R.W.D.Molenbeek

0 - 4

Zon. 11/02/2024 13:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edmond Machtensstadion

Toeschouwers: 6.248
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Quentin Blaise - Florian Lemaire

Vierde official: Ledda Massimiliano
 
Royal Antwerp FC zet eindspurt met vertrouwen verder
De rood-witte technische staf en spelers hadden precies twee dagen na de vermoeiende midweek bekerwedstrijd voor recuperatie en voorbereiding op de 25e speeldag van de nationale competitie. Promovendus RWDM kwam in de heenronde met een steal een punt rapen in het Bosuilstadion. Hoewel ex-Antwerpspeler Théo Defourny een prima partij keepte, was dat helemaal te wijten aan een gebrek aan focus bij de Antwerpspelers. De fusieclub kende sindsdien een duik in de rangschikking en dus was puntenverlies in deze fase van de competitie uit den boze, ook voor de bezoekers uit Deurne-Noord. Het rood-witte heir was gemobiliseerd voor stevige vocale ondersteuning. De lokale coach Claudio Da Silva had na het gelijkspel tegen Royale Standard de Liège nauwelijks aan zijn elftal geraakt. Aanvoerder Théo Defourny en ook Antwerphuurling Pierre Dwomoh werden op hun positie bevestigd. Ook benieuwd hoe Mercier zich zou laten opmerken? Antwerpcoach Mark van Bommel moest in laatste instantie rekening houden met het (onverwachte) vertrek van Arbnor Muja en dus liep Jacob Ondrejka voor het eerst sedert zijn blessure in de startersrij. Naar gewoonte nam Toby Alderweireld de honneurs waar bij scheidsrechter Jonathan Lardot.

Mercier had de aftrap voor zijn kleuren, al duurde het nauwelijks enkele seconden voor Mahamadou Doumbia de bal veroverde. De jonge middenvelder zou in de loop van de middag herhaaldelijk toegezongen worden. De Great Old greep onmiddellijk naar de bal en de tegenstander liet het spel op zijn beloop. Dat leverde aanvankelijk wel heel veel balbezit op, zonder echt gevaarlijk te worden in de buurt van Defourny. RWDM liet zich die eerste minuten bovendien herhaaldelijk vangen aan de buitenspelval. Onder druk van het publiek werd Owen Wijndal na een stevig duel flink de levieten gelezen door Lardot. Helemaal onterecht reageerde de fanatieke kop wanneer de bal op de stip belandde. Toby Alderweireld stuurde Jacob Ondrejka in de loopgraven, waar hij in de zestien werd aangetikt. Met goedkeuring van Basecamp Tubize, zette Toby Alderweireld de RWDM-doelman op het verkeerde been en prikte de bal op halve hoogte tegen de netten. RWDM reageerde even later met een snelle tegenstoot, een eerste hoekschop voor Biron en na enig combinatiewerk via diezelfde Biron ook een doelpoging die strandde in het zijnet. Jean Butez was een aandachtig toeschouwer. Mahamadou Doumbia zette Defourny met een krachtig schot aan het werk. Chidera Ejuke zag zijn stevige doelpoging afgeweerd worden door de RWDM-doelman. Het leverde een zoveelste hoekschop op. Mahamadou Doumbia probeerde het nog een keer, maar het was uiteindelijk Vincent Janssen die uit de draai doelman Defourny fusilleerde in de verste hoek. Nog was het leed niet geleden voor de thuisploeg. Sampaio werd zonder pardon opgeschreven met latere gevolgen. In volle slotoffensief stuurde Zeno Van den Bosch zijn ploegmaat Vincent Janssen aan die Jacob Ondrejka aan de tweede paal vond voor een beslissend derde doelpunt.

Een viervoudige wissel bij de thuisploeg veroorzaakte enig oponthoud aan het begin van de tweede periode. Adaramola, Gomes, Mercier en Sousa moesten plaats ruimen in een poging de bakens te verzetten. Antwerphuurling Pierre Dwomoh kon zich beter doorzetten, maar de wedstrijd richting Jean Butez oriënteren lukte ook hem en de invallers niet. De Antwerpdoelman kwam even in contact met RWDM-topschutter Gueye, maar kon ongehavend verder. Het was Vincent Janssen die zijn kamp ontzette bij de volgende hoekschop van Biron. Jean Butez moest even later plat op een verrassende poging van diezelfde Biron. Het was helaas al boter aan de galg voor de thuisploeg. Ideaal vertrokken op een diepe bal, werd Vincent Janssen op zijn beurt foutief afgestopt in de fatale zone en belandde Toby Alderweireld, na controle met de buitenspellijn, opnieuw achter de stip voor zijn tweede doelpunt van de middag. Coach Mark van Bommel bracht nog een drievoudige wissel, maar de Great Old trok freewheelend naar het einde van de wedstrijd toe. De lokale aanhang werd nog opgeschrikt door de uitsluiting van hun centrale verdediger Sampaio en de (zware) blessure van Sissako die onder applaus van alle aanwezigen met de draagbaar werd afgevoerd. Na affluiten kregen de rood-witte fans nog Den Dubbel van Jelle Bataille te zien. De RWDM-coach heeft het débacle van deze 25e speeldag niet overleefd.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/02/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K) - 15' (P) - 63' (P)
5 Owen Wijndal
27 Mandela Keita
84 Mahamadou Doumbia
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Chidera Ejuke
17 Jacob Ondrejka - 45'
18 Vincent Janssen - 36'
 
66' 34 Jelle Bataille (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
66' 17 Jacob Ondrejka (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
66' 84 Mahamadou Doumbia (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
80' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
46 Milan Smits (in)
80' 19 Chidera Ejuke (uit)/
60 Victor Udoh (in)
R.W.D.Molenbeek
33 Theo Defourny (K)
21 Marsoni Sambu
94 Philipe Sampaio - 65'
43 David Sousa
11 Tayo Adaramola
6 Pierre Dwomoh
29 Mamadou Sarr
7 Mickael Biron
89 Carlos Alberto
30 Xavier Mercier
9 Makhtar Gueye - 70'
 
46' 89 Carlos Alberto (uit)/
17 Ilay Camara (in)
46' 30 Xavier Mercier (uit)/
8 Shuto Abe (in)
46' 43 David Sousa (uit)/
44 Moussa Sissako (in)
46' 11 Tayo Adaramola (uit)/
26 Felipe Souza de Almeida Abner (in)
76' 9 Makhtar Gueye (uit)/
22 Frederic Soelle Soelle (in)