Croky Cup - achtste finales - Royal Antwerp FC-R Standard de Liege - UPDATE
Bosuilstadion - dinsdag 20 december 2022 - 20u.45
(18/12/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Kevin Dhondt, Nick Senecaut, Arthur Denil.

De kern: liefst zes weken na de vorige kwalificatiewedstrijd bij Beveren Sk, ondervindt team Mark van Bommel nog steeds de naween van die partij. Vincent Janssen werd al vroeg (ten onrechte) uitgesloten in het Freethielstadion en op basis van het leugenachtige rapport van de wedstrijdleiding in hoger beroep veroordeeld tot n wedstrijd effectieve schorsing die hij nu dinsdag zal moeten uitzitten. Er blijft ook nog een voorwaardelijke schorsing lopen. De blessureboeg liep, op uitzondering van Bjrn Engels, Koji Miyoshi en Sam Vines, tijdens de afgelopen periode van vakantie, stage, trainingsperiode onder winterse omstandigheden in eigen land en fandag in Deurne-Noord zo goed als leeg, maar of ook Faris Haroun beschikbaar is en de kern ook bijna au grand complet zal kunnen aantreden, moet de volgende dagen nog blijken. Koji Miyoshi en Sam Vines are back in town, maar hebben na hun revalidatieperiode in eigen land, nog een weg te gaan. Er wordt in de pers uitdrukkelijk gespeculeerd over een eerste basisplaats voor Gaston Avila (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online), die na een enigszins lange aanpassingsperiode, klaar zou zijn voor het grote werk. Het karrenvracht gele kaarten van De Cremer heeft voorlopig geen invloed op de samenstelling van de wedstrijdselectie.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): J. Butez, R. De Laet, V. Fischer, A. Muja, C. Stengs, B. Nsimba, G. Avila, T. Alderweireld, J. Ekkelenkamp, O. De Wolf, C. Scott, Z. Van Den Bosch, J. Bataille, L. Krasniqi, A. Vermeeren, W. Pacho Tenorio, A. Valencia, D. da Costa Lima Almeida, D. Verhulst, M. Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 3, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> 1, roodgeschorst BvB >> Vincent Janssen, dokterscabinet >> A.Y. Abdullahi, Bjrn Engels, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het recente verleden bezorgde Royal Standard de Lige met of zonder hulp van de twaalfde man de Great Old enkele flinke ontgoochelingen, al waren de doelpunten van Ritchie De Laet, Benson Manuel en Dieumerci Mbokani meer dan voldoende om half december 2019 precies drie jaar geleden de weg richting Bekerwinst verder te zetten. "Door de zege zit roodwit in de koker voor de halve finale van de Croky Cup. Voor de oud- bestuursleden, spelers en trainer was het mooi om terug te zijn in de Vurige Stede", aldus het verslag van Frank Nicola in het digitale Antwerpmuseum.
**De fans van de Great Old hadden er lang op moeten wachten, maar op zaterdag 17 december meldden ze zich opnieuw massaal in het Bosuilstadion voor de jaarlijkse Fandag. De traditie begon zowat in het jaar 2000 en bracht vervolgens telkens massaal veel volk op de been in Deurne-Noord en dat was dit keer niet anders. Ondanks de (striemende) koude waren spelers en coach Mark van Bommel paraat voor een langdurige handtekensessie. De feesttent bood spektakel met optredens van Bumba, Kabouter Plop, Sam Gooris, Tourist LeMC, Ronny Retro en de coaches en spelers van de Great Old.
 
  
HOME