R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 30/11/1996 20:00 u.

K.F.C. Germ. Ekeren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters: Johan Verbist - NoŽl De Groot
 
Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren

Bimbo viert opnieuw met salto's

DEURNE - Bimbo Fatokun legde de derby in slotminuten in een definitieve plooi. Vier minuten bleven er nog te spelen toen hij de bal na wat ping-pongwerk tussen enkele Ekerense verdedigers droog voorbij Philippe Vande Walle kegelde. R Antwerp FC stond op 2-0, de match was gespeeld. Reden genoeg voor Bimbo om dat feest met enkele schitterend uitgevoerde salto's te vieren. De 18-jarige Nigeriaan groeit stilaan uit tot de 'super-sub' van de Great Old. Veertien dagen geleden had hij tegen RWDM als invaller al voor de beslissende treffer gezorgd. Zaterdagavond kwam hij weer van de bank en deed iedereen die een rood-wit hart in de borstkas heeft zitten, opnieuw opgelucht ademhalen. Bimbo Fatokun droomt ervan de voetsporen van Ronaldo, de buiten categorie gecatalogeerde Braziliaan van Barcelona, te drukken.

De brave jongen zal nog veel boterhammen moeten eten. Hij is wel op weg om het in Deurne als voetballer te maken. "Als ik speel, wil ik scoren", aldus Fatokun. "Natuurlijk zou ik een basisplaats in de ploeg willen. De trainer beslist." Ondertussen voelt de spits zich best gelukkig op de Bosuil. Toch is de hunker naar familie en eigen omgeving groot."There's no place like home." Wat volgde moet een Nigeriaanse variante op 'zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens' geweest zijn. De thuisploeg won de derby. Dragan Glogovac had zijn ploeg halfweg de eerste helft met het hoofd op voorsprong gebracht. Alles wat met de voeten moest gebeuren, lukte minder bij vriend Dragan. R Antwerp FC slaagde er nooit in het gebeuren volledig rood-wit te kleuren.

De beste Bosuiljongens liepen, met uitzondering van Cisse Severeyns, in een defensieve rol te voetballen. Igor Nikolovski bewees nog maar eens het prototype van de moderne libero te zijn. Snelheid, inzicht, voetballend vermogen: de Macedonier heeft alles. Geert Emmerechts, George Kulcsar en Rudi Smidts hadden de verdedigende touwtjes stevig in handen. "Het was absoluut de bedoeling niet om zo voorzichtig te spelen", zei George Kessler na de wedstrijd."Wij willen altijd domineren. Dat is dit keer niet gelukt. Positief is dan weer dat we de wedstrijd konden controleren. De nul achteraan op het bord houden, is ook belangrijk." Herman Helleputte had zijn KFC Germinal Ekeren graag een punt zien pakken.

"Tijdens de tweede helft hebben we R Antwerp FC toch wat onder druk kunnen zetten. We vertrokken vanuit een goede organisatie, gaven weinig kansen weg, maar we geraakten zelf moeilijk in de buurt van de Antwerpgoal." Georganiseerd gevoetbald. Het wordt gevaarlijk voor Helleputte. Want werd Stani Gzil eind oktober niet doorgestuurd, omdat hij dit Germinal Ekeren, deze ploeg met minder mogelijkheden dan ze in Ekeren zelf nog altijd willen geloven, te georganiseerd en gedisciplineerd liet voetballen? Helleputte kreeg bij zijn aanstelling 'voor spektakel zorgen' als opdracht mee. Germinal en aanvallen: in de eerstvolgende druk van het 'Groene boekje' zouden beide als synoniemen vermeld staan. Tegen R.A.F.C. speelden de mannen uit het Veltwijckpark met Czerniatynski als enige spits.

Hofmans, nog altijd geweldig met zichzelf worstelend, was de man in steun. Radzinski, een spits, bleef op de bank. Van Ankeren, een spits, was geblesseerd. Libero Snelders, om maar een voorbeeld te geven, zette geen drie stappen over de middenlijn. Dat de goede wil en inzet bij jongens als Verstraeten, Janssens, Schaessens en Dheedene niet ontbrak, mag een troost voor de Ekerense trainer zijn. Sinds de trainerswissel verzamelde Germinal vijf van de achttien te verdienen punten. Wild doen hoeft echt niet (Luk De Ranter - GvA - 2/12/1996).

(bron: de pers - 02/12/1996)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
2 George Kulcsar
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
7 Dragan Glogovac - 24' - 60'
6 William Verbeeck
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
5 Rudi Smidts (K)
11 Gouram Makaev
9 Cisse Severeyns
 
65' 7 Dragan Glogovac (uit)/
15 Johan Mucher (in)
75' 11 Gouram Makaev (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in) - 86'
89' 9 Cisse Severeyns (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)
K.F.C. Germ. Ekeren
1 Philippe Van de Walle (K)
15 Marc Schaessens
3 Eddy Snelders
6 Mike Verstraeten
9 Didier Dheedene
17 Cvijan Milosevic
10 Gunther Hofmans
7 Rudy Janssens
14 Christophe Kinet
5 Ervin Kovacs
11 Alex Czerniatynski
 
61' 17 Cvijan Milosevic (uit)/
13 Tomasz Radzinski (in)