Royal Antwerp FC 9 - Hoogstraten VV 0
Geslaagde ouverture met doelpuntenkermis tegen dappere Rooikens
(26/06/2022)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
"Hij liep alleen. Mark van Bommel. De spelers en de rest van de technische staf stonden al op het veld als de nieuwe hoofdtrainer van Royal Antwerp FC uit de kleedkamer kwam", we zijn op de Bosuil, het is maandagnamiddag 20 juni 2022, 14:40u. De kersverse patron wilde het overduidelijk even alleen beleven. Gesoigneerd als altijd en zeker niet gehavend door decennia lang topvoetbal op het hoogste niveau, zag hij er jaloersmakend goed uit. De zon scheen op het trainingsveld en er hing een sfeertje van opwinding bij de honderden aanwezigen. De internationale ex-topspeler zorgt voor hoop in de harten van het Antwerpse supportersheir. Als de spelers hun eerste looprondjes draaiden, klonk er een ovationeel applaus door. Amper vijf dagen later stond er de eerste oefengalop tegen Hoogstraten VV op het programma.

Maandag was er dus al een eerste (open) training onder leiding van Mark van Bommel geweest en deze zaterdag mocht de nieuwe hoofdcoach al een eerste keer troepen schouwen tijdens de vriendschappelijke met Hoogstraten VV als tegenstander. Nog geen eeuwigheid geleden waren de Rooikens reeksgenoot op het tweede niveau van het nationale voetbal. Ondertussen liep het niveau tussen beide traditieclubs een eindje uit elkaar. Royal Antwerp FC wist inmiddels haar rechtmatige plek in de Jupiler Pro League opnieuw te bezetten. Hoogstraten VV wordt een van de reeksgenoten van de u23 in het nieuwe competitieformat Eerste Amateur. De thuisploeg werd in het vroege begin bijna verrast, maar zette spoedig orde op zaken. In afwezigheid van o.a. Vincent Janssen kon de Great Old met 18-jarige Anthony Valencia al een van haar twee nieuwelingen voorstellen. De rood-witte fans moesten zich helaas tevreden stellen met een sporadisch correcte tussenstand via de sociale media.

Zaterdagmiddag moest Hoogstraten VV bijna negentig minuten de wet van de sterkste ondergaan tegen een ontketende Bosuilploeg. Met de uitblinkers van vorig seizoen Jean Butez en Michael Frey in de gelederen begon de Great Old furieus aan de partij. De eerste dreiging is weliswaar voor de Rooikens, maar al na vier minuten zette de thuisploeg orde op zaken. De assist van een erg bedrijvige Koji Miyoshi werd binnengetikt door clubtopschutter Michael Frey. De Japanse winger bediende dertien minuten later ook Viktor Fischer. Hij liet vanuit een scherpe hoek de bezoekende doelman kansloos. De Deense playmaker werd in de 34e minuut gehaakt in de fatale zone en dus mocht Michael Frey vanop de stip de 3-0 score aantekenen. Drie minuten voor het rustsignaal legde de topfitte Viktor Fischer met een grondscherend schot de rustscore vast. Na rusten een compleet nieuw elftal tussen de lijnen met o.a. Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Zeno Van Den Bosch, Birger Verstraete, Manuel Benson en jonkie Vermeiren. In de 55e minuut dwarrelde een voorzet van Manuel Benson via een bezoekend hoofd in het doel. Na een uur spel was dan het vet van de soep bij de voor de gelegenheid in oranjezwarte uitrusting spelende bezoekers. Manuel Benson kon in weinige minuten zijn hattrick compleet maken, met onder meer een poeier in de kruising op een vrije trap. Het werd nog 9-0 dank zij de twee doelpunten van Emmanuel Emegha. De ouverture na deze besloten wedstrijd was geslaagd. Het speltempo lag hoog en de eerste indrukken waren positief, de volgende dagen worden ook Micky Balikwisha, Abdoulaye Seck en nieuweling Vincent Janssen op de Bosuil verwacht.

Royal Antwerp FC (eerste helft): Jean Butez - Ritchie De Laet, Dinis da Costa Lima Almeida, William Pacho Tenorio - Koji Miyoshi, Faris Haroun, Pierre Dwomoh, Alhassan Yusuf Abdullahi, Viktor Fischer, Sam Vines - Michael Frey.

Royal Antwerp FC (tweede helft): Ortwin De Wolf - Jelle Bataille, Zeno Van Den Bosch, Dorian Dessoleil, Laurit Krasniqi - Anthony Valencia, Pieter Gerkens, Birger Verstraete, Arthur Vermeeren - Benson Manuel, Emmanuel Emegha.
 
  
HOME