Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 4 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Stadion Am Kehrweg - zondag 14 augustus 2022 - 16u.00
(12/08/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Nick Senecaut, Jeroen Walschap, Theophile Diskeuve

De kern: team van Bommel kan vanaf deze wedstrijd beschikken over linkspoot Gaston Avila, mogelijk komt ook Jurgen Ekkelenkamp voor een selectie in aanmerking. Zij hebben alvast net als Faris Haroun de (gewonnen) oefenwedstrijd van de Young Reds (u23) van afgelopen woensdag tegen RFC Cappellen in de benen. Björn Engels werkt verder aan zijn individuele parcours. Er is geen nieuws bekend over eventuele blessures na de gewonnen wedstrijd tegen Lillestrom SK. Of er deze zondag met de verplaatsing naar de Oostkantons spelers op rust geplaatst worden en dus verschuivingen in de basis en/of kern zullen gebeuren, is momenteel nog niet geweten. De gelekaartenbarometer staat inmiddels al op vijf, netjes verdeeld over vijf spelers en een supplementair voor hoofdcoach Mark van Bommel. Er is nog geen dreiging van schorsing.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): A. Y. Abdullahi, T. Alderweireld, Gaston Avila, M.-A. Balikwisha, J. Bataille, J. Butez, D. da Costa Lima Almeida, R. De Laet, O. De Wolf, J. Ekkelenkamp, M. Frey, P. Gerkens, V. Janssen, K. Miyoshi, R. Nainggolan, W. Pacho Tenorio, A. Valencia, D. Verhulst, B. Verstraete, S. Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 3+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: zomer, najaar of winter, de Ploeg van 't Stad liet nog nooit een punt achter in de Oostkantons sedert de promotie naar de Jupiler Pro League in 2017. Vorig seizoen was het verschil in uitslag niet groot, maar dat ene doelpunt van Michael Frey (foto: tussen zijn juichende ploegmaats - De ANTWERPSUPPORTER Online) was wel voldoende voor de volle buit. "De falanx van Brian Priske Pedersen kan met deze heuglijke clean sheet met vertrouwen afreizen naar Griekenland. Daar wacht in Piraeus de 46-voudige landskampioen als eerste tegenstander in Europa. In de competitie komt op zondag seizoensrevelatie FC Seraing naar de Bosuil. Een eerste thuiszege lijkt een must. Tot dan!", aldus onze verslaggever Frank Nicola. Een vroeg doelpunt van Dieumerci Mbokani was in de zomer van 2019 bij de rust net voldoende voor een gelijke stand, maar leidde in de tweede helft na doelpunten van Dieumerci Mbokani, Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov wel tot de grootste overwining van de afgelopen vijf seizoenen. "De thuisploeg zou wel nog het vernuft kunnen opbrengen voor een paar hoekschoppen en leuke probeersels, maar ook een resem wissels kon de Panda's onder leiding van hun nieuwe coach niet van de nederlaag behoeden. Neen, die werd alleen nog meer uitgesproken als ook Lior Refaelov in een driehoekje met Dieumerci Mbokani en Simen Juklerød zo'n tien minuten voor het einde de score nog verder opdreef. "Top of the league", was een niet eens overdreven vaststelling vanwege de rood-witte twaalfde man. Ook coach Laszlo Bölöni werd minutenlang toegezongen en Wim De Decker is en blijft "A Red". Royal Antwerp FC kwam met het nodige vertrouwen terug naar Deurne-Noord om er de volgende opdrachten voor te bereiden en daar zit ook al een Europese kwalificatiematch tussen...", ook volgende donderdag is de Great Old alweer actief op het Europese toneel.
**KAS Eupen werd gezegend met vier gele kaarten, maar zag ook al twee spelers met dubbele boeking weggestuurd worden. Stef Peeters belandt zondag op het strafbankje. Royal Antwerp FC totaliseert vijf boekingen of een gemiddelde van iets minder dan twee per wedstrijd, dat zijn er overigens tevens vier minder dan de vorige campagne na evenveel speeldagen.
**Michael Frey (2+1) en Michel-Ange Balikwisha (1+2) vervoegen o.a. Cyriel Dessers (KRC Genk) en M.T. Ndayishimye (KRC Genk) aan kop van de schutterstabel. Met Smail Prevljak heeft ook KAS Eupen een gevaarlijk heerschap rondlopen. Hij deelt met twee doelpunten in de lopende campagne de zevende plaats.
**Jean Butez moest vorig weekeinde weliswaar incasseren, maar hij heeft net als Valentin Cojocaru (OHL) en Marko Ilic (KVK) in de nationale competitie toch al twee clean sheets bemachtigd.
**De voorbereiding van de Young Reds loopt met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta Rotterdam dit weekeinde ten einde. Volgende week woensdag worden ze verwacht in het Stade Vedette van Francs Borains (ex-Royale Boussu Dour Borinage), dat na de stamnummerwissel ook van naam veranderde. Oude herinneringen herleven!
**Volgende week donderdag gaat Royal Antwerp FC alweer de Europese tour op. Of de wedstrijd tegen Istanbul Başakşehir Futbol Kulübü in het Fatih Terim Stadium in Istanbul rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden, is momenteel nog niet bekend.
 
  
HOME