Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 16 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 6 november 2022 - 18u.30
(03/11/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jasper Vergoote, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Bert Put.

De kern: begin november en het seizoen is al bijna halverwege. Samengeteld met de Europese voorronde onder zomerse omstandigheden in juli en augustus, zorgde dit de afgelopen weken voor een oktober-dipje, zoals de club er in het verleden al meer heeft gekend en doorgemaakt. Viktor Fischer is weer helemaal fit en mocht samen met een aantal spelers uit de uitgebreide kern van de Young Reds afgelopen dinsdag proefstomen tijdens een oefentreffen met Almere City als tegenstander. Op uitzondering van Björn Engels, Faris Haroun, Malick Keita en Koji Miyoshi, leek team Mark van Bommel te kunnen beschikken over een volledige kern. Tijdens de vrijdagtraining liep Sam Vines een breukje op, werd ondertussen geopereerd en zal enige tijd onbeschikbaar zijn, ook voor zijn nationaal elftal. Laurit Krasniqi, die we nog kennen van zijn doelpunt tegen Dritta FK, neemt zijn plaats in de kern over. Enkele spelers zijn inmiddels toe aan hun derde gele kaart en komen stilaan in de gevarenzone van een mogelijke schorsing.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): J. Butez, R. De Laet, A.Y. Abdullahi, M.A. Balikwisha, A. Muja, C. Stengs, P. Gerkens, V. Janssen, T. Alderweireld, J. Ekkelenkamp, O. De Wolf, C. Scott, J. Bataille, A. Vermeeren, L. Krasniqi, W. Pacho Tenorio, A. Valencia, D. da Costa Lima Almeida, D. Verhulst, M. Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 23+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC begon in juli 2017 o.l.v. Laszlo Bölöni en Wim De Decker aan een nieuwe toekomst in de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht was de eerste tegenstander. Met enig kunst- en vliegwerk werd ten koste van drie gele kaarten van Lardot de recordkampioen op remise gehouden. Na twee verliespartijen en tussendoor een doelpuntloos gelijkspel, kon Royal Antwerp FC pas in november 2021 dank zij doelpunten van Alhassan Yusuf Abdullahi en Michael Frey (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de driepunter thuishouden tegen de paars-witte wedstrijdselectie met Wesley Hoedt in de basis en Lior Refaelov als luxe-invaller. De allereerste thuiszege dateert overigens al van februari 1922. Louis De Roeck veegde het vroege doelpunt van André Versé van de tabellen, om later in de partij nog een tweede keer te scoren. Ferdinand Wertz legde de 3-1 eindcijfers vast. De onderlinge duels waren een bron van vermaak voor de Antwerpfans tijdens de jaren vijftig, dé periode van Vic Mees in rood-witte uitrusting. Op een enkele uitzondering na bleek de Bosuil een onneembaar fort voor RSC Anderlecht. We hebben helaas (nog) niet echt veel informatie en wedstrijdverslagen over deze periode. Ondanks de minder fortuinlijke maand oktober, was de volledige capaciteit heel snel uitverkocht.
**Met zes treffers vaardigt RSC Anderlecht met Fábio Daniel Soares Silva nog een speler af in de top tien van de schutterstabel. Hij gaat met een eenheid Michael Frey vooraf die even verderop in de rangschikking volgt. Vincent Janssen moet met acht treffers Onuachu (KRC Genk - 8) en Mario Gonzalez Gutiérrez (OHL - 9) in die volgorde richting top vooraf laten gaan.
**Royale Standard de Ličge zet mede dank zij doelman A. Bodart zijn opmars in de reekstabel verder. Na diens zevende van het seizoen vorige moet Antwerpdoelman Jean Butez (7) de Gulden Stier afgeven.
**Mike Trésor (KRC Genk - 12) is de absolute koploper als 'Pro Assist'. Hij gaat met grote voorsprong o.a. Jurgen Ekkelenkamp (5) en Lior Refaelov, die vorig weekeinde overigens twee keer raak trof voor RSC Anderlecht, vooraf.
**Nauwelijks een publieke waarschuwing is het verschil tussen beide clubs. Met inbegrip van de twee boekingen voor coach Mark van Bommel telt Royal Antwerp FC nu een totaal van 28 gele kaarten. RSC Anderlecht komt uit op 29, de enige gele kaart voor coach Mazzu inbegrepen.
**YRKV Mechelen was, nog steeds zonder Birger Verstraete, niet opgewassen tegen reeksleider KRC Genk. Frank Boya is inmiddels een vaste waarde op het vijfmansmiddenveld van S.T.V.V. Samen met zijn ploegmaats wist hij KVC Westerlo de driepunter afhandig te maken. KV Kortrijk kon met Dorian Dessoleil in de basis een puntje thuishouden tijdens de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge.
**Olympic Club de Charleroi, ooit nog tegenstander in de nationale topreeks, bleef vorig weekeinde de baas over de Young Reds van team Gill Swerts. Dragan Lausberg zorgde tijdens diens kort invalbeurt voor de tegentreffer. Verder kwamen de rood-witten niet meer. De jonge Reds trekken zondagmiddag naar Suikerstad Tienen om er het plaatselijke KVK te bekampen in het Bergéstadion.
 
  
HOME