Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 31 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC UPDATE
Lottopark - zondag 13 maart 2022 - 13:30u.
(11/03/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Jasper Vergoote.

De kern: de technische staf kan voor deze uiterst belangrijke (uit)wedstrijd o.l.v. Visser (!!) opnieuw beroep doen op Faris Haroun nadat hij zijn gele straf tijdens de derby heeft uitgeboet. Wel moesten Brian Priske Pedersen en zijn assistenten na het uitvallen van Ritchie De Laet de afgelopen dagen alle alternatieven voor de backplaats tegen het (zonne-)licht houden. Sam Vines was licht geblesseerd in aanloop naar de wedstrijd van vorige zondag. Hij is naar eigen zeggen opnieuw klaar om zijn plaats in de selectie in te nemen. Aurélio Ulineia Buta was niet echt honkvast op linksback, maar speelde wel een heel behoorlijke tweede periode in steun van Benson Manuel. Ook hij was opnieuw van de partij, al begon hij wel aan de wedstrijd op de bank. Zijn acties zorgden voor heel wat problemen voor de defensie van de bezoekers. "Goed dat je terug bent, Benny", drukte het officiële webkanaal zijn appreciatie uit. Komt hij in het Lottopark aan de aftrap? Björn Engels is inmiddels verlost van de brace rond zijn vingers en zet samen met Viktor Fischer verdere stappen in zijn herstelprogramma. Geen schorsingen bij Royal Antwerp FC voor komende wedstrijd, al zijn er wel enkele spelers die gevaarlijk dicht bij een vol bonnenboekje lopen...

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Radja Nainggolan, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Sam Vines, Dorian Dessoleil, Ortwin De Wolf, Abdoulaye Seck, Jelle Bataille, Faris Haroun, Dinis da Costa Lima Almeida, Ally Samatta, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 58+2, gele dreiging JPL >> Birger Verstraete, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (5+1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Het verleden: op en rond de Bosuil denken de wat oudere supporters met graagte terug naar de jaren '80 en meer bepaald naar de jaren van Georg Kessler in Deurne-Noord die een mooie erfenis naliet voor zijn opvolgers Dimitri Davidovic en Walter Meeuws. "Dit zijn punten waarop niemand rekende. Nu mogen wij mee met anderen naar boven in het klassement kijken. Ik geloof dat wij organisatorisch een goede match gepeeld hebben", reageerde Nico Broeckaert na de zege in het Emile Verséstadion van eind januari 1990. Hans-Peter Lehnhoff was auteur van het enige doelpunt en samen met Nico Broeckaert uitblinker. Voor een eerdere zege moeten we al terug naar de glorious fifties van de Great Old. Het was begin september 1953 als Eddy Bertels en Louis Verbruggen (2) samen gestalte gaven aan de overwinning in datzelfde Emile Verséstadion. Verdere details en een matchverslag van die wedstrijd ontbreken echter. Sinds de promotie naar de Jupiler Pro League ligt het gemiddelde puntengewin iets hoger tijdens de reguliere competitie. Zo wist Royal Antwerp FC half september 2019 o.l.v. Visser de volle buit huiswaarts te brengen dank zij Lior Refaelov en het late doelpunt van Koji Miyoshi. Tijdens de Play Offs van enkele maanden eerder volstonden goals van Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) om te zegevieren in het Lotto Park. Tijdens de Champions' Play Off van het voorbije seizoen hadden Frank Vercauteren & co niet genoeg aan de twee goals van Dieumerci Mbokani voor de driepunter na de dubbele nadelige en kromme VAR-lijnen van Dhondt. We hebben noch het Professional Refereeing Department, noch de pers daarover toen horen fulmineren zoals dat de afgelopen dagen wel het geval was na de door Royal Antwerp FC gewonnen Stadsderby! Ex-spelers van Germinal Beerschot opvoeren als 'analist', getuigt overigens van gebrek aan objectiviteit!
**Oud-speler Yehor Nazaryna liet ons eerder weten dat hij, ondanks de oorlog in zijn vaderland, in relatieve veiligheid verkeert. We houden Oekraïne in gedachte.
**Een vijfklapper op de Luikse hoogvlakte, was het in het verleden al eens eerder gezien in rood-wit shirt? Een tweeklapper tijdens de derby zal wel eens meer voorgevallen zijn, maar die twee magistrale doelpunten trokken niet alleen de Great Old over de streep, Michael Frey veroverde meteen ook de eerste plaats in de topschuttersrangschikking. Hij zit inmiddels aan tweeëntwintig treffers. Zelfs al je het zo in cijfers en letters leest, klinkt het indrukwekkend. SV Zulte Waregem heeft twee spelers in de top tien. Even verderop Joshua Zirkzee en Lior Refaelov van RSC Anderlecht met respectievelijk 12 en 11 goals. Mannen om dus in 't oog te houden.
**Xavier Mercier (OHL) blijft met 14 assists leider van dit selecte gezelschap voor Jean-Luc Dompé. Sergio Gomez (RSC Anderlecht) deelt de vijfde plaats. Verderop behield Viktor Fischer (6) zijn plaats in de top twintig.
**Hoewel de gele kaart met de regelmaat van een klok werd getoond tijdens de derby, werd het rood-witte clubtotaal slechts met twee publieke waarschuwingen opgewaardeerd en komt daarmee op een gemiddelde van twee per wedstrijd of precies 60. Dat ligt in de lijn van de verwachtingen een heel stuk hoger dan de 48 van de tegenstander van zondag. RSC Anderlecht moet desondanks W. Hoedt missen vanwege gele overlast.
**Er resten Royal Antwerp FC na volgend weekeinde nog twee thuiswedstrijden in de reguliere competitie om de eindronde veilig te stellen. SV Zulte Waregem komt op 19 maart met aftrap om 20:45u. op bezoek op de Bosuil en de rood-witten rekenen op steun. De ticketverkoop start(te) op donderdag 10 maart om 17:00u. via tickets.rafc.be. Voor T4 zijn enkel staanplaatsen beschikbaar.
 
  
HOME