Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 17 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 13 november 2022 - 13u.30
(11/11/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Laurent Conotte, Alexandre Boucaut

De kern: de zeventiende en laatste speeldag voor het WK-2022 met bestemming Jan Breydelstadion wordt voor team Mark van Bommel allicht de lastigste verplaatsing van het lopende seizoen. Zoals geweten loopt de kern niet over van vertrouwen en het verleden helpt ook al niet om de spelers op te peppen. De technische staf moet het naast de eerder al (geblesseerde) sterkhouders Björn Engels, Faris Haroun, Malick Keita en Koji Miyoshi sedert vorige week nog lang aanpakken zonder Sam Vines, slachtoffer van een enkelblessure. Jurgen Ekkelenkamp lijkt na zijn forfait op donderdag klaar, maar of Christopher Scott beschikbaar zal zijn, is nog een open vraag. William Pacho werd voorgaande speeldag voor het eerst geboekt sedert zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Brian Priske Pedersen op 24 april 2022 in... het Jan Breydelstadion. Hoewel enkele spelers met drie gele streepjes stilaan in de gevarenzone van mogelijke schorsing komen, zal de technische staf voor deze wedstrijd voor het eerst sedert lang Ritchie De Laet niet hoeven te missen vanwege geelzucht.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): J. Butez, R. De Laet, A.Y. Abdullahi, M.A. Balikwisha, A. Muja, C. Stengs, P. Gerkens, B. Nsimba, V. Janssen, T. Alderweireld, J. Ekkelenkamp, O. De Wolf, C. Scott, J. Bataille, A. Vermeeren, L. Krasniqi, W. Pacho Tenorio, A. Valencia, D. Da Costa Lima Almeida, M. Frey.
Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 26+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC is door de dubbele bezetting net als de meeste clubs uit de Jupiler Pro League het vaakst te gast in het Jan Breydelstadion. Gastvrij ontvangen worden, mogen we dat helaas niet noemen. Met Club Brugge KV als tegenstander haalt de affiche dank zij het format met eindrondewedstrijden bijna een gemiddelde van twee per seizoen. Toch bewaren de Antwerpfans de beste herinneringen aan het bekertreffen tussen beide clubs van begin augustus 2020 in het Koning Bosuilstadion. Lior Refaelov zorgde met het enige doelpunt voor bekerwinst. Op de eerste lentedag van 2021 reisde de selectie van Frank Vercauteren richting West-Vlaanderen en hij bracht als enige coach sedert de promotie van 2017 de driepunter naar Deurne-Noord. DLZ7 en ex-Bruggeling Refaelov scoorden de rood-witte doelpunten: "Een studieronde van een kleine 10 minuten bleek echter dichter bij de waarheid te liggen. Dan trapte een secure Ortwin De Wolf een risicovolle uittrap richting Brugs middenveld. Alle thuisspelers keken verbaasd toe hoe de bal ongehinderd tot bij Didier Lamkel Ze ritste. De Kameroener kwam oog in oog met Mignolet en liet de Belgische international geen schijn van een kans. Rood-wit op rozen", aldus het verslag van Frank Nicola. Het verschil was niet altijd groot, maar telkens weer, of het nu de reguliere competitie of de eindronde betrof, kwam de Great Old van een kale reis huiswaarts. Opvallend: hoewel Nicolas Laforge tot heden al vier keer (de bekerfinale inbegrepen) en Visser twee keer aangeduid werden, is het dit keer tot opluchting van veel Antwerpfans Jonathan Lardot die voor het eerst het duel mag leiden.
**Met vier treffers deed Onuachu (KRC Genk - 12) een stevige greep naar de leidersplaats in topschutterstabel. Hij gaat Gutiérez (OHL - 10), Hugo Cuypers (KAA Gent - 9) en Vincent Janssen (8) vooraf. Club Brugge KV scoorde 32 keer en heeft met Jutglà Blanch (7) en Olsen (6) twee spelers in de top tien.
**Jean Butez werd tijdens de voorgaande speeldag nauwelijks aan het werk gesteld en trok met een clean sheet naar binnen. Met acht uit zestien, mag hij zijn koppositie in de nevenrangschikking 'Clean Sheet' aanstaande zondag verdedigen in het Jan Breydelstadion en dat zal geen eenvoudige opdracht worden. Bodart en Mignolet zijn de dichtste achtervolgers.
**Mike Trésor (KRC Genk - 13) is leider als 'Pro Assist' en loopt verder weg van zijn (dichtste) achtervolgers Jurgen Ekkelenkamp (5) en Lior Refaelov (5). Club Brugge KV steunt Kamal Sowah (4) om diens negende positie te verbeteren.
**Pieter Gerkens is inmiddels toe aan zijn tweede publieke waarschuwing en bracht samen met William Pacho het clubtotaal op 28 gele kaarten, dat zijn er zeven minder dan het seizoen 2021-2022 en een minder dan de tegenstander bij wie C. Nielsen onder dreiging speelt.
**Wisselend succes: Birger Verstraete had na zijn verplichte rustperiode poeier in de benen, al volstond de vroege voorsprong niet voor volle winst tegen SV Zulte Waregem. Frank Boya stond in de basis bij S.T.V.V., scoorde zelf niet tegen FC Seraing, maar mocht achteraf toch mee vieren. Dorian Dessoleil ging na rusten mee kopje onder in de Versluys Arena en staat opnieuw onder de degradatielijn.
**Dank zij een laat doelpunt van Dieter Vanhees pakten de Young Reds de volle buit tegen KVK Tienen en sluiten samen met Royal Knokke FC de linkerkolom. Nu zaterdag is K. Rupel Boom gastheer in het Gemeentelijk Parkstadion voor de selectie van team Gill Swerts. Beide clubs stonden er (met Joren Dom in de basis bij de tegenstander) half februari 2011 de enige keer tegenover elkaar met inzet van competitiepunten. Stavros Glouftsis en Kevin Oris (centraal viert samen met ploegmaats v.l.n.r. Marvin Peersman, Benjamin Lambot, Jef Vogels en Alex Di Gregortio - foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) bezorgden coach Bart De Roover de volle buit.
 
  
HOME