijn team aan het keren is. De geplaagde trainer kon een besmuikte glimlach niet onderdrukken toen hij het ene na het andere lichtpunt aanstipte. "Wij zijn groeiende en vooral de clean sheet met een nieuw centraal verdedigingsduo geeft me vertrouwen", was de strekking van zijn relaas. Die aanknopingspunten waren inderdaad te zien in de topper, maar Parker ging voorbij aan het feit dat er nog veel werk te verzetten valt. Ook voor Mark van Bommel was het glas halfvol. "We geven al drie wedstrijden lang bijna geen enkele doelkans weg. Vandaag maakt ook Mandela Keita een bevredigend debuut. Als ik zie hoe mijn elftal reageerde op de late tegentreffer in het Dudenpark stemt me dat tevreden. Deze wedstrijd was opnieuw een goede indicatie van de teamgeest. We hadden de beste mogelijkheden en Club Brugge KV is tenslotte Bal op Dak 28 niet." Met Calvin Stengs voor de komende drie weken aan de kant, diende team Van Bommel het middenveld te herschikken. Door een resem blessures is de kern nochtans krap, de wisselopties tot een minimum beperkt. Na het denkwerk volgde de eerste basisstek voor nieuweling Mandela Keita, meteen zijn debuut in rood-wit shirt. Bij de bezoekers koos coach Parker voor Hendry en Mechele als nieuw centraal verdedigingsduo. Leidsman D’Hondt moest de clash tussen de nummers drie en vier van de Jupiler Pro League in goede banen leiden. De laatste thuisoverwinning van Royal Antwerp FC tegen de West-Vlamingen dateerde van 10 november 2019, maar dit seizoen konden enkel KRC Genk en RSC Anderlecht iets rapen op de Bosuil.

Een lange studieronde met veel duels en intensiteit aan beide zijden, helaas weinig balcontacten in de vijandelijke zestienmeter. Na achttien minuten bereikte de doorgebroken Ritchie De Laet in de verste zone Michel Ange Balikwisha. De Belgische belofteninternational nam de bal in één keer op de slof, maar knalde over het doel. Balverlies van Odoi leidde tot een kans voor Arbnor Muja. De Kosovaar zag zijn schot echter gepareerd worden door Mignolet. De uittredende kampioen dreigde met een vrije trap van Rits. De bal belandde met enig fortuin voor de voeten van Vanaken. De stoere bast van Toby Alderweireld keerde het schot. Fysiek kwam Bosuildoelman enkel in gevaar toen Lang keihard op de sluitpost inbeukte. Van enige kordate reactie van de wedstrijdleiding was helaas geen sprake en dus was het eerste opstootje in een altijd beladen wedstrijd was een feit. Voor de rust zou Arbnor Muja nog een schouderblessure oplopen na een onbestraft duel met Meijer. Ook Buchanan toonde zich onsportief met een zwaaibeweging richting Mandela Keita. Met een brilscore bleven de 15.000 toeschouwers enigszins op hun honger zitten.

De tweede helft was amper begonnen of Vincent Janssen beproefde zijn geluk met een venijnig afstandsschot. Mignolet kon niet klemmen, Jurgen Ekkelenkamp was te verrast om de rebound te netten. Terwijl de bezoekers grossierden in gele kaarten probeerde stamnummer 1 vooral met de aan de rust ingevallen Gyrano Kerk de openingstreffer te scoren. De Nederlandse wervelwind maaide in minuut 66 nog over de bal om tien minuten later een plaatsbal over de kooi van Mignolet te droppen. Vanaf zo'n tien minuten voor het eindakkoord zetten de Reds aan voor een stevig slotoffensief. Vincent Janssen schoot op doel en een Brugs been werkte in corner. De inmiddels ingevallen Anthony Valencia stuurde de hoekschop tot voorbij de tweede staak waar Ritchie De Laet vrij kon inschieten. Een alerte Mignolet was bij de pinken. In blessuretijd de beste kans: Gyrano Kerk drong door tot in de zestien, legde panklaar voor de opgerukte Ritchie De Laet, de Antwerpse rechtsback neemt de bal op de slof en de winnende treffer leek in de maak. Het schot won echter te snel hoogte en zoefde nipt over de deklat. De alweer uitblinkende Arthur Vermeeren kon een omschakelmoment net niet verzilveren. Aan de overzijde leverde Odoi een te slap balletje richting de rechterhoek van Jean Butez af. Op de tegenaanval haalde Onyedika de bal onbestraft met de hand uit de lucht, want D’Hondt floot zonder reactie de wedstrijd ten einde. Onyedika vond het dan nog nodig om tot driemaal toe zijn middenvinger op te steken naar het Antwerpse publiek met een opstootje tot gevolg. Aanvallende impotentie zorgde voor puntenverlies, misschien hebben Vincent Janssen en zijn teamgenoten alles opgespaard voor de trip naar de Cegeka Arena volgende speeldag. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/02/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet - 63'
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
34 Jelle Bataille
27 Mandela Keita
48 Arthur Vermeeren
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
46' 11 Arbnor Muja (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
75' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
Club Brugge K.V.
22 Simon Mignolet (K)
6 Denis Odoi - 8'
44 Brandon Mechele - 71'
5 Jack Hendry
14 Bjorn Meijer
20 Hans Vanaken
15 Raphael Onyedika - 75'
26 Mats Rits
17 Tajon Buchanan - 55'
10 Noa Lang - 66'
19 Kamal Sowah
 
80' 26 Mats Rits (uit)/
27 Casper Nielsen (in)
89' 19 Kamal Sowah (uit)/
70 Roman Yaremchuk (in)