K.F.C. Lommelse S.K.

1 - 0

Zat. 01/02/1997 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Gestelse Dijk

Toeschouwers: 5.500
 
Scheidsrechter: Eric Romain

Lijnrechters: Eddy De Coninck - Henri Dewart
 
Na KFC Lommelse SK - R Antwerp FC

Ook derde keer is slechte keer

LOMMEL - R Antwerp FC was in Lommel niet bij de les. 'Derde keer, goede keer' blijkt een aan de Bosuil onbekend gezegde. Voor de derde maal dit seizoen wisten de Sinjoren niet te profiteren van een man-meer-situatie. Tegen RSC Anderlecht, in Harelbeke en nu Lommel mocht R Antwerp FC na de uitsluiting van een tegenstander telkens met 11 tegen 10 voetballen. Het leverde driemaal een.. nederlaag op. Na de uitschuiver bij KSV Cercle Brugge nestelt K Lommelse SK zich door deze zege in de middenmoot. Ook in de heenronde zegevierde trainer Walter Meeuws tegen zijn ex-ploeg. Het Intertoto-doel blijft dus binnen bereik, dankzij R Antwerp FC.

Geert Emmerechts, die de geschorste Rudi Smidts verving als Antwerpaanvoerder, hield na het laatste fluitsignaal van de hautaine Romain in wanhoop de handen voor het hoofd. De voorstopper besefte dat zijn ploeg op ontoelaatbare wijze een bij de afrekening wellicht kostbaar punt uit handen gaf. Met elf tegen tien slaagden de bezoekers er zelfs niet in de brilscore vast te houden.Vijf minuten voor affluiten zette Vandervee op zijn rechterflank met een eenvoudige beweging William Verbeeck en de anders secure Igor Nikolovski in de wind. Hij lepelde de bal naar de vrijstaande Van Geneugden, wiens voorzet Van Mol in een zee van ruimte, simpel mocht binnentikken. Dat amateuristisch staaltje verdedigen brak R.A.F.C. zuur op, want Mathijssen hield Igor Nikolovski in de slotminuut nog met een knappe reflex van de verhoopte puntendeling.

De geschorste Scavone en geblesseerde Manu Godfroid ontbraken. De eerste helft was het aankijken niet waard, traag en emotieloos, ondanks veel inzet. Beide doelmannen bleven werkloos. Een vrijschop van Vandervee zoefde naast, de Pool Waligora knalde over het doel van landgenoot Aleks Klak. Aan de overzijde besloot Cisse Severeyns een zeldzame verdragende aanval voorlangs. Hij was volgens sportieve baas George Kessler beweeglijker dan tegen KSC E. Aalst maar dat zegt vooral iets over zijn prestatie van toen. Ook zaterdag raakte hij, ondanks enkele knappe controles nauwelijks leer, Noben bood goed weerwerk. Spelverdeler Sinisa Koncalovic creŽerde voor de rust nog wel menige fraaie opening, hij predikte echter in de woestijn.

Woensdag zonder Fadiga en Van Veldhoven
Een uur was verstreken toen er eindelijk animo in het stadion kwam. Mathijssen hield de doorgebroken Cisse Severeyns van de openingstreffer, die een minuut later aan de andere kant viel. Scheidsrechter Romain keurde dat doelpunt van Fadiga of wegens gevaarlijk spel: de voet van de Senegalees raakte het hoofd van voorstopper Ivan Ilic. De dribbels van Fadiga zijn een lust voor het oog, zijn licht ontvlambare karakter speelt hem parten. In de eerste periode zag Khali reeds geel na een overtreding op Wim Kiekens, in de slotfase volgde een tweede karton omdat hij de bal wegtrapte uit onvrede met een foute beslissing van de ref. Romain deed er wel vaker alles aan om zeker niet het predikaat 'thuisfluiter' opgekleefd te krijgen.

R.A.F.C. wist zich geen raad met haar numerieke overwicht. Het vatte post op de lokale helft, maar meer dan slappe pogingen van Sinisa Koncalovic en William Verbeeck leverde de aanzet tot druk niet op. Het gebrek aan winnaarsmentaliteit en concentratie zadelde rood-wit met een kater op. Nadat Van Mol scoorde, klom aanvoerder Van Veldhoven op de afsluiting om zijn vreugde met de fans te delen. Gele kaart, oordeelde Romain. De derde voor Harm, die net als Fadiga woensdag in de tribune moet toekijken hoe zijn maats het in de inhaalwedstrijd tegen RSC Anderlecht doen (Koen Van Den Daele - GvA - 03/02/1997).

Retrospectieve door Walter Voet

De Great Old keerde mistevreden terug uit Noord-Limburg. Al voor de derde maal dit seizoen ging R Antwerp FC tenonder op een ogenblik dat de tegenstander met z'n tienen stond. Het scenario van de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht en uit bij KRC Harelbeke herhaalde zich in Lommel.

R.A.F.C. lag niet onder tijdens de wedstrijd, maar creŽerde nagenoeg geen kansen. Ook vanwege KFC Lommelse SK ging bitter weinig gevaar uit. Een saaie match, zeg maar. De uitsluiting van Fadiga in de 71e minuut bracht niet de thuisploeg, wel R.A.F.C. in problemen. Alexander Klak kon de meubelen in eerste instantie nog redden, maar zes minuten voor tijd na een glasheldere aanval met Vandervee, Van Geneugden en Van Mol, stond de Antwerpverdediging erbij en keek ernaar (Walter Voet - Antwerp Clubblad-14 - 15/03/1997).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/02/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
2 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Wim Kiekens
6 Dragan Glogovac
8 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis
10 Sinisa Koncalovic
11 Gouram Makaev
9 Cisse Severeyns
 
69' 9 Cisse Severeyns (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
K.F.C. Lommelse S.K.
1 Jacky Matthysen
2 Tom Vandervee
4 Erik van Kessel
3 Michel Noben
5 Frank Machiels
7 Gert Cannaerts
6 Hermanus (Harm) Van Veldhoven - 88'
10 Ronny Van Geneugden
8 Tom Van Mol - 85'
11 Khalilou Fadiga - 75'
9 Miroslaw Waligora (K)
 
79' 9 Miroslaw Waligora (uit)/
15 Jochen Janssen (in)
89' 10 Ronny Van Geneugden (uit)/
12 Renť Klomp (in)