Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 8 - Royal Antwerp FC-RWDM
Bosuilstadion - zaterdag 23 september 2023 - 20:45 u.
(21/09/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Wim Smet, Dirk Gilon, Bryan Bijnens, Matonga Simonini

De kern: net als de afgelopen twee wedstrijden zullen naast Kobe Corbanie en Björn Engels ook de langdurig geblesseerden Jacob Ondrejka en Sam Vines geen deel uitmaken van de wedstrijdkern. Momenteel is nog niet geweten of naast de mentale tik die geïncasseerd werd in het Estadi Olímpic Lluís Companys ook bijkomend fysiek letsel werd opgelopen. De kern met inbegrip van Björn Engels is inmiddels al in volle voorbereiding voor de komst van promovendus en fusieclub RWDM. Jean Butez was in Het Kuipje nagenoeg werkloos en telt inmiddels al drie clean sheets in de nationale competitie. De jonge Reds (u19) waarvoor geen competitieformat in België bestaat, begonnen aan hun Europese parcours tegen CF Barcelona met een kleine nederlaag en doorstonden zeer tot tevredenheid van de rood-witte entourage hun eerste test in de Youth League dus met bravoure. Aangezien team Mark van Bommel nog geen rekening hoeft te houden met gele of rode schorsingen, worden weinig tot geen verschuivingen in de wedstrijdkern verwacht.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 5+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Björn Engels, Jacob Andrejka, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: R.W.D.M. bevindt zich na de promotie van afgelopen seizoen ietwat verrassend bij de runners-up van de rechterkolom van de Jupiler Pro League en totaliseert nu al elf punten. De nieuweling in de reeks telt enkele bij de rood-witte achterban best bekende gezichten. Hoewel Belg van nationaliteit maakte doelman Theo Defourny (foto: samen met Thomas Phibel - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) (°1992) zijn volledige opleiding in Frankrijk bij Olympique Lyonnais om in 2011 op de Bosuil te landen als leenspeler. Na nog een seizoen in zijn tweede vaderland bij FC Rouen begon hij definitief aan zijn nationale carrière die hem uiteindelijk liet belanden in het Edmond Machtens Stadion. Alexis de Sart (°1996) vervoegde de fusieclub in de zomer van 2022 als leenspeler om er vanaf het huidige seizoen een tweejaarscontract te tekenen. Pierre Dwomoh landde in de nazomer van 2021 op de Bosuil en maakte zijn grote debuut in het rood-witte shirt in het Fenerbahce Sukru Saracoglu Stadyumu te Istanbul, de wedstrijd eindigde op remise (2-2). "Royal Antwerp FC had de gelijkmaker beet. De technische staf bracht prompt zeventienjarige Pierre Junior Dwomoh om mee het resultaat te consolideren. Michael Frey leek niet echt gelukkig bij zijn vervanging, maar de Great Old stond plots met een wel heel jong elftal tussen de lijnen. Wat de thuisploeg nog probeerde vanop afstand of via het bestoken van kortbij van de linkeronderhoek van Jean Butez, de rood-witte elf stonden pal en sleepten het resultaat over nog bijna vijf extra minuten"', lazen we het verslag in het digitale Antwerp Museum. Ook hij begon dit seizoen in de kleuren van de fusieclub en dat als leenspeler.
**Vincent Janssen scoorde al vijf keer in zes wedstrijden van de Jupiler Pro League en deelt daarmee de eerste plaats, of hij ook de Gulden Stier op zijn shirt mag laten strijken, is niet helemaal duidelijk.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**Na de twee gele kaarten van Boterberg in het Stade Jules Mariën, stond het clubtotaal op vijf en dat aantal bleefg ongewijzigd tijdens de wedstrijd in Het Kuipje van KVC Westerlo. Geen enkele Antwerpspeler slaagde erin zich in het Estadi Olímpic Lluís Companys te laten betrappen op 'smerige' fouten en dus evenmin gele straffen op het Europese toneel. Daar wond "analist" Mulder zich danig door op in de televisiestudio's.
**De kennismaking met Europa zit er inmiddels op, volgen nu de thuiswedstrijden tegen Shakhtar Donetsk FC (4 okt.) en FC Porto (25 okt.). De uitwedstrijden tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28) krijgen hun beloop in de maand november. CF Barcelona is tot slot op 12+1 december te gast in het Bosuilstadion op de zesde en Antwerps laatste speeldag van 2023.
De Young Reds staan na vier wedstrijden met de helft van de punten na overwinningen tegen Hoogstraten VV en Royal Union Namur.
 
  
HOME