Lillestrøm SK

1 - 3

Don. 04/08/2022 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Åråsen Stadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Daniel Stefanski (Pol.)

Lijnrechters: Dawid Golis (Pol.) - Michal Obukowicz (Pol.)

Vierde official: Damian Sylwestrzak (Pol.)
 
Radja Nainggolan steelt de show in Noorwegen
De recente geschiedenis leest als een sprookje voor Lillestrøm SK. In de Noorse zomercompetitie staat de Europese opponent in de Eliteserien op een fraaie tweede plaats te blinken met slechts twee verliespartijen na 16 wedstrijden. De acht gespeelde thuiswedstrijden leverden zeven driepunters op. Ook Europees reden ze een vlekkeloos parcours. In het voorstadje van Oslo moest de Great Old een goede uitgangspositie weten te bemachtigen zonder hun alom geprezen kapitein Toby Alderweireld. In zijn plaats speelde William Pacho. In de voorhoede koos coach Mark van Bommel voor zijn bekend roulatiesysteem met het inbrengen van Vincent Janssen ten nadele van Michael Frey. Ritchie de Laet nam de honneurs als kapitein waar bij de Poolse scheidsrechter Stefanski.

Het Åråsenstadion was met een kleine 5.000 toeschouwers, onder wie zo'n 200 Reds, niet bepaald volgelopen. Het belette de bezoekers dus zeker niet om furieus uit de startblokken te schieten. Met twee doelpogingen voor Koji Miyoshi in de beginminuten trok R Antwerp FC het laken onmiddellijk naar zich toe. Na nog geen 300 seconden op de klok werden de bezoekers ook beloond voor hun aanvalslust. Een ingestudeerde hoekschop van de Japanner vond het hoofd van Dinis da Costa Lima Almeida aan de eerste paal voor een fraaie zijwaartse knik in de verste hoek. Kristiansen moest voor de eerste maal de bal uit zijn netten vissen. De Reds verzuimden daarna het tempo aan te houden. Met controlevoetbal leken ze moeiteloos overeind te blijven. De thuisploeg zette op geen enkel moment druk op bal of tegenstander. Het was wachten tot in de blessuretijd voor de thuisploeg zijn neus aan het venster stak. Dat leverde zowaar de gevleide gelijkmaker op. Radja Nainggolan werd in een uithoek van het veld teruggedrongen en trachtte zich uit de penarie te helpen met een hakballetje. Het Noorse nummer zes Kairinen anticipeerde goed en kon met enig fortuin Knudsen voor doel afzonderen. Jean Butez was kansloos en zag met de nodige tegenzin zijn waslijst aan clean sheets een halt toegeroepen worden. Vooraan had Vincent Janssen pittige duels uitgevochten met de centrale verdediger Ugbo en kon hooguit als aanspeelpunt fungeren voor zijn teamgenoten.

Geholpen door de late boost in de eerste helft kwamen de Noren het best uit de kleedkamer. Een schuiver van Ibrahimaj werd door Jean Butez met een parade gekortwiekt. Vervolgens vonden de Antwerpspelers hun tweede adem. Peterrsson speelde in eigen defensie knullig in. Koji Miyoshi recupereerde, bracht de bal voor doel, Michel-Ange Balikwisha liet verstandig lopen met een overstapje en Radja Nainggolan had de bal maar in het doel te deponeren. De nieuwe voorsprong was een feit. Aan de overzijde noteerden we enkel nog een reuzenkans voor een aan de tweede paal inglijdende targetman Fridjonsson. Het waren de bezoekers die nu de lakens uitdeelden. Met een drievoudige wissel 12 minuten voor tijd bracht de technische staf met Viktor Fischer, Birger Verstraete en Anthony Valencia verse power tussen de lijnen. Dat leidde tot nieuwe aanvalsgolven. Invaller Anthony Valencia vond aan het halve maantje Radja Nainggolan. De Belgische ex-internationaal gaf met een gekrulde plaatsbal doelman Christiansen voor de derde keer het nakijken. In de slotfase mocht Christopher Scott zijn kunsten nog even vertonen en dat leidde bijna tot een vierde treffer. De Great Old nam een optie op de volgende ronde richting Turkse hoofdstad. Nu zondag moet de Great Old het OHL van coach Marc Brys over de knie proberen te leggen in de topper van de derde speeldag van de Jupiler Pro League. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
61 Dinis Almeida - 5'
51 Willian Pacho (K)
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan - 50' - 86'
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens - 68'
19 Koji Miyoshi
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen - 61'
 
65' 18 Vincent Janssen (uit)/
99 Michael Frey (in)
78' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
78' 19 Koji Miyoshi (uit)/
55 Anthony Valencia (in) - 84'
78' 16 Pieter Gerkens (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
88' 4 Radja Nainggolan (uit)/
32 Christopher Scott (in)
Lillestrøm SK
12 Mads Christiansen (K)
4 Espen Garnas (K)
30 Igoh Ogbu (K)
24 Tom Pettersson (K)
25 Eskil Edh (K)
8 Ifeanyi Mathew (K)
6 Kaan Kairinen (K)
5 Vetle Dragsnes (K)
20 Ylldren Ibrahimaj (K) - 48'
14 Magnus Knudsen (K) - 45'
21 Holmbert Aron Fridjonsson (K) - 34'
 
72' 4 Espen Garnas (uit)/
7 Pal Andre Helland (in)
72' 25 Eskil Edh (uit)/
2 Lars Ranger (in)
82' 21 Holmbert Aron Fridjonsson (uit)/
11 Tobias Svendsen (in)
82' 6 Kaan Kairinen (uit)/
16 Marius Lundemo (in)
88' 20 Ylldren Ibrahimaj (uit)/
33 Henrik Langaas Skogvold (in)