Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 32 - Royal Antwerp FC-SV Zulte Waregem - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 19 maart 2022 - 20:45u.
(17/03/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Quentin Lesceux, Vito Di Vincenzo, Michiel De Cuyper.

De kern: Ritchie De Laet hernam afgelopen maandag de trainingsarbeid op de Bosuil, woensdag sloot hij opnieuw aan hij de groepstraining o.l.v. Brian Priske Pedersen. Dorian Dessoleil moest zich in het Lotto Park na een onzacht contact in de zestien met Abdoulaye Seck vroegtijdig laten vervangen, maar heeft de trainingsarbeid niet hoeven te onderbreken. Hoewel de 'neutrale' (?) analisten-verslaggevers-journalisten, van wie het overgrote deel zonder enig verleden als clubtrainer, Birger Verstraete een gele kaart toeschreeuwden, bleef hij niet alleen daarvan gevrijwaard, maar (gelukkig) ook van de daaraan verbonden dubbele schorsing. De rood-witte technische staf hoeft dus 'enkel' rekening te houden met de onbeschikbaarheid van Sander Coopman, Björn Engels (afgelopen dagen nog samen te gast bij Antwerp Antwoord) en Viktor Fischer. Alle drie werken ze verder aan hun herstelprogramma.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Johannes Eggestein, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 60+4, gele dreiging JPL >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (5+1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: fusieclub SV Zulte Waregem klopte als promovendus en leider van de tweede klasse eind november 2004 op de Bosuilpoort om zich voor het eerst te meten met die andere neo-tweedeklasser R.A.F.C. "Om de leider in de rangschikking partij te geven trok coach Jerko Tipuric de kaart van de rijpere jeugd. Bernt Evens schoof naar linksachter om de piepjonge Nana Asare te vervangen. De ervaring van Dejan Mitrovic posteerde hij centraal op het middenveld i.p.v. de technisch vaardige, maar frêle Jordan Opoku. Arthur Gomez kreeg samen met de beide Ghanese youngsters een plaatsje naast de coach op de bank. Op de rechterflank was er een vrije rol voor Souleymane Mamam, terwijl Alex Di Gregorio volop in steun ging van spits Fangzhuo Dong", vertelt het wedstrijdverslag. Het was ManU-huurling Arthur Gomez die tijdens zijn invalbeurt van twintig minuten, geel te zien, de eindscore bepaalde met het enige doelpunt en ook nog door Verbist vroegtijdig werd weggestuurd. R.A.F.C. slaagde er niet alleen in de punten thuis te houden, maar ook te winnen in het Regenboogstadion. Dat zou ook na de promotie in 2017 (SV Zulte Waregem was dan al lang een stabiele eersteklasser), zo nog even doorgaan. Begin september 2019 kwam daar o.l.v. West-Vlaming Boterberg verandering in. Eind 2020 volstond een doelpunt van Bruno voor een zege van het team van Francky Dury. Tijdens de heenronde van het lopende seizoen was de vroege voorsprong dank zij Benson Manuel (foto: links samen met Viktor Fischer en Alhassan Yusuf Abdullahi) niet genoeg voor de zege. De Great Old moet zich verwittigd voelen!
**OHL had op de vorige speeldag weinig antwoord op het spel van reeksleider R.U.S.G. Xavier Mercier (OHL - 14) blijft desondanks de assistenrangschikking aanvoeren voor Jean-Luc Dompé die in de heenronde meer dan een paar venijnige prikken uitdeelde aan de rood-witte verdediging. Viktor Fischer (6) behield zijn plaats in de top twintig.
**Met vier gele kaarten voor R.A.F.C. zat Visser onder zijn langjaarlijkse gemiddelde. Ook al blijven ze momenteel zonder gevolg, Alhassan Yusuf Abdullahi en Radja Nainggolan staan inmiddels wel op scherp. Ook SV Zulte Waregem telt enkele spelers met vier gele streepjes achter de naam en een clubtotaal van 60.
 
  
HOME