Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 2 - Royal Antwerp FC-SV Zulte Waregem - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 31 juli 2022 - 21u.00
(29/07/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Dirk Gilon, Simon Bourdeaud'Hui

De kern: het was vorige week zondag niet helemaal een verrassing, coach Mark van Bommel toonde zich meteen een voorstander van rotatie. Liefst vier frisse spelers voegden zich in het geheel dat donderdag voordien KF Drita partij gaf, van wie enkelen toch de gehele negentig minuten niet hadden volgemaakt. Of er deze zondag met de komst van SV Zulte Waregem ook verschuivingen in de basis en/of kern zullen gebeuren, is momenteel nog niet geweten. Toby Alderweireld was de enige om zijn gele rekening te openen en dat is gelukkig slechts de helft van de openingsspeeldag 2021-2022 tegen YRKV Mechelen. Jean Butez staat mee paraat om zijn clean sheet te verdedigen. Faris Haroun, Viktor Fischer en nog enkele van hun ploeggenoten bereidden zich de afgelopen dagen voor op het thuisfront.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): T. Alderweireld, A. Y. Abdullahi, M.-A. Balikwisha, J. Bataille, J. Butez, D. da Costa Lima Almeida, R. De Laet, O. De Wolf, V. Fischer, M. Frey, P. Gerkens, V. Janssen, K. Miyoshi, R. Nainggolan, W. Pacho Tenorio, C. Scott, A. Valencia, D. Verhulst, B. Verstraete, S. Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer, Faris Haroun.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: vorig seizoen reisde de Great Old op de elfde speeldag af naar de Gaverbeek om er het 'zieltogende' SV Zulte Waregem partij te geven. Tot aan de kampwissel leek er na een relatief vroeg doelpunt van Benson Manuel geen vuiltje aan de lucht, erna versmachtte invaller Jean-Luc Dompé de rood-witte achterhoede. Zinho Gano en Dereck Kutesa profiteerden van al dat werk en dienden de Reds een geheel onverwachte nederlaag toe. In de terugronde namen Brian Priske Pedersen en zijn selectie een heel klein beetje wraak. Dank zij een relatief laat, maar fel toegejuicht doelpunt van Ally Samatta (foto: Ally Samatta (rechts) viert zijn doelpunt samen met Michael Frey - De ANTWERPSUPPORTER Online) mochten de fans tevreden naar huis. De Roodhemden verloren in eigen huis overigens nog geen enkele keer van de komende tegenstanders sedert de promotie naar de Jupiler Pro League in 2017 en tevoren stond er slechts één resultaat in de tabellen: "Zo'n tien minuten voor tijd leek er iets in de maak, maar de goal was niet hoog genoeg voor Arthur Gomez. De Antwerpspits pakte vervolgens geel voor een overtreding op doelman Merlier, won seconden later het duel van Leleu en prikte de bal van Gideon Imagbudu tegen de touwen! De schutter vergat even wie of waar hij was, vierde, zwaaide met zijn shirt en werd prompt uitgesloten. Wat een ontlading! Coach Tipuric stuurde zijn jongens doelbewust achteruit. De bezoekers vonden voor de weinige resterende (blessure)tijd niet meer de inspiratie om nog iets terug te doen. Coach Dury kon zich maar moeilijk met de nederlaag verzoenen. En al had een puntendeling allicht een rechtvaardigere afloop geweest, het Bosuilpubliek had daar geen boodschap aan..." die 27e november 2004.
**Het was een stevige ingreep op de bal, maar Toby Alderweireld werd dus in zijn eerste wedstrijd in rood-witte loondienst meteen geboekt. YRKVM kwam er vanaf met slechts een gele kaart en dat was gezien de ernst van een aantal overtredingen toch wel onbegrijpelijk te noemen.
**Michael Frey nam meteen de twee treffers van Royal Antwerp FC op bezoek bij YRKV Mechelen voor zijn rekening. Voldoende om de (gedeelde) eerste plek in de schuttersstand te claimen samen met A.S. Olsen. SV Zulte Waregem trof via centrale verdediger Lopez en invaller Fadera twee keer raak. In de tussenstand van de clean sheets, deelt Jean Butez, de eerste plaats met Bolat (KVC Westerlo), Van Crombrugge (RSCA), Cojocaru (OHL) en S. Bossut.
**Met een rake kopslag sloopte Laurit Krasniqi de bus van Drita. Volgende woensdag gaat Royal Antwerp FC dus alweer de Europese tour op. Noorwegen is de bestemming, Lillestrøm SK de tegenstander in de derde voorronde van de Europa Conference League.
**Opmerkelijk: terwijl Dorian Dessoleil richting Kortrijk reisde, waar hij de komende maanden het shirt van KVK zal dragen, oefenden de Kerels tegen FC Knokke. Ruben Geeraerts (ex-R.A.F.C.) was met drie doelpunten grote bezieler van zijn nieuwe club. FC Knokke won uiteindelijk met 3-4 en zal vanaf half augustus een van de tegenstanders zijn van RAFC-u23 of Young Reds zoals ze gedoopt werden. Ex-Truienaar Malick Keita onderschreef een contract op de Bosuil en zal het komende seizoen deel uit maken van de kern van Gill Swerts en Stef Wils.
 
  
HOME