Nationale 1A - competitie - speeldag 33 - Excel Mouscron-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade Le Canonnier - maandag 12 april 2021 - 20:45u.
(11/04/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Kevin Dhondt, Quentin Pirard.

De kern: de trainersstaf schakelde ondertussen een tandje bij in de voorbereiding naar de maandagavondwedstrijd op Le Canonnier en moet daarvoor mogelijk meerdere pionnen missen. Sander Coopman werd vorige week geopereerd en begint weldra aan zijn revalidatie. Faris Haroun en Birger Verstraete (met een flink ingepakte knie na een stevige overtreding van een tegenstander) werden afgelopen maandag vroegtijdig gewisseld. Inmiddels werd gemeld dat de kapitein er niet zal bijlopen. Voor Birger Verstraete blijft het even afwachten of hij speelklaar zal zijn, maar heeft er zelf alle vertrouwen in. Bij afwezigheid zijn er aanvallende en defensieve opties ter vervanging. Zo staan o.a. Alexis de Sart, Frank Boya, Koji Miyoshi, Felipe Avenatti en Bruny Nsimba te trappelen van ongeduld om speelminuten te vergaren. Ook dit keer blijft de strafbank leeg, al staan er nog twee spelers op scherp.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet,4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 7 Didier Lamkel Ze, 11 Lior Refaelov, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 22 Bruny Nsimba, 25 Alexis de Sart, 30 Aurélio Ulineia Buta, 31 Maxime Le Marchand, 46 Jean Butez, 70 Dieumerci Mbokani, 94 Jordan Lukaku, 97 Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CO >> (65+0), gele dreiging >> Jordan Lukaku, Dylan Batubinsika, geelgeschorst CO >> niemand, rode kaarten CO >> (4), roodgeschorst CO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Birger Verstraete (?).

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad bereidt in alle rust en stilte de laatste editie van de reguliere competitie voor met o.a. een uitgebreid portret van tegenstander en PO I-kandidaat KRC Genk. De jeugdopleiding zal opnieuw enkele ploegen en trainers voorstellen.
**Het verleden: de pers blies de afgelopen dagen warm en koud over de toekomst van Excel Mouscron. De grensclub nam onder de naam Royale Excelsior Mouscron in de jaren negentig de hoogste klasse stormenderhand in. Daarvoor hadden ze met o.a. Mbo en Emile Mpenza, Gordan Vidovic Claude Verspaille en doelman Erik De Koeyer heel wat schoon volk rondlopen in Stade du Canonnier. Bij hun eerste doortocht in het Bosuilstadion, was het late doelpunt van Sandro da Silva onvoldoende om ze van een competitiezege te houden, het begin van een gouden periode voor 'les Hurlus'. Pas in het magische jaar 2000 wist de Great Old een eerste (thuis)overwinning te laten optekenen. Een zege op Le Canonnier zou nog vele jaren langer duren. Pas in augustus 2018, na een fusie en vele naamsveranderingen bij de tegenstander slaagde het heir van Laszlo Bölöni het gelijke spel na twee Zuid-Amerikaanse doelpunten van Joaquin Ardaiz de los Santos (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Matheus Borges Domingues van het seizoen 2017-2018 te laten volgen van een overwinning over de taalgrens. William Owusu Acheampong trof in de 88e minuut raak en zo kon de Great Old voor het eerst de driepunter na een zege bij Excel Mouscron bijschrijven met een basiselftal waarvan enkel Faris Haroun nog steeds de a-kern dient: "Simen Juklerod trok zich nog een keertje op gang, haalde de achterlijn, gooide voor doel en de fortuinlijke William Owusu Acheampong kopte de 'treffer van de overwinning' genadeloos hard tegen de touwen", aldus onze verslaggever. Er werd de tegenstander overigens nog meerdere extra minuten gegund, maar "dan had Van Driessche er (al) genoeg van... Het feest kon zodoende losbreken in de bezoekersvakken... De trom, de trainersstaf, de spelers van Excel bleven puntenloos achter en dat was duidelijk te merken tijdens de aansluitende persbabbel." Het voorbije seizoen werd de traditie gerespecteerd met een ruime thuiszege van Excel Mouscron. Geruchten willen, dat een nieuwe overname in de maak is, dat een beroepsprocedure bij het BAS wordt voorbereid voor het behalen van de licentie of ook nog dat de spelers mogelijk eerstdaags zouden staken... Robbe Quirynen maakt momenteel deel uit van de spelerskern van Les Hurlus.
**Moeilijke weersomstandigheden afgelopen weekeinde, maar de 'groundsmen' van de club, zijn er desondanks toch maar mooi in geslaagd het terrein in prima staat af te leveren voor de thuiswedstrijd en werden terecht beloond met een bijna perfecte score.
**Royal Antwerp FC en de fans wuifden Steven Defour vorige zomer al uit. Na zijn aankondiging het (prof)voetbal te zullen verlaten op het einde van het seizoen, herhalen velen hun boodschappen van appreciatie. Hoewel hij niet heel veel wedstrijden speelde in rood-wit shirt, herinneren we toch zijn niet-aflatende inzet voor de Great Old. Bedankt, Steven. Het ga je goed.
**Maxime Le Marchand heeft nu ook twee goals achter zijn naam staan. Hij verdubbelde tegen RSC Anderlecht zijn doelpuntenaantal, maar was helaas ook de enige die raak trof voor rood-wit. Lior Refaelov (in de belangstelling van RSC Anderlecht?) blijft clubtopschutter met negen treffers, een meer dan Dieumerci Mbokani. De Gouden Schoen 2020 deelt de negentiende plaats in de reeksschutterstabel, de Antwerpspits moet tevreden zijn met een gedeelde tweeëntwintigste stek. Met zes treffers is Nuno da Costa de doeltreffendste, maar ook enige speler van tegenstander R.E. Mouscron bij de eerste 43 namen in de tabel. Met zijn 26e treffer van afgelopen weekeinde tegen OHL loopt leider Paul Onuachu (KRC Genk) nog verder weg van de concurrentie.
**Er werd het voorbije Paasweekeinde niet een speler van Royal Antwerp FC bedacht met een gele kaart en dat slechts voor de derde keer dit seizoen. Het was even zoeken, want het was al van 8 november geleden dat zulks nog het geval was. Het clubtotaal bleef daarmee steken op 65, tien minder dan het totaal van tegenstander R.E. Mouscron, bij wie Robbe Quirynen twee keer werd geboekt. Christophe Lepoint moet maandag wegens gele overlast overigens toekijken. Twee spelers van R.A.F.C. staan op een publieke waarschuwing van schorsing.
**Abonnementen 2021-2022: de club maakte zopas de schikkingen voor de abonnementen voor het nieuwe seizoen bekend. Abonneehouders kunnen hun abonnement verlengen vanaf 19 april in hun ONE-account. In de week van 12 april krijgen ze een persoonlijke update met een gedetailleerd stappenplan zodat de abonnementsverlenging (en de verschillende opties) zonder al te veel stress bijzonder vlot kan verlopen.
**Het nieuwe Gulden Boek 140 jaar Antwerp(spelers) rolde met een hele mooie kaft van de persen. De voorintekenaars kregen hun exemplaar door de goede zorgen van BPost afgeleverd. De publieke verkoop is inmiddels gestart in Dagbladhandel Geysbrecht (Gijsbrecht van Deurnelaan 35 te 2100 Deurne).
 
  
HOME