Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 19 - Royal Antwerp FC-KVC Westerlo
Bosuilstadion - zaterdag 23 december 2023 - 18:30u.
(21/12/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Yves De Neve, Quentin Lesceux, Dunken Van De Velde

De kern: Owen Wijndal verliet na een 'botsing' (?) met Sardella hinkend het terrein. Of hij inmiddels voldoende hersteld is voor de volgende competitieopdracht is momenteel nog een open vraag. Hij was net als Björn Engels, Jacob Ondrejka en Anthony Valencia de afgelopen dagen onder medische behandeling. Uitsluitsel tijdens de pre-match persconferentie van coach Mark van Bommel. Ondanks de vele gele kaarten tijdens de 17e speeldag, hoeft de technische staf nog geen rekening te houden met schorsingen. Een speler acteert onder dreiging en dat wordt oppassen geblazen, gezien de reputatie van de scheidsrechter!

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): namenlijst nog niet vrijgegeven.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 21+2, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Owen Wijndal.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: net aan het begin van dat allereerste seizoen van KVC Westerlo op het hoogste Belgische niveau, heerste er chaos in Deurne-Noord. Al van bij de eerste onderlinge partij en dat was dus in 1997, bleek KVC Westerlo een moeilijk te behappen tegenstander voor de Ploeg van 't Stad. De Kempenaars lieten ook andere traditionele clubs in het zand bijten. Er waren in de tachtiger jaren wel enkele onderlinge vriendschappelijke wedstrijden geweest met rood-wit. Er waren in de tachtiger jaren wel een bekerwedstrijd en enkele onderlinge vriendschappelijke wedstrijden geweest met rood-witte zeges, maar het zou tot augustus 2003 duren voor de Antwerpfans die eerste (thuis)zege met puntengewin voor hun kleuren konden vieren. Een tweeklapper van Patrick Goots volstond om de eerste driepunter thuis te houden. "Gennadiy Tumilovich werd enkele keren op de korrel genomen, telkens stond hij paraat. Het was diezelfde Dosunmu die er een enerverende laatste tien minuten voor de Great Old van maakte. Hoger opwippend dan alle roodwitte verdedigers verlengde hij met het hoofd een voorzet vanop links in doel. De aansluitingstreffer was er. Westerlo ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Mennes kwam er nog heel dicht bij. Hij knalde centimeters naast. Wat de bezoekers ook nog probeerden, R Antwerp FC hield de overwinning thuis. Darko Pivaljevic kreeg zijn applausvervanging en enkele minuten voor tijd gunde de Bosuilcoach ook spitsbroeder Patje Goots zijn moment de gloire. Clubsecretaris Paul Bistiaux betaalde een rondje champagne voor de hondervijftigste van prijsschutter Goots in eerste klasse!", lazen we in ons wedstrijdverslag. Tosin Dosunmu en de betreurde Bobsam Elejiko verdedigden toen inderdaad het shirt van de Kemphanen. Het zou vervolgens acht seizoenen duren voor de beide clubs mekaar weer ontmoetten op het tweede niveau van het nationale voetbal. We noteerden een remise (1-1) eind maart 2013 en een overwinning voor kapitein Wim De Decker & ploegmaats half maart 2014 na doelpunten van Emrullah Güvenç (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Kevin Tano. Royal Antwerp FC promoveerde dan wel in de zomer van 2017, het zou nog tot september 2022 duren voor beide ploegen opnieuw tegenover mekaar stonden in de JPL met een overtuigende thuiszege als resultaat voor de Reds. Vincent Janssen, Koji Miyoshi en Anthony Valencia maakten komaf met de tegenstanders. Liefst drie ex-Bosuilen (Sinan Bolat, Pietro Perdichizzi en Tuur Dierckx) liepen die zondag tegen de nederlaag aan.
**Het was lang achtervolgen tegen recordkampioen RSC Anderlecht, al slaagde George Ilenikhena er uiteindelijk wel in om de gelijkmaker te netten, zijn vijfde competitietreffer van het seizoen en de aanleiding voor heel lovende artikels in kranten en op online platforms. Met acht treffers blijft Vincent Janssen clubtopschutter. In de nationale lijst prijkt zijn naam inmiddels op de zesde plaats en voert daarmee de achtervolgers aan bij wie ook Nicolas Madsen (KVC Westerlo - 7) aansluiting heeft gevonden. Michel-Ange Balikwisha en George Ilenikhena met elk vijf, gaan Arbnor Muja en Jurgen Ekkelenkamp vooraf.
**Lambrecht heeft het blijkbaar niet met Nederlandse spelers, hij bezorgde Calvin Stengs bij elke gelegenheid tenminste een gele kaart en bovendien een overdreven zware (rode) sanctie. Dit keer moesten coach Mark van Bommel en... Jurgen Ekkelenkamp het ontgelden! Het clubtotaal komt daarmee op 23 waarschuwingen, toch nog een heel stuk lager dan de veertig van KVC Westerlo bij wie Bayram vorig weekeinde volgeboekt werd.
**De Young Reds kwamen tegen OHL b terug van een dubbele achterstand, klommen even op voorsprong, maar moesten bij hun laatste opdracht van het kalenderjaar 2023 uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel. De spelers van coach Faris Haroun en Maxime Biset genieten de volgende dagen van een welverdiende rustperiode.
 
  
HOME