R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 07/05/2023 18:30 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.133
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Kevin Monteny

Vierde official: Nicolas Laforge
 
Met de eerste plaats als inzet
Amper zeven dagen na de onvergetelijke bekerfinale in het Koning Bosuilstadion en met de leidersplaats als inzet, liep Deurne-Noord storm voor de komst van reeksleider KRC Genk. De Limburgse trots kende weinig tot geen selectiezorgen na de zege tegen de uittredende landskampioen op de eerste speeldag van de Champions' Play Offs. Team Mark van Bommel en zijn selectie stonden na de bekeropdracht en de midweekwedstrijd in het Stade Joseph Mariën al voor de derde keer in korte tijd klaar voor strijd op hoog niveau. De Antwerpcoach lijkt inderdaad een koele minnaar van rotatie en stuurde een nauwelijks gewijzigd elftal tussen de lijnen. Gaston Avila kreeg dit keer van bij de aftrap de opdracht om snelheidsduivel Paintsil de pas af te snijden. In extremis liep ook Jelle Bataille in de startersrij ter vervanging van Ritchie De Laet, die niet helemaal ongeschonden de opwarming beëindigde. Kobe Corbanie kreeg zodoende een plaatsje in de imposante rood-witte dug-out samen met o.a. de herstelde Calvin Stengs en de vertrouwde gezichten van Ortwin De Wolf, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, Christopher Scott en Zeno Van den Bosch.

Na de plichtplegingen bij scheidsrechter Lambrechts en de publicitaire aftrap door matchsponsor Sven Van Loon van Ligna Hout, mocht El Khannouss de bal in beweging brengen. Met het volume van de kop in de rug, trokken de Reds gezwind richting Vandevoordt, al was het wel Jean Butez die een eerste keer met de vuist moest ingrijpen. Paintsil, in het verleden wel eens vaker een gesel voor de roodwitte verdediging, kreeg het dit keer aan de stok met de immer aimabele Arbnor Muja en werd bijna onmiddellijk ter orde geroepen bij de wedstrijdleiding. Een gele kaart na een volgende stevige overtreding op Michel-Ange 'Micky' Balikwisha, had allicht de publieke hoon kunnen voorkomen, want bij elk balcontact werd hij vervolgens ongenadig door het rood-witte publiek op de korrel genomen. Intensiteit hoog en aangenaam om volgen, bleef het wel verbazend rustig in de buurt van de beide doelverdedigers. Vincent Janssen kon net voor de tiende minuut een eerste keer richting Vandevoordt die de schuiver van de rood-witte topschutter voor het oprapen had. Michel-Ange Balikwisha zocht, maar bereikte net niet het hoofd van Arbnor Muja aan de tweede paal. Aan de overkant ging dat net een tikkeltje anders. De kopslag van centrale verdediger McKenzie op hoekschop van Trésor vond eerst nog Jean Butez op zijn weg, maar werd in de rebound toch in doel verlengd. Het bezoekersvak nam tijdelijk, heel tijdelijk, het volume over. Plots ging daar Vincent Janssen in een duel met Sadick neer, onmiddellijk gevolgd door een foul alert vanuit Tubize. Na wat schijnmanoeuvres van Vandevoordt, vuurde de rood-witte clubtopschutter richting linkerbenedenhoek. Zeer tot ontzetting van de lokale aanhang, bleef de bezoekende doelman baas over de poging. Mandela Keita zag zijn streep vanop zo'n dertig meter rakelings buitenkant rechterpaal eindigen. Net toen het bordje met drie minuten extra tijd de hoogte inging, wees Lambrechts opnieuw naar de stip na handspel in de blauw-witte zestien. Ook Toby Alderweireld viseerde de linkerbenedenhoek en zorgde meteen voor een gelijke ruststand.

Met Calvin Stengs aan zijn zijde in de plaats van de moegestreden Arbnor Muja, trok Vincent Janssen het tweede bedrijf op gang. Jurgen Ekkelenkamp kopte de voorzet van Jelle Bataille over het bezoekende doel, of daar trok Calvin Stengs richting hoekschopvlag. Mandela Keita kon de rebound net niet kaderen. KRC Genk prikte via Munoz tegen, de rood-witte defensie onder aanvoering van Toby Alderweireld gaf geen krimp. Het dak eraf: ook al probeerde Sadick Michel-Ange Balikwisha nog bij het truitje te grijpen, de jonge Bosuil strafte het knullige nummertje tussen Vandevoordt en diens centrale verdediger meteen af. De Reds draaiden de rollen om en waren niet van plan die voorsprong nog af te geven. Gesteund door de fanatieke aanhang, tastte de Great Old vanuit alle hoeken de wankele defensie van de bezoekers af. Ook Arthur Vermeeren ging zijn gangetje, al vond hij Vandevoordt op zijn weg. KRC kwam overigens offensief nauwelijks in het stuk voor. Jean Butez kon die eenzame hoekschop van Trésor zomaar klemmen. Dubbele vervanging bij de bezoekers. Oyen en Arokodare moesten voor de omslag komen zorgen. Ook Thomas Carpels was druk doende een of andere invaller klaar te stomen. Nauwelijks had McKenzie Vincent Janssen belet een zoveelste misser van Sadick te verzilveren, of daar mikte Michel-Ange Balikwisha richting de pin. Vandevoordt had beide vuisten nodig om de pegel onschadelijk te maken. Even hield de Bosuil de adem in, maar invaller Arokodare stuurde de voorzet van Paintsil tegen de staander. Wel vijf keer mocht Trésor aanleggen vanop het kwartmaantje, pas diep in blessuretijd leek het ook op te leveren. De kopslag trof raak, maar werd even prompt van de tabellen gehaald door Lambrechts, die even later nog twee bezoekers met de rode kaart moest wegsturen. Weinige minuten en vele hartslagen later vierden de Reds hun derde overwinning op rij. Haroun, Haroun, we worden... klinkt steeds nadrukkelijker, ook volgende week zondag opnieuw in Deurne-Noord!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/05/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld - 44'
51 Willian Pacho
22 Gaston Avila
48 Arthur Vermeeren
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja - 43'
10 Michel-Ange Balikwisha - 52'
18 Vincent Janssen
 
46' 11 Arbnor Muja (uit)/
14 Calvin Stengs (in) - 84'
73' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
83' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
83' 51 Willian Pacho (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in)
K.R.C. Genk
26 Maarten Vandevoordt
23 Daniel Munoz
3 Mujaid Sadick
2 Mark McKenzie - 20'
5 Gerardo Arteaga - 63'
8 Bryan Heynen (K) - 92'
17 Patrik Hrosovsky
28 Joseph Paintsil
34 Bilal El Khannouss - 38'
11 Mike Tresor - 95'
7 Ally Samatta
 
57' 7 Ally Samatta (uit)/
99 Tolu Arokodare (in)
57' 34 Bilal El Khannouss (uit)/
24 Luca Oyen (in)
75' 3 Mujaid Sadick (uit)/
4 Aziz Ouattara Mohammed (in) - 95'
86' 17 Patrik Hrosovsky (uit)/
14 Yira Sor (in)