İstanbul Başakşehir F.K.

1 - 1

Don. 18/08/2022 19:45 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Istanbul Basaksehir Fatih Terim Stadyumu

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Jérôme Brisard (Fra.)

Lijnrechters: Erwan Finjean (Fra.) - Alexis Auger (Fra.)

Vierde official: Thomas Leonard (Fra.)
 
Opdracht volbracht met dank aan Dinis da Costa Lima Almeida
Royal Antwerp FC stond minder dan een maand geleden aan het begin van een nieuwe (Europese) campagne. Opgeteld met de vier nationale opdrachten stond de selectie van Team van Bommel nu al voor de negende keer in de startblokken. Door blessures en daarbovenop een eerste gele schorsing, moest een vertimmerd elftal in het schaarsbezette Istanbul Ba?ak?ehir Fatih Terim Stadyumu een degelijk resultaat proberen te realiseren, de Belgische coëfficiënt terwille. Mickey Balikwisha, Anthony Valencia, Viktor Fischer, Björn Engels en Vincent Janssen bleven noodgedwongen thuis en dus dokterde de rood-witte technische staf met de inbreng van Jurgen Ekkelenkamp voor diens eerste basisplaats en Dinis da Costa Lima Almeida een alternatieve aanpak uit met een zgn. vijfmansdefensie voor Jean Butez en een hardwerkende Michael Frey diep in de spits. Erdinç Sözer stuurde zijn formatie in een traditionele vier/drie/drie tussen de lijnen met bekende naam Biglia centraal op het middenveld. Hij kon bovendien bogen op een ongeslagen parcours sedert maart van dit gezegende 2022. Radja Nainggolan mag dan wel de Franse taal van scheidsrechter Jérôme Brisard goed beheersen, het was Toby Alderweireld die de aftrap voor zijn team veroverde.

Gesteund door een kleine 200 getrouwen, was het inderdaad Michael Frey die de bal als eerste in beweging bracht. De lokalen wisten evenwel al combinerend de oversteek richting Jean Butez te vinden. Het vizier bij Gürler, die later in de wedstrijd als eerste geboekt zou worden, stond niet precies afgesteld. Ook het voorzetschot van Tekdemir kwam nauwelijks in de buurt van het doel van de Antwerpdoelman. Jean Butez had vervolgens weinig moeite om de bal van Chouiar op te rapen en opnieuw in het spel te brengen. Afgezonderd in de grote rechthoek, richtte Jurgen Ekkelenkamp met links voorlangs, een fase die alras de wedstrijd had kunnen openbreken. Moest Michael Frey doorlopend opboksen tegen een overmacht in de lokale zestien, doelman Babacan had meer dan zijn vuisten nodig om het powerschot vanop afstand van de gereputeerde Antwerpschutter uit zijn doelvlak te ranselen. Ritchie De Laet liftte de hoekschop van Radja Nainggolan uiteindelijk over de dwarsbalk. Net voor de eerste drankpauze van de partij, mocht ook Chouiar van de weeromstuit naar het cornerpunt. Even voorbij het half uur kon Michael Frey een tweede keer uithalen vanop afstand en weer had Babacan enige moeite om het leer te overwinnen. William Pacho Tenorio werd door Gürler onzacht benaderd en dus haalde scheidsrechter Brisard de gele kaart uit de bovenzak. Even later zouden ook Michael Frey en William Pacho Tenorio hetzelfde lot ondergaan. De verzorging van Biglia leverde de rood-witten een extra drankmoment en drie minuten extra-time op. Okaka richtte in blessuretijd naast. Pieter Gerkens kopte de laatste hoekschop van de eerste speelhelft over het doel.

Na het onderonsje in de studio van twee verstandige analisten, aldus Dirk Deferme, begon de Great Old in het verre Turkije aan het tweede deel van opdracht 'hou de nul' in ongewijzigde samenstelling. Radja Nainggolan heeft wel eens vaker bluspoeier in de voeten, maar dit keer haalde Babacan de vallende bom vanonder de lat. De lokalen leken gevaarlijk uit te breken en dus greep Pieter Gerkens ten koste van een boeking in. Hij mag in de terugwedstrijd op het strafbankje. Chouiar kwam na een bitse trap op de enkel van Ritchie De Laet zonder sanctie weg. Even later stormde hij de rood-witte rechthoek in, versnelde voorbij Dinis da Costa Lima Almeida, vond de binnenkant van de rechterpaal en zette meteen het stadion in vuur en vlam. Royal Antwerp FC moest nu volop in de achtervolging om de opgelopen achterstand goed te maken, de Belgische coëfficiënt, maar niet alleen, terwille. Toby Alderweireld liet keer op keer de buitenspelval klappen, al kon Özcan nog wel een keertje vuren. Ook Radja Nainggolan richtte buiten het kader. Christopher Scott had eerder tegen Lillestrĝm SK al enkele opvallende minuten gesprokkeld, ook nu werd hij in de slotfase in de strijd geworpen. Nauwelijks was Koji Miyoshi op het terrein of Sam Vines verscheen op de rechterflank, leverde een gemeten voorzet af richting tweede paal, waar Dinis da Costa Lima Almeida overhoeks binnenbuffelde. De gelijkmaker stond op het bord te blinken. De Ploeg van 't Stad werd nog wel even achteruitgedreven, maar kon uiteindelijk wel met die score naar huis..., maar eerst nog de support danken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
61 Dinis Almeida - 88'
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho - 43'
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
24 Jurgen Ekkelenkamp
16 Pieter Gerkens - 51'
99 Michael Frey - 40'
 
62' 16 Pieter Gerkens (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
62' 2 Ritchie De Laet (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
76' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
32 Christopher Scott (in)
87' 4 Radja Nainggolan (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
İstanbul Başakşehir F.K.
1 Volkan Babacan
2 Sener Ozbayrakli
5 Leo Duarte
55 Youssouf Ndayishimiye
3 Hasan Ali Kaldirim
21 Mahmut Tekdemir
20 Lucas Biglia
19 Berkay Ozcan
7 Serdar Gürler - 37'
11 Mounir Chouiar - 54'
77 Stefano Okaka
 
72' 21 Mahmut Tekdemir (uit)/
23 Deniz Turuc (in)
72' 7 Serdar Gürler (uit)/
59 Ahmed Touba (in)
75' 2 Sener Ozbayrakli (uit)/
80 Junior Caicara (in)
86' 11 Mounir Chouiar (uit)/
18 Patryk Szysz (in)
86' 3 Hasan Ali Kaldirim (uit)/
8 Danijel Aleksic (in)