Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 28 - Royal Antwerp FC-YRKV Mechelen - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 5 maart 2023 - 16u.00
(03/03/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bert Put, Florian Lemaire, Michele Seeldraeyers, Quentin Pirard.

De kern: net als vorige week wordt de partij afgetrapt om 16:00u., maar of de samenstelling van de wedstrijdkern er ook helemaal hetzelfde zal uitzien, is nog een open vraag. Er werd in de pers gemeld dat zowel Toby Alderweireld, Calvin Stengs als Michel-Ange Balikwisha donderdagavond het veld geblesseerd verlaten zouden hebben. Ritchie De Laet zit de tweede van twee schorsingsdagen uit. Weinig tijd om oplossingen te bedenken en/of uit te proberen voor team Mark van Bommel, al oogstte Zeno Van den Bosch opnieuw lof. Hij lijkt dus meer dan klaar om in te springen. Doelman Davino Verhulst en flankspeler Arbnor Muja zijn alvast verlost van hun blessurezorgen. Zij maakten beiden deel uit van de wedstrijdkern van de gewonnen halve finale van de bekerwedstrijd tegen R.U.S.G. Sam Vines trainde met de groep, maar lijkt nog niet competitieklaar. Het statuut van Faris Haroun en Pieter Gerkens is onduidelijk. Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Koji Miyoshi en Anthony Valencia zetten hun individuele parcours verder en zijn nog niet inzetbaar tijdens de provinciale derby.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Gyrano Kerk, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Gaston Avila, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Noa Wyns, Milan Smits, Arthur Vermeeren, William Pacho, Kobe Corbanie, Gerard Vandeplas, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 50+0, gele dreiging JPL >> twee spelers, geelgeschorst JPL >> Ritchie De Laet (2/2), rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld(?), Björn Engels, Malick Keita, Koji Miyoshi, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze wedstrijd stond al op de kalender ingeschreven in het gezegende jaar 1921, toen Royal Antwerp FC pas koninklijk was en aan de Broodstraat gehuisvest was. In die eerste onderlinge confrontatie bleef de Great Old aan winst met het kleinste verschil na een doelpunt in de tweede speelhelft van Ferdinand Wertz. De meest beklijvende wedstrijd tussen beide clubs zal mogelijk (niet) tot in de lengte van dagen die bekerwedstrijd van 7 juni 1992 in het Olympiastadion blijven. Alphonse Constantin deelde na tweeëntwintig strafschoppen in de vreugde van Ratko Svilar na de pingpong-score tijdens de reguliere speeltijd en de verlengingen met dank aan doelpunten van Wim Kiekens en Alex Czerniatynski. Zondag staan beide clubs voor de 160e keer tegenover mekaar in het kader van een van de nationale competities. Afgelopen seizoen bleef YRKV Mechelen baas in het Bosuilstadion na twee vroege doelpunten, maar dat werd in de heenwedstrijd van de lopende campagne goed gemaakt na een tweeklapper van Michael Frey. Dat was overigens de enige uitschuiver in een voor de rest nagenoeg positieve reeks sinds de promotie naar de Jupiler Pro League in 2017. Ook mooi het seizoensbegin 2017-2018 in het Afas Stadion (o.l.v. B. Van Driessche) met goals van Frédéric Duplus (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Faris Haroun.
**Hoewel Nathan Verboomen zuinig was met de kaarten, is de gele kaarten rekening van de Great Old de afgelopen weken fors opgelopen. Het totaal bedraagt inmiddels 51 publieke waarschuwingen, drie minder dan tegenstander YRKV Mechelen, bij wie leenspeler Birger Verstraete de kop trekt van dit weinig benijdenswaardige nevenklassement.
**De Nederlandse doelpunten volgen mekaar op bij de Great Old. Gyrano Kerk scoorde de gelijkmaker @ Den Dreef. Vincent Janssen blijft samen met Jean-Marc Cuypers (KAA Gent) de dichtste belager van de koppositie met elk vijftien doelpunten. Eentje nog en een van beide neemt de leiding over. YRKV Mechelen rekent op de traptechniek van clubtopschutter... Geoffry Hairemans (7). Hij deelt de 18e plaats van de schutterslijst met o.a. Michael Frey. Schoofs (5) volgt verderop in het klassement.
**Geen vijfde clean sheet in de reguliere competitie tijdens het bezoek aan de studentenstad. Antwerpdoelman Jean Butez blijft ruim op kop met 14/27. Dichtste achtervolger blijft Arnaud Bodart (R Standard de Liège - 10). Valentin Alexandru Cojocaru (OHL - 6) volgt op de negende plaats.
 
  
HOME