Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 30 - Royal Antwerp FC-Beerschot VA
Bosuilstadion - zondag 6 maart 2022 - 13:30u.
(03/03/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Simon Bourdeaud'Hui

De kern: een van de twee gele kaarten van afgelopen zondag trof Faris Haroun vol in het gelaat. Hij zal de laatste derby van het seizoen volgende zondag moeten missen vanwege schorsing. Bovenop de pestkaart van D'Hondt kwam dus ook nog de publieke waarschuwing van Visser, terwijl die wel toeliet dat een bepaalde speler een slag toediende aan Michael Frey. Klassenjustitie? Een nieuwe kans voor Pierre Jr. Dwomoh? Birger Verstraete was pas onlangs geschorst en staat inmiddels opnieuw op scherp. Hem wachten twee schorsingsdagen bij een volgende gele bestraffing. Ritchie De Laet (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) moest in extremis de verplaatsing naar Jan Breydel aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft inmiddels wel de groepstrainingen kunnen hervatten. Björn Engels en Viktor Fischer werken gestaag verder aan hun revalidatie. Is Benson Manuel inmiddels klaar voor het heroptreden tijdens de Antwerpse derby?

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): worden toegevoegd na de zaterdagochtendtraining.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 56+2, gele dreiging JPL >> Birger Verstraete, geelgeschorst JPL >> Faris Haroun, rode kaarten JPL >> (5+1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: er staan nog niet zo gek veel onderlinge wedstrijden tussen het historische stamnummer één en het fusiestamnummer van de tegenstander van zondag. Slechts een keer eerder kwam de fusieclub naar Deurne-Noord. "De commentaren over de competitiestart van Royal Antwerp FC waren weinig vleiend. Het is vaak gezegd en vooral nog vaker door de 'kenners' herhaald in een lokaal dagblad of zie: de rood-witte club claimt na tien speeldagen plots de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Er moeten weliswaar nog twee clubs uit de top vier hun (uitgestelde) wedstrijd afwerken, maar zo hoog was dus de inzet van de eerste echte ANTWERPse stadsderby tussen tegenstanders uit dezelfde reeks. De fusieclub kende een droomstart, maar moest zoveel vernuft maar eens komen bewijzen in de door coronamaatregelen getroffen Bosuilstadion", aldus ons verslag van die zondagmiddagwedstrijd. Inzet toen was de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Zover zal het deze zondag dus niet komen, al is het belang voor de Great Old relatief groot richting Champions' Play Offs. Frank (de) Raes(kaller) geeft zijn kleurencombinatie kans om zondag een stap(je) richting behoud te zetten. Het kan verkeren...
Geen Antwerpse derby zonder lokale verankering en dus wordt het dit seizoen dé match van de Haven. "Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp, is recent toegetreden tot de Raad van Bestuur van RAFC NV. Wij zetten onze partner zondag voor de derby alvast in de bloemetjes als sponsor van de Match van de Haven. De aftrap zal worden gegeven door Schepen van o.a. de haven, Annick De Ridder", aldus het bericht van Royal Antwerp FC.
**Oud-speler Yehor Nazaryna en zijn geboorteland kunnen alle steun gebruiken. Ook wij volgen het nieuws op de voet en brandden ondertussen alvast meer dan een kaars voor Oekraïne en haar inwoners.
**Het was onverwacht als eerste juichen afgelopen zondag in het Jan Breydelstadion voor de rood-witte achterban. De blauw-zwarte verdediging kreeg geen vat op de kopslag van Abdoulaye Seck en dus kon Michael Frey in de rebound zijn twintigste van het seizoen binnenwerken. Hoewel hij beduidend meer speelminuten heeft, blijft Undav (RUSG - 20) het klassement aanvoeren dank zij de doelpunten op verplaatsing! De rood-witte defensie zal zondag mogelijk strijd moeten leveren met Felipe Avenatti en diens ploegmaat en clubtopschutter Marius Noubissi.
**Xavier Mercier (OHL) blijft met 12+1 assists leider van dit selecte gezelschap voor Jean-Luc Dompé. Ondanks zijn aanslepende blessurelast heeft Viktor Fischer (6) nog een plaats top twintig, Benson Manuel (5) vinden we even verderop in de rangschikking.
**Voor de derde wedstrijd op rij werd Faris Haroun opgeschreven en tegen zoveel onrecht is zelfs de ploegcaptain niet opgewassen. Hij moet zondag toekijken in het Bosuilstadion vanwege gele overlast. Het clubgemiddelde staat op twee of een totaal van 58 of precies een minder dan de tegenstander van zondag.
**Royal Antwerp FC maakte vorige week de schikkingen rond de ticketverkoop voor derbyzondag bekend: alle abonnees zijn welkom en daarnaast was er ook een losse ticketverkoop voor Tribune 1, 3 en 4. De verkoop startte maandag 28 februari om 17:00u. en verliep gesmeerd. Zoals het zich laat aanzien, wordt de wedstrijd voor een vol huis gespeeld.
 
  
HOME