K.R.C. Genk

2 - 2

Zon. 04/06/2023 18:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Cegeka Arena

Toeschouwers: 22.196
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Jasper Vergoote.
 
Haroun, Haroun, we zijn kampioen!
Er was eens... Zo beginnen de meeste sprookjes om te eindigen met een happy end. Er was eens dat doelpunt in de Cegeka Arena in de dying seconds van de allerlaatste opdracht van de campagne 2022-2023. Mooier voor de Antwerpfans kon dat seizoen niet eindigen met dat doelpunt van Toby Alderweireld voor de historische dubbel van Royal Antwerp FC onder de bezielende leiding van team Mark van Bommel. Hij moest en zou de Champions' League naar Antwerpen brengen, zei de gewezen Rode Duivel na zijn handtekening bij de oudste club van 't Stad en van 't land, en zie... niet zo gek veel later woedde een terreinbestorming in het Bosuilstadion, gevolgd door een oorverdovend feest in Deurne-Noord en omstreken.

Team Mark van Bommel had in aanloop naar de cruciale zesde wedstrijd van de Champions' Play-offs wel wat selectiezorgen met o.a. de gele schorsing van smaakmaker Calvin Stengs. Mandela Keita stond in de coulissen ondertussen te sprinten van ongeduld. Logisch toch dat hij de basisploeg haalde en met zo'n talent niet alleen Jonge Rode Duivel is, maar ook gekoppeld werd aan Aanstormend Talent van het seizoen Arthur Vermeeren. Hoewel Royal Antwerp FC het initiatief onmiddellijk opeiste, enkele mooie gelegenheden creŽerde, werd het uiteindelijk een wat kansenarme eerste helft, met venijn in de slotfase. KRC brak over rechts door met Paintsil en Arokodare trapte (meesterlijk) binnen. Jelle Bataille was net niet breed genoeg om de verraderlijke knal af te weren. De situatie in het Joseph MariŽnstadion dubbel blank na de eerste vijfenveertig minuten, trok KRC Genk als kampioen naar de kleedkamer.

De blauwwitte would-be champions met vertraging opnieuw op het terrein of R.U.S.G. nam (tijdelijk) de eerste plaats over. Titelfeest in Brussel? Daar veranderde het doldwaze doelpunt van Gyrano Kerk voorlopig weinig aan. Daar veranderde ook die tweede voorsprong van KRC Genk na een stevige overtreding op Jelle Bataille aan de eerste paal niets aan. VAR Visser wilde van geen lievemoederen weten. Net voor de negentigste minuut verhuisde de titel niet geheel geruisloos opnieuw naar Midden-Limburg na de gelijkmaker van de uittredende landskampioen. Zes spannende minuten kregen de beide clubs nog in de Cegeka Arena. In het Dudenpark speelde die extra tijd Lang niet in het voordeel van R.U.S.G. De allerlaatste seconden van de allerlaatste wedstrijd van capi Faris Haroun legde Jelle Bataille, randje zestien, nog een afgeweerde poging panklaar voor aanvoerder Toby Alderweireld. Raket in de kruising en dat doelpunt brengt de Dubbel en de Champions' League naar Antwerpen, een mooi vervolg van dit voetbalmirakel. Zesenzestig jaar had Louis Lambert er naar uitgekeken!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/06/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld - 90'
51 Willian Pacho
22 Gaston Avila
48 Arthur Vermeeren
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
7 Gyrano Kerk - 47' - 58'
10 Michel-Ange Balikwisha - 90'
18 Vincent Janssen
 
70' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
11 Arbnor Muja (in)
78' 27 Mandela Keita (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
90' 7 Gyrano Kerk (uit)/
32 Christopher Scott (in)
K.R.C. Genk
26 Maarten Vandevoordt
23 Daniel Munoz
46 Carlos Cuesta
2 Mark McKenzie
5 Gerardo Arteaga
8 Bryan Heynen (K) - 75'
17 Patrik Hrosovsky
28 Joseph Paintsil - 69'
34 Bilal El Khannouss
11 Mike Tresor
99 Tolu Arokodare - 45'
 
70' 46 Carlos Cuesta (uit)/
4 Aziz Ouattara Mohammed (in)
78' 99 Tolu Arokodare (uit)/
7 Ally Samatta (in)
85' 34 Bilal El Khannouss (uit)/
14 Yira Sor (in)