Nationale 1A - Champions' Play-Offs - speeldag 1 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 24 april 2022 - 13:30u.
(21/04/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Rien Vanyzere, Wim Smet.

De kern: Kevin Van Damme was erg zuinig met de gele kaarten en toch moet de rood-witte technische staf voor de wedstrijd tegen Club Brugge KV alweer rekening houden met de schorsing van een belangrijke pion. Zo mag Birger Verstraete dank zij de inzet van Jonathan Lardot van nog een extra vrije werkdag genieten bij het begin van de Champions' Play-Offs. Brian Priske Pedersen en zijn assistenten recupereren Aurélio Ulineia Buta en kunnen op Björn Engels en Viktor Fischer na beroep doen op een volledig blessurevrije kern. Het valt uiteraard nog even af te wachten of ook Ritchie De Laet volledig hersteld is van zijn ziektebeeld. Sam Vines speelde een opmerkelijke partij tegen Cercle Brugge KSV. Wedstrijd die overigens begon met een beklijvende hulde aan de onlangs overleden Miguel Van Damme. De matchworn shirts en t-shirts met nr. 16 die de spelers droegen bij de ploegvoorstelling werden geveild voor het goede doel Me To You. Met een bod van liefst €2005 was het shirt van Radja Nainggolan de blikvanger. "Gisterenavond (12 april 2022) liep de veiling af en bereikten we de mooie som van 17.767 euro! Dat bedrag gaat integraal naar Me To You, de stichting waar Miguel Van Damme peter van was. Bedankt aan iedereen die aan de veiling heeft deelgenomen en aan Golden Palace voor de goede samenwerking!", aldus het bericht op het officiële webkanaal van de club. Niet alleen Jean Butez gaf een uitgebreid interview aan een lokale krant, ook Brian Priske Pedersen maakte zich vrij niet alleen om de pers te woord te staan, ook de eigen clubmedia hadden net voor de laatste speeldag van de reguliere competitie het genoegen om samen de rood-witte hoofdcoach het seizoen in vijf sleutelmomenten samen te bundelen. Hoofd cool houden en samen met de achterban beginnen aan die Champions' Play-Offs. De rood-witte fans zijn op zaterdag 23 april vanaf 15:00u. alvast welkom voor de open training in het Bosuilstadion.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde):

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 0, gele dreiging CPO >> niemand, geelgeschorst JPL >> Birger Verstraete (2/2), rode kaarten CPO >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Met het late uitvallen van Ritchie De Laet, gekoppeld aan een overvolle blessureboeg, een weerbarstig vormpeil bij enkele van de dragende spelers van het rood-witte geheel en de mentale dreun van het verlies tegen de provinciegenoot een week eerder, leek de opdracht tegen het goedgeoliede geheel van de uittredende landskampioen in een overvol stadion en met scheidsrechter Visser als orkestleider, een bijzonder lastig karwei te zullen worden", lazen we als inleiding van het verslag van de laatste onderlinge confrontatie in het aftandse Jan Breydelstadion tussen beide clubs. Ondanks de opportunistische goal van clubtopschutter Michael Frey voegde Club Brugge KV nog een eenheid toe aan het aantal overwinningen dat ze wisten te totaliseren. De Great Old wist tijdens de reguliere competitie ongeveer een jaar eerder dankzij doelpunten van Didier Lamkel Ze en Lior Refaelov wel met de driepunter terug te keren naar Deurne-Noord. Dat was overigens ook de uitslag die Alfred Verdyck en diens ploegmaats wisten te behalen na de allereerste onderlinge wedstrijd op drie november 1901.
**De Great Old sloot de laatste speeldag van de reguliere competitie 2021-2022 af zonder bijkomende gele last. Bij het begin van deze Champions' Play-Offs worden alle nog openstaande boekingen kwijt gescholden, met dien verstande dat de lopende schorsing van Birger Verstraete niet onder dezelfde gunstmaatregel valt. Volgens artikel B11.188 volgt na drie gele kaarten tijdens verschillende wedstrijden van de Play-Offs automatisch een wedstrijddag schorsing.
**Michael Frey (22 doelpunten) beëindigt de reguliere competitie op de tweede plaats van de topschutterstabel na Undav (RUSG) - 25 dptn.). Jean Butez klokte af op 3060 speelminuten en wist liefst twaalf keer zijn netten ongeschonden te houden voor een derde plaats in het nevenklassement van de clean sheets. Moris (RUSG - 14) is daarvan momenteel de leider.
**De banners van Heylen Vastgoed zijn niet meer weg te denken uit het Bosuilstadion. Zopas kondigden club en partner een verlenging van de onderlinge overeenkomst voor de komende drie seizoenen aan. Schitterend plan!
 
  
HOME