Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 15 - K. Sint-Truidense VV-Royal Antwerp FC - Update
Stadion Stayen - zondag 21 november 2021 - 16:00u.
(20/11/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Kevin Monteny, Arthur Denil.

De kern: bij gebrek aan nationaal voetbal zwermden de internationals van de Great Old uit over de wereld. Ally Samatta werd door de overheid van Madagaskar het spelen belet. Club en technische staf wachten het resultaat van de nieuwe testing af. Michael Frey hoopte op een selectie voor Zwitserland, maar moest zich niet melden bij zijn nationale ploeg. In tegenstelling tot zijn ploeggenoot, scoorde Micky Balikwisha nog niet in rood-wit shirt, zijn doelpunt voor de nationale u21 droeg alvast bij tot het gunstige resultaat tegen de leeftijdgenoten van Turkije. Pierre Dwomoh moest met de nationale u18 met minder tevreden zijn. Abdoulaye Seck gaat met Senegal aan kop van groep H na de thuisoverwinning tegen het Congo-Brazzaville van Guy Mbenza en het gelijke spel in en tegen Togo na een doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. De rood-witte technische staf recupereert Birger Verstraete na diens schorsing tegen RSC Anderlecht. Faris Haroun heeft de buitentraining hervat. Aurélio Ulineia Buta begint volgende week aan de looptraining. Sander Coopman en Bruny Nsimba zetten hun individuele en groepsparcours verder. Zeno Van Den Bosch is tijdelijk buiten strijd.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jean Butez, Ortwin De Wolf, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Björn Engels, Dinis da Costa Lima Almeida, Sam Vines, Radja Nainggolan, Alhassan Yusuf Abdullahi, Birger Verstraete, Pierre Junior Dwomoh, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Viktor Fischer, Mbwana Ally Samatta, Johannes Eggestein, Michel-Ange Balikwisha, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 34 + NUL, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Faris Haroun, Bruny Nsimba, Aurélio Ulineia Buta, Zeno Van Den Bosch.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: beide clubs bleven aan de winnende hand tijdens hun laatste opdracht voor de interlandonderbreking. S.T.V.V. wist de driepunter mee te graaien in het AFAS-stadion Achter De Kazerne. De Truienaars liepen al een mooi parcours de afgelopen weken en maanden. Zondag ontvangen ze de Great Old op het eigen kunstgras van Stadion Stayen en hopen beter te doen dan de nederlaag van het seizoen 2020-2021. Royal Antwerp FC haalde twee keer een achterstand op om uiteindelijk na een laat doelpunt van Simen Juklerød de volle buit mee te pakken naar Deurne-Noord. Die zege was enkel de bevestiging van de goede resultaten sinds de promotie naar de Jupiler Pro League in 2017. Wie van de Antwerpfans herinnert zich niet die mooie overwinning (0-3) met die fantastische pegel van Sambou Yatabaré (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) waarmee de Great Old de eindejaarsperiode extra glans gaf na ook nog doelpunten van Stallone Limbombe en William Owusu Acheampong. Voor de volledigheid vermelden we nog de nederlaag van september 2018 en het gelijke spel (penaltydoelpunt van Lior Refaelov in de 90e minuut) van december 2019.
**Ritchie De Laet werkte de opdracht tegen RSC Anderlecht met de kapiteinsband en onder gele dreiging af. Het clubtotaal stond voor die wedstrijd op 34 en dat is zo gebleven. Het lijkt een unicum. De Great Old neemt het voor het eerst dit seizoen op tegen een club die nog meer boekingen (41) op het conto heeft. Dimitri Lavalée (7) torst het zwaarste individuele strafblad. S.T.V.V. moet overigens Robert Bauer missen die op de rode strafbank moet plaatsnemen.
**Twaalf + één is geen populair getal in Deurne-Noord en dus voegde Michael Frey tegen RSC Anderlecht prompt en in twee tijden nog een (penalty-doelpunt aan zijn totaal toe. Hij blijft daarmee ruim op kop van de nationale schutterstabel voor Paul Onuachu (KRC Genk), Deniz Undav (RUSG) en Jelle Vossen (SV Zulte Waregem) met elk tien treffers. S.T.V.V. rekent o.a. op Mory Konaté om de rood-witte defensie te verrassen.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het resterende programma:
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
De club maakte eerder deze week de ticketinformatie bekend: er zijn 2000 tickets beschikbaar gesteld. De ticketprijs bedraagt 30 euro. De verdeling van de tickets voor deze Europese wedstrijd zal via de FASC en de club verlopen op volgende manier: 1500 tickets worden ter beschikking gesteld aan de supportersfederatie. Leden kunnen via hun eigen supportersclub tickets kopen. 500 tickets zullen door de club in vrije verkoop worden geplaatst. Deze kan je donderdag 18 november vanaf 17u00 uitsluitend online aankopen met je ONE-account via tickets.rafc.be. Afhalen aan dee Ticket Corner met de bevestigingsmail op maandag 22/11 (16u-20u), dinsdag 23/11 (16u-20u) en Woensdag 24/11 (16u-20u). Tickets zijn enkel te koop voor supporters met een geldig ONE-account en daaraan gekoppelde eID. Per order kunnen er maximaal 4 tickets worden aangekocht. Er is geen combiregeling van kracht. Vanuit de club wordt er geen vervoer georganiseerd. De QR-code in de CovidSafeBE-app is niet geldig in Duitsland. Vraag en print tijdig een COVID-certificaat (info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat).
09/12/2021/18:45u. - R Antwerp FC-Olympiacos.
 
  
HOME