Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 12 - R Standard de Liege-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade Maurice Defrasne - zondag 16 oktober 2022 - 13u.30
(14/10/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar DHondt, Romain Devillers, Philippe Vandecauter, Jonathan Lardot.

De kern: het Bosuilstadion werd vorige vrijdag opgeschrikt door de blessure van Alhassan Yusuf Abdullahi. Hij kon niet meer op eigen krachten verder en moest middels een draagbaar het terrein verlaten. Gelukkig klonk er al gauw na de wedstrijd geruststellend nieuws. Goed nieuws uit de ziekenboeg overigens. Michael Frey (foto: uiterst links tijdens de viering van het doelpunt van Christopher Scott samen met William Pacho en Calvin Stengs - De ANTWERPSUPPORTER Online) was helemaal hersteld en kon tegen S.T.V.V. al enkele minuten speeltijd vergaren. Faris Haroun en Mickey Balikwisha konden hervatten met de groep. Of laatstgenoemde het zondag kan of mag opnemen tegen broer William is nog niet geheel duidelijk. Björn Engels en Viktor Fischer vorderen in hun individuele parcours. Koji Miyoshi staat na een geslaagde heelkundige ingreep aan de knie aan het begin van zijn revalidatie. Het was alweer van half september geleden dat Christopher Scott (foto: centraal tijdens de viering van zijn doelpunt in het Bosuilstadion - De ANTWERPSUPPORTER Online) nog speelminuten kon vergaren. Na invalbeurten tijdens uitwedstrijden, kon hij zich vorige vrijdag voor het eerst laten zien op de Bosuil. Dat korte optreden was overigens voldoende voor zijn eerste doelpunt in rood-wit shirt en het zou niet het enige worden dat weekeinde. Zaterdag aan de aftrap met de Young Reds scoorde hij ook tegen Hoogstraten VV het tweede doelpunt, goed voor een tweede goals en een tweede overwinning in hetzelfde weekeinde. Arbnor Muja die in Kortrijk debuteerde als invaller, werd in zijn eerste thuiswedstrijd meteen ook een eerste keer geboekt. Binnenkort ook nog dat eerste doelpunt?

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, R. De Laet, R. Nainggolan, Alhassan Y. Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Jelle Bataille, Christopher Scott, William Pacho Tenorio, Dinis da Costa Lima Almeida, Michael Frey.


Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 17+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer, Koji Miyoshi.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Michael Frey maakte in de zomer van 2021 de overstap van het Waasland naar Deurne-Noord om er neer te strijken bij Royal Antwerp FC. Hij liet onmiddellijk van zich spreken: niet alleen vanwege zijn niet aflatende werklust op training en tijdens de voorbereiding, maar ook vanwege zijn killers instinct. Met een precisie van een Zwitsers uurwerk volgden de goals mekaar op. De vijfklapper die hij realiseerde in het Stade Maurice Defrasne zinderde nog lang na in de Vurige Stede. "Bij een tegenstoot van de Reds brak ze dat zuur op. Het was de infiltrerende Pieter Gerkens die een passje van Aurélio Ulineia Buta in een tijd voor doel bracht en zo scherpschutter Michael Frey diens derde van de middag liet maken. Vervolgens ging het snel in de score. Hoewel de thuisploeg soms mooie aanvallende spelpatronen liet noteren, was het toch de Great Old die de score verder zou uitdiepen. Een bedrijvige Victor Fisher vond zijn maatje Michael Frey aan de zestienmeterlijn. De aanvaller wist met een grondscherend schot Bodart voor de vierde keer te verschalken. Geen vier zonder vijf dacht de nieuwe aanvalsleider en zo geschiedde. Het was dit keer Aurélio Ulineia Buta met een assist voor de bonkige schutter", aldus lezen we het matchverslag. Die enigszins onverwacht ruime zege werd in de terugronde door toedoen van scheidsrechter Visser echter gevolgd door een afknapper van jewelste. Het promotieseizoen 2017-2018 mocht een inloopcampagne heten. Beide clubs kwamen elk tot een doelpunt in de terugwedstrijd in Luik nadat de heenwedstrijd al op een scoreloos gelijkspel was geëindigd. De Great Old trok een seizoen later de registers open tijdens de uitwedstrijd, gewonnen met 0-2 dank zij doelpunten van Lior Refaelov en DLZ20. De terugwedstrijd liep uit op remise, terwijl de beide clubs tijdens PO I in eigen huis aan winst bleven. De volgende drie seizoenen wist enkel de tegenstander een keer de driepunter dank zij een doelpunt van Oulare bij te schrijven. De overige vijf partijen eindigden gelijk tot Michael Frey begin augustus 2021 die reeks beëindigde.
**De rood-witte technische staf ziet ook voor de verplaatsing naar de Vurige Stede nog geen spelers op de (gele) strafbank belanden. Geen schorsing voor de uitgesloten J. Laursen, wel een speeldag straf voor diens landgenoot P. Zinckernagel na een dubbele boeking tijdens speeldag 11. D. Dragus en G. Dewaele staan op scherp. De Luikse selectie telt overigens dertig (30) gele kaarten. Er mag dus stevig weerwerk worden verwacht. Na een eerder twijfelachtige start is de tegenstander wel opgeklommen naar de zesde plaats met negentien punten.
**Royal Antwerp FC scoorde inmiddels vierentwintig keer, waarvan zeven van Vincent Janssen, goed voor de kop van de rangschikking Pro Scorer. Michael Frey hervatte vorig weekeinde bijna met een treffer (in de rebound werd gerealiseerd door Christopher Scott) en deelt momenteel de tiende plaats. Tijd voor een vijfklapper? Met drie goals is Dragus clubtopschutter bij R Standard de Liège. Verderop in de tabel eist Mickey Balikwisha een gedeelde twintigste plaats op met drie treffers.
**Mike Trésor (KRC Genk - 6) laat Teuma (RUSG) en Patris (OHL) achter, die de tweede plaats als 'Pro Assist' delen met elk vijf beslissende voorzetten. Jurgen Ekkelenkamp volgt samen met o.a. Lior Refaelov met elk vier assists op een gedeelde vierde plaats.
**Met de Gulden Stier op zijn rug wordt het shirtje van Jean Butez na de zesde clean sheet meer dan ooit een collectors' item. Volgende zondag staat overigens die eerste plaats van dit nevenklassement mee op het spel, aangezien Arnaud Bodart met vijf momenteel de tweede plek bezet.
**Straf cijfer: elf speeldagen ver. Jean Butez en Toby Alderweireld misten nog geen enkele speelminuut van de lopende campagne.
**Dorian Dessoleil moest zich na een speeldag verplichte rust, afgelopen weekeinde tevreden stellen met een zitje in de dug-out in Genk en moest bovendien puntenloos huiswaarts na een late tegentreffer van Onuachu. Frank Boya moest op zijn beurt als leenspeler de confrontatie met Royal Antwerp FC aan zich voorbij laten gaan. Hij was net als vele duizenden rood-witte fans een aandachtig toeschouwer in het Bosuilstadion. Birger Verstraete met Geoffry Hairemans naast zich in de ploeg leek aan de rust op weg naar een overwinning tegen recordkampioen RSC Anderlecht dat na de pauze de situatie nog omdraaide. Hij wringt zich alvast onder zijn gelekaartenreputatie uit.
**De Young Reds (u23) van team Gill Swerts mochten juichen voor doelpunten van Malick Keita en... Christopher Scott (foto - De ANTWERPSUPPORTER Online). Zij brachten de driepunter mee van bij Hoogstraten VV en springen twee plaatsjes omhoog in de rangschikking. Die achtste plaats moeten ze zondag in een leeg Herman Vanderpoortenstadion te Lier verdedigen tegen RFC Liégeois, met achttien punten momenteel vierde in de rangschikking. Kevin Debaty is er vaste doelman en ook Benjamin Lambot heeft een rood-wit verleden...
 
  
HOME