Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 34 - Royal Antwerp FC-Cercle Brugge KSV
Bosuilstadion - zaterdag 9 april 2022 - 20u.45
(08/04/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Nico Claes, Lennert Jans, Laurent Willems

De kern: door de resultaten van afgelopen weekeinde verzekerde de Great Old zich van deelname aan de Champions' Play Offs. De kern bleef in Leuven weliswaar gespaard van blessures en dat was maar goed ook, want de technische staf moest wel opnieuw rekening houden met de schorsingen en voorzien in de vervanging van Birger Verstraete (na een onnodig strenge gele kaart van Lardot) en Aurélio Ulineia Buta (na zijn vierde gele kaart in vier wedstrijden!). Ritchie De Laet moest zich vorige speeldag in extremis laten vervangen, maar kon deze week vrij snel de trainingen hervatten. De club kwam desondanks met het bericht dat hij sukkelt met de gezondheid. Ook Sander Coopman, Björn Engels en Viktor Fischer blijven onbeschikbaar. Voor de aanvallende sector maakte Emmanuel Emegha aan Den Dreef zijn eerste speelminuten in het rode shirt van Royal Antwerp FC, al liet ook Bruny Nsimba van zich horen. Hij maakte afgelopen maandag tegen Club Brugge KV het enige doelpunt in de thuiswedstrijd van de nationale u21. Enkele spelers staan op scherp en misschien net daardoor blijven ze mogelijk verstoken van speelminuten.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis Da Costa Lima Almeida, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Johannes Eggestein, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, William Pacho Tenorio, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 65+3, gele dreiging JPL >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Radja Nainggolan, geelgeschorst JPL >> Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete (1/2), rode kaarten JPL >> (5+1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC en Cercle Brugge KSV zijn twee traditieclubs van het nationale voetbal met heel veel onderlinge wedstrijden op het palmares. In twee daarvan stond Miguel Van Damme (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) in doel bij de Vereniging alvorens hij als beloftevol doelman en jonge prof in 2016 gediagnostiseerd werd van een vreselijke ziekte. Enkele maanden later ging de Great Old op bezoek in het Olympiastadion. De rood-witte spelers, met Mamoutou N'Diaye aan zijn zijde, keken toe hoe hij de aftrap gaf van de match aan het begin van zijn jarenlange strijd tegen de ziekte die hem getroffen had. Tijdens de heenwedstrijd van dit lopende seizoen ontrolden de fans van Royal Antwerp FC het spandoek "Het sterkste karakter op de Belgische voetbalvelden" als (laatste) eerbetoon aan Miguel Van Damme bij leven. Nu zaterdag komt Cercle Brugge KSV naar Deurne-Noord, meteen de start van een geldinzameling ten voordele van de stichting Me To You, waarvan Miguel Van Damme peter was. "R.A.F.C. en partner Golden Palace hechten veel belang aan het mentale en fysieke welzijn van elke mens en starten daarom een veiling op ten voordele van Me To You. In die veiling bieden we heel wat exclusieve items aan, waaronder de gehandtekende wedstrijdshirts van onze Reds, een VIP-pakket van onze matchsponsor mét aftrap en veel meer! Kijk en bied via deze link https://shop.royalantwerpfc.be/veiling-me-to-you/ mee. Verdriet kent geen kleuren.
**Vier rood-witte spelers moesten op hun tellen passen, met Birger Verstraete en Aurélio Ulineia Buta werden twee ervan werden door de gele kaart getroffen. Zij blijven voor deze laatste wedstrijd van de reguliere competitie geschorst achter. Het clubtotaal klom daarmee naar 68, toch nog vier minder dan tegenstander Cercle Brugge KSV.
**Hoewel zijn ploeggenoten van fusieclub OH Leuven vorig weekeinde geen gebruik maakten van zijn fijnbesnaarde voorzetten, voert Xavier Mercier ook na de 33e speeldag de assistenrangschikking aan. Liefst veertien keer gaf hij een beslissende voorzet. Dino Hotic bracht tien keer een doelpunt aan voor de Vereniging. Viktor Fischer voert met zes assists de rood-witte clubrangschikking aan. Hij gaat Benson Manuel (5) en Aurélio Ulineia Buta (3) vooraf. Vorig weekeinde was er Jelle Bataille in de voorbereiding van het eerste doelpunt van Abdoulaye Seck, dat meteen de volle buit opleverde.
**Speelt Antwerpdoelman Jean Butez ook nog een volle 90 minuten (of langer) van de 34e speeldag, zal hij geen speelminuut van het lopende seizoen gemist hebben. Hij trok twaalf keer met een clean sheet naar binnen en dat levert hem voorlopig een welverdiende tweede plaats op in dit nevenklassement.
**Met 25 doelpunten blijft Undav (RUSG) aan kop van de topschutterslijst voor Michael Frey (22). Cercle Brugge KSV rekent op Rabbi Matondo om de netten van Jean Butez te laten trillen. Er staan momenteel zo'n 234 namen in de lijst van spelers die tenminste een doelpunt scoorden tijdens het lopende voetbalseizoen, onder wie nu ook Abdoulaye Seck die vorige week de beslissende treffer realiseerde.
**Individuele cijfers en klassementen: Jelle Vossen bereikte onlangs het niet onaanzienlijke aantal van 150 doelpunten als profspeler en klom daarmee naar plaats tien in de topschutterstabel sedert de invoering van het profvoetbal. In die rangschikking bevinden zich naast absolute nummer een Erwin Vandenbergh, met Alex Czerniatynski (4), Patrick Goots (7) en Cisse Severeyns (9) drie spelers die tenminste een deel van hun carrière doelpunten maakten voor de Great Old.
 
  
HOME