F.c. Seraing

0 - 2

Zat. 11/03/2023 20:45 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pairay

Toeschouwers: 2.271
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Quentin Lesceux - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Alexandre Boucaut
 
Oranje enclave bezorgt Great Old zakelijke overwinning
Acht opeenvolgende competitiewedstrijden ongeslagen en ondertussen ook een ticket richting Koning Bosuilstadion afgedwongen voor dé finale van de Croky cup op zondag 30 april 2023, dat is de fraaie balans van Royal Antwerp Football Club sedert de twintigste speeldag half januari 2023. Sterkhouder en sluitpost Jean Butez verzamelde inmiddels vijftien clean sheets, targetman Vincent Janssen stond op een zucht om de leiding te nemen in de topschuttersstand en jongeren uit de Academie maakten volop minuten in de hoofdmacht. Kon de rode lantaarn daar iets tegenover stellen? Met slechts één clean sheet en amper zes behaalde punten in veertien thuiswedstrijden is Le Pairay niet bepaald een vesting. Voor de Luikenaars stond naast kapitein en ouderdomsdeken Lepoint ook ex-Antwerpspeler Opare in de basiself. Antoine Bernier, met een kort verleden in Deurne-Noord, was geblesseerd dus moest Mouandilmadji het gewicht van de aanvalslinie torsen. Voor stamnummer 1 koos team Mark van Bommel voor vertrouwde namen. Na zijn dubbele schorsing schoof Ritchie De Laet centraal in de verdedigingslinie in. Zeno Van den Bosch nam samen met een aantal leeftijdgenoten plaats in de dug-out in afwachting van verdere speelkansen.

Opvallend detail: beide teams verschenen in roodzwarte uitrusting: de bezoekers met zwarte shirts, rode broeken en zwarte kousen, de lokale Metallo’s vingen de match aan met rode shirts, zwarte broeken en rode kousen. Na dat eerste fluitsignaal van Laforge, namen de Reds onmiddellijk het initiatief. Goalie Dietsch moest meteen in actie komen na een combinatie tussen Gyrano Kerk en Arbnor Muja. Het schot van de Kosovaar werd door de doelman in corner verwerkt. William Pacho torende boven iedereen uit en zag zijn header door Opare van de lijn gekeerd worden. Het weerwerk van de thuisploeg is al niet bijzonder indrukwekkend en na een overtreding op Vincent Janssen moesten ze ook nog eens met tien man verder. Ex-Antwerpman Opare hield als laatste verdediger de Nederlandse international op weg naar een doelrijpe kans op en het zwaarste verdict was dan ook zijn lot. Tussen de vijftiende en twintigste minuut profiteerde de Great Old maximaal van zijn numerieke meerderheid. Op het kwartier knutselden de alomtegenwoordige Mandela Keita en Jelle Bataille een aanval in elkaar. Het voorzetschot van de Oostendenaar wordt door Jurgen Ekkelenkamp in doel gedevieerd. Vijf minuten later volgt een verdubbeling van de score: Arbnor Muja en Vincent Janssen toverden een enig mooi aanvalspatroon op de mat en laatstgenoemde gaf met zijn zestiende competitietreffer de thuisdoelman geen schijn van kans. Aan de overzijde kon enkel Marius een keertje dreigen, maar het tiental Luikenaars zakte dieper en dieper terug op de eigen speelhelft om verdere averij te voorkomen. Gaston Avila testte de vuisten van Dietsch. Ook Gyrano Kerk liet zich niet onbetuigd. Verdere mogelijkheden bleven ook tijdens vijf minuten extra tijd vanwege drie overbodige VAR-checks bij de rode kaart en beide Antwerpgoals, uit.

Dezelfde 22 gladiatoren begonnen aan het tweede bedrijf. De thuisspelers hadden hun roodzwarte outfit ingeruild voor hagelwitte exemplaren en die kleurencombinatie noopte Jean Butez na enkele minuten tot een truitjeswissel. Met de blauwe keepersoutfit van Davino Verhulst zou de sluitpost de wedstrijd voltooien. Op een steeds moeilijker te bespelen grasmat beperkten de bezoekers zich tot controlevoetbal. Na gele kaarten voor Marius en Sissoko kreeg Gyrano Kerk een wenkende kans om de score uit te diepen. De winger knalde voorlangs en de wedstrijd dreigde daarmee dood te bloeden. De karig opgekomen thuisaanhang kon nog éénmaal de handen op elkaar krijgen wanneer linksachter Poaty zich voorbij Ritchie De Laet wurmde, al werd de inzet van de Luikenaar oordeelkundig door Jean Butez onschadelijk gemaakt. Christopher Scott werd kort na het begin van zijn invalbeurt bij zijn eerste overtreding door Laforge meteen met een gele prent beloond. Ondanks de felle aanmoedigingen van een duizendtal Antwerpfans kabbelde de wedstrijd gezapig naar het eindsignaal. De Metallo’s bleven met een kater achter en beseffen maar al te goed dat ze weer wat dichter naar de degradatie opschoven. De Reds gingen op hun elan verder met opnieuw twee goals van de Oranje enclave en zullen met het nodige vertrouwen Sporting Charleroi volgende zondag om 13:30u.op de Bosuil ontvangen. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/03/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez (K)
34 Jelle Bataille
2 Ritchie De Laet
51 Willian Pacho
22 Gaston Avila
48 Arthur Vermeeren
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp - 15'
7 Gyrano Kerk
11 Arbnor Muja
18 Vincent Janssen - 19'
 
64' 11 Arbnor Muja (uit)/
10 Michel-Ange Balikwisha (in)
81' 27 Mandela Keita (uit)/
32 Christopher Scott (in) - 81'
F.c. Seraing
30 Guillaume Dietsch
21 Marsoni Sambu
40 Daniel Opare (K) - 11'
23 Christophe Lepoint
99 Moustapha Mbow
18 Morgan Poaty - 80'
27 Sambou Sissoko - 57'
5 Steve Mvoue
20 Abou Ba
7 Vagner
10 Marius Mouandilmadji - 63'
 
23' 20 Abou Ba (uit)/
2 Abdoulaye Sylla (in)
67' 5 Steve Mvoue (uit)/
8 Gerald Kilota (in)
67' 27 Sambou Sissoko (uit)/
6 Mathieu Cachbach (in)
89' 7 Vagner (uit)/
14 Valentin Guillaume (in)
89' 10 Marius Mouandilmadji (uit)/
29 Ejaita Ifoni (in)