Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 33 - OH Leuven-Royal Antwerp FC - UPDATE
K.P @ Den Dreefstadion - zondag 2 april 2022 - 20u.45
(01/04/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Laurent Conotte, Quentin Pirard.

De kern: er resten de kern van Brian Priske Pedersen nog twee moeilijke opdrachten tijdens de reguliere competitie. Deze zaterdag trekt de Great Old naar Vlaams-Brabant om er Oud-Heverlee Leuven partij te geven en de derde plaats in de rangschikking te verdedigen. De technische staf kan daarvoor op uitzondering van Sander Coopman, Björn Engels en Viktor Fischer beroep doen op een fitte spelerskern, al was het nog even afwachten of alle internationals gespaard gebleven waren van blessures. Michel-Ange Balikwisha mag zich alvast opmaken om met de nationale u21 tussen 9 juni en 2 juli deel te nemen aan het EK na een gelijkspel tegen rechtstreekse concurrent Denemarken. De nationale u17 vergezellen binnen enkele maanden de u21 richting Roemenië en Georgië voor het EK, met mogelijk Antwerpjonkie Arthur Vermeeren in de rangen. Abdoulaye Seck en Senegal plaatsten zich deze week na de gewonnen penaltyreeks tegen Egypte voor het WK. De gelekaartenrekening liep alweer op, maar leverde voorlopig nog geen schorsingen op. Sander Coopman, Björn Engels en Viktor Fischer werken verder aan hun individuele programma's.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis Da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Johannes Eggestein, Emmanuel Emegha, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 64+1, gele dreiging JPL >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Radja Nainggolan, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (5+1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC maakte tijdens het seizoen 2005-2006 kennis met fusieclub Oud-Heverlee Leuven. De promovendus beet flink van zich af tijdens dat eerste bezoek aan de Bosuil, al bleef de Great Old wel aan winst. Enkele maanden later hielden beide clubs zich op 2 april 2006 na een scoreloos gelijkspel in evenwicht. Net geen zes maanden later waren de "Antwerpfans van de wereld na knappe prestatie" en doelpunten van Dong Fangzhuo (2), Souleymane Mamam, Luciano Olguin en Gunter Verjans (https://www.youtube.com/watch?v=l30sX2q4hYM). Na de terugwedstrijd waren het de Antwerpfans die op hun beurt sip keken na de 0-2 zege van OHL in Deurne-Noord. Het belette de groep van Warren Joyce niet om deelname aan de eindronde veilig te stellen. Een seizoen later eindigden beide protagonisten in mekaars buurt tijdens de competitie, al deed de Great Old het tijdens de eindronde het met o.a. twee overwinningen tegen het OHL van... Rudi Cossey en een tweede plaats beter dan de fusieclub. Geen eindronde voor Royal Antwerp FC, maar wel promotie voor OHL na het seizoen 2010-2011 o.l.v. Ronny Van Geneugden. Pas tijdens het seizoen 2016-2017 stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar met inzet van competitiepunten in het pas opgerichte 1B profvoetbal. Wim De Decker was interim-hoofdcoach als Royal Antwerp FC na een bewogen seizoensbegin dank zij een doelpunt van Maxime Biset met een zuurverdiend puntje én drie gele kaarten van Visser huiswaarts keerde van Den Dreef. Half oktober bleef de Great Old met 2-1 baas in eigen huis. Een doelpuntenloos gelijkspel leverde beiden aan Den Dreef datzelfde seizoen nog een punt op bij de derde van vier onderlinge partijen. "Royal Antwerp FC tackelt koning winter met veldverwarming en stuurt OHL puntenloos huiswaarts", kopte het verslag (foto: moment de gloire - Tuur Dierckx scoorde en juichte na de overwinning tegen OHL - De ANTWERPSUPPORTER Online) in het Rafc-Museum op 21 januari 2017. Hoofdcoach Wim De Decker had zijn zaakjes goed op orde, won ook de tweede thuiswedstrijd tegen de fusieclub en leidde zijn elftal richting promotie naar de Jupiler Pro League. Na het pandemie-seizoen kwam OHL eind november 2020 opnieuw op bezoek op de Bosuil. Royal Antwerp FC haalde het met het kleinste verschil (3-2) na doelpunten van Dylan Batubinsika, Dieumerci Mbokani (op assist van Abdoulaye Seck) en Martin Hongla. Aan Den Dreef beslisten Mercier en Al-Tamari over de uitslag (2-0). Makkelijk is het zelden voor de Great Old in Vlaams-Brabant.
**OH Leuven mag dan bezig zijn aan een matige reeks, met Xavier Mercier heeft de fusieclub wel de leider van de assistenrangschikking in haar rangen. Viktor Fischer voert met zes assists de rood-witte clubrangschikking aan. Hij gaat Benson Manuel (5) en Aurélio Ulineia Buta (3) vooraf.
**Met die ene gele kaart voor Royal Antwerp FC tijdens de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem, vervoegde Aurélio Ulineia Buta het drietal rood-witte spelers onder dreiging. Dat is best opmerkelijk, aangezien hij nog maar enkele keren de startersrij haalde. De rood-witte technische staf moet rekening houden met 65 boekingen en dus zit het gemiddelde niet alleen opnieuw in de lift, maar ook dat aantal ligt hoger dan de 62 van OH Leuven.
**Met 25 doelpunten trekt Undav (RUSG) de kop van de topschutterslijst voor Michael Frey (22). OH Leuven rekent op Mathieu Maertens (9) en Siebe Schrijvers om het de rood-witte verdediging moeilijk te maken. Benson Manuel en Ally Samatta (die de winning-goal binnenprikte tegen SV Zulte Waregem) hopen samen met de achterban hun totaal van vijf goals verder op te krikken.
**Antwerpdoelman Jean Butez miste nog geen speelminuut van het lopende seizoen en trok elf keer met een clean sheet naar binnen. Het levert hem voorlopig een derde plaats op in dit nevenklassement.
**Individuele cijfers en klassementen: Jelle Vossen bereikte onlangs het niet onaanzienlijke aantal van 150 doelpunten als profspeler en bereikte daarmee plaats tien in de topschutterstabel sedert de invoering van het profvoetbal. In die rangschikking bevinden zich naast absolute nummer een Erwin Vandenbergh, met Alex Czerniatynski (4), Patrick Goots (7) en Cisse Severeyns (9) drie spelers die tenminste een deel van hun carrière doelpunten maakten voor de Great Old.
**Op woensdag 10 april e.k. start om 18:30u. de voorverkoop van tickets voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Cercle Brugge KSV. Info via tickets.rafc.be.
 
  
HOME