R. Antwerp F.C.

6 - 0

Zat. 11/11/2023 16:00 u.

R. Standard de Liège

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.000
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Quentin Blaise - Florian Lemaire

Vierde official: Ken Vermeiren
 
Heerlijk avondje afwerkersoefeningen
Afgelopen dinsdag nam Arthur Vermeeren als op een na jongste aanvoerder op het kampioenenbal de honneurs waar voor zijn rood-witte kleuren. Deze zaterdag met aftrap om 16:00u. ging de kapiteinsband opnieuw rond de ervaren bovenarm van Toby Alderweireld, al liet ook hij de eer van de ere-aftrap aan Louis Lambert. Op zijn eenennegentigste is hij de laatste van de kampioensgeneratie van 1957 en nu opnieuw op de Bosuil ter ere van zijn aanvoerder Vic Mees. Team Mark van Bommel recupereerde niet alleen aanvoerder Toby Alderweireld, kersvers (tweede keer) papa Jean Butez nam zijn plaats onder de Bosuillat opnieuw in. Jelle Bataille nam afgelopen midweek bij de rust over van Ritchie De Laet, hij kreeg nu het vertrouwen op linksachter en liep mee de startersrij in. Ook Vincent Janssen sprokkelde in opvolging van George Ilenikhena enige speelminuten in het Estádio do Dragão en had nu de voorkeur op de jonge spits. De Luikse technische staf moest in laatste instantie voorzien in de vervanging van Bodart en stuurde Henkinet op het Bosuilgras met een overigens op nog twee plaatsen gewijzigd elftal na het teleurstellende resultaat tegen YRKV Mechelen van de voorgaande speeldag. De welbekende Jonathan Lardot kreeg de opdracht de altijd geladen wedstrijd in goede banen te leiden.

De achterban van de Luikenaars was talrijk en liet zich al voor de wedstrijd horen, maar zou al spoedig overstemd worden. Na enige aarzelingen, werd de aftrap van Kawabe uiteindelijk gehonoreerd door de wedstrijdleiding, al zouden de bezoekers al vlug de bal moeten inleveren en een eerste doelpunt toestaan. Vincent Janssen was de stoorzender bij Alzate om dan snel de bezoekende zestien in te stormen om de bal van Michel-Ange Balikwisha in de draai te verwerken in de rechterhoek van Henkinet. Aftrap van Kawabe kwam er onmiddellijk aan en de bezoekers leverden al even snel de bal terug in bij de thuisploeg om bij balbezit alle hoeken van de eigen speelhelft op te zoeken. Zo bleef Antwerpdoelman Jean Butez heel lang buiten beeld en lag Alhassan Yusuf Abdullahi inmiddels op de loer om Djenepo de bal afhandig te maken. Na een tiktak-beweging tussen de voeten van Arthur Vermeeren, Michel-Ange Balikwisha (de aanhang van zijn ex-ploeg reageerde in het begin alweer met een onsportief fluitconcert) en Jelle Bataille vuurde Michel-Ange Balikwisha op een onderdeel van Van Heusden dat niet tot voetbal strekt. De bal belandde belandde na een onnoemelijk lange en overbodige VAR-check op de stip. Arbnor Muja liet de bal aan Vincent Janssen die onfeilbaar in de linkerbenedenhoek knalde. De dubbele voorsprong stond daarmee net als tegen KRC Genk voor het kwartier op het bord. Sowah bracht de bal opnieuw in beweging voor een voetenspel met liefst achttien deelnemers, terreinwinst te verwaarlozen. Op het kwartier werd Jean Butez even in de actie betrokken door Soumaüla Coulibaly, opnieuw sterk in het duel, maar niet altijd even precies bij het uitverdedigen. Michel-Ange Balikwisha had nogal te verduren van rechtstreekse tegenstander Dewaele. Na een van de rood-witte vrijschoppen liep scheidsrechter Lardot tot twee keer toe in de baan van de bal en tot twee keer toe kreeg de verkeerde partij de bal toegeworpen! Helemaal verkorven had de wedstrijdleiding het na een erg kwaadwillige ingreep van Vanheusden die met geel heel goed wegkwam. De bezoekers stonden dan overigens al 3-0 in het krijt. De Luikenaars liepen al minuten lang te smachten naar balcontact, als Arbnor Muja via de achterlijn centraal Jurgen Ekkelenkamp vond die in de draai in doel verlengde. Nog was het Luikse leed niet geleden. De inworp vertrok bij Ritchie De Laet om via Arthur Vermeeren, Ritchie De Laet zelve en Michel-Ange Balikwisha tot bij Arbnor Muja voor een langdurig gecontroleerd vierde doelpunt.

Tevredenheid aan de ene kant, maar vooralsnog geen ingrepen bij de bezoekers die in de eerste periode al vroeg Bokadi hadden zien uitvallen. Jelle Bataille liep in een duel met Kawabe al vlug tegen de gele kaart van Lardot aan. Volgde na de vrijschop al vlug een eerste hoekschop voor de bezoekers. Jean Butez moest amper de grijphanden inzetten. Arbnor Muja kwam slechts centimeters tekort om de doorschietende voorzet van Jurgen Ekkelenkamp te beroeren. Na hoekschop van Michel-Ange Balikwisha werd Soumaüla Coulibaly in de Luikse zestien aangetrapt en sloot Lardot net als Basecamp Tubize tijdig de ogen! De Rouches probeerden de bal te monopoliseren, al bleven de rood-witte acties gretig en gevaarlijk. Dewaele moest alweer een hoekschop toestaan. Even later was er Alzate om de actie Michel-Ange Balikwisha op brutale wijze af te stoppen. Nauwelijks op de been of Michel-Ange Balikwisha werd op zijn beurt door Vanheusden van de bal gezet. Ook dit mocht zonder bestraffende reactie van Lardot gebeuren. Jelle Bataille weerde in eerste instantie de vrijschop van Kawabe af waarna een stevige streep rechts naast doel van Dewaele volgde, waarmee de Luikenaars voor het eerst dicht bij de eerredder kwamen. Aangestuurd door Ritchie De Laet ging het vluchtschot met links van Alhassan Yusuf Abdullahi de verkeerde kant uit. Tijd voor een drievoudige wissel aan beide kanten. Zo kregen de schutters Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja een applausvervanging. George Ilenikhena en Chidera Ejuke lieten zich onmiddellijk betrokken in de rood-witte aanvalsdrift. Nauwelijks op het terrein of George Ilenikhena kreeg perfect aangespeeld van Alzate voor wat heet het gemakkelijkste doelpunt van de nog jonge carrière. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee al op drie competitietreffers. Djenepo deed een zielige poging om Lardot tot een strafschop te verleiden en werd prompt met de gele kaart weggestuurd, Zeno Van den Bosch zou even later met de dezelfde sanctie bedeeld worden na een vrij onschuldige overtreding in de cirkel. Een keer nog moest de VAR in actie komen. De buitenspellijn was beslissend: Michel-Ange Balikwisha gleed de assist van Alhassan Yusuf Abdullahi conform het reglement in doel. Daarmee stond voor de tweede keer dit seizoen een zes in het nadeel van de bezoekers op het reusachtige Bosuilscorebord. Eerder was ook KVK met het schaamrood op de wangen huiswaarts gestuurd.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/11/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet - 78'
23 Toby Alderweireld (K)
44 Soumaüla Coulibaly
34 Jelle Bataille - 49'
48 Arthur Vermeeren
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
24 Jurgen Ekkelenkamp - 33'
11 Arbnor Muja - 41'
10 Michel-Ange Balikwisha - 86'
18 Vincent Janssen - 3' - 14'
 
67' 18 Vincent Janssen (uit)/
9 George Ilenikhena (in) - 74'
67' 11 Arbnor Muja (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
67' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
19 Chidera Ejuke (in)
79' 23 Toby Alderweireld (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in) - 90'
79' 2 Ritchie De Laet (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
R. Standard de Liège
30 Laurent Henkinet
4 Zinho Vanheusden - 37'
20 Merveille Bokadi
34 Kostas Laifis
2 Gilles Dewaele
6 Hayao Kawabe
11 Isaac Hayden
17 Steven Alzate
19 Moussa Djenepo - 78'
18 Kamal Sowah
14 Wilfried Kanga
 
33' 20 Merveille Bokadi (uit)/
3 Nathan Ngoy (in)
69' 2 Gilles Dewaele (uit)/
8 Isaac Price (in)
69' 18 Kamal Sowah (uit)/
61 Cihan Canak (in)
69' 11 Isaac Hayden (uit)/
24 Aiden O'Neill (in)
80' 4 Zinho Vanheusden (uit)/
10 Noah Ohio (in)