Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 25 - R.W.D.M.-Royal Antwerp FC
Edmond Machtensstadion - zondag 11 februari 2024 - 13:30u.
(10/02/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jonathan Lardot, Quentin Blaise, Florian Lemaire, Massimiliano Ledda

De kern: de technische staf kon woensdag tijdens de eerste halve finale van de nationale voetbalbeker Mandela Keita recupereren, maar moest het wel stellen zonder Vincent Janssen. Hoewel de pers schamperde op het optreden van de clubtopschutter, werd hij tijdens die wedstrijd (terecht) niet uitgesloten. Hij neemt zijn plaats in de wedstrijdkern opnieuw in. Coach Mark van Bommel moet het wel stellen zonder Arbnor Muja. De club bevestigde immers via de officiële kanalen dat de flankspeler per direct verkast naar de Turkse Süper Lig om er de kleuren van Samsunspor te verdedigen. Of de wedstrijd van woensdag fysieke sporen heeft nagelaten in de kern, is ons momenteel niet bekend. Eliot Matazo vervoegde zijn ploegmaats Soumaüla Coulibaly, Michel-Ange Balikwisha, Björn Engels en Ritchie De Laet. Zij werken verder aan hun individuele hersteltrainingen. De technische staf hoeft voor deze wedstrijd geen rekening te houden met schorsingen. Er staat overigens geen enkele speler meer op scherp.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, George Ilenikhena, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Kobe Corbanie, Eran Tuypens, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens..

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 32+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha, Soumaüla Coulibaly, Ritchie De Laet, Björn Engels, Eliot Matazo.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: promovendus R.W.D.M. kwam op de Bosuil een (onverdiend) gelijkspel wegkapen. De fusieclub mag nu voor het eerst sedert 17 april 2002 Royal Antwerp FC in het eigen Edmond Machtensstation ontvangen. Na de vroege treffer van Fasotte, wist de groep van coach Henk Houwaart maar weinig klaar te maken in het Hoofdstedelijke Gewest en moest met een 2-0 nederlaag huiswaarts. De fusieclub was eerder dat seizoen ook al komen winnen in het Bosuilstadion. Royal Antwerp FC keerde in 2000 kortstondig terug op het hoogste niveau van het Belgische voetbal nadat het eerder onder leiding van Regi Van Acker door het seizoen 1999-2000 was geraasd. De XI pakten dat seizoen ook de punten in het Edmond Machtensstadion mee dank zij een supervroeg doelpunt van Sandro da Silva en een verdubbeling van Marc Van Britsom net voor de rust: ""Dat vroege doelpunt heeft de wedstrijd verlamd," zegt Regi Van Acker. "Wij hebben nadien rustig balbezit nagestreefd en de wedstrijd gecontroleerd. In feite hadden we nog twee of drie doelpunten meer moeten scoren, maar in Molenbeek tellen de drie punten. Vergeet niet dat RWDM na nieuwjaar nog niet verloren had tegen kleppers als R.A.A. Louvièroise, KFC Dessel Sport en KV Oostende. Het was misschien niet ons mooiste of fraaiste voetbal dat we toonden, het veld liet ook geen goed voetbal toe. Met twee ploegen die de nadruk leggen op combinatievoetbal over de grond is dat een onmiskenbaar nadeel," lazen we in het wedstrijdverslag. Théo Defourny (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online), Alexis de Sart en Pierre Dwomoh staan erop gebrand om tenminste de prestatie van de heenronde te herhalen...
**Kobe Corbanie en Jacob Ondrejka vielen in en scoorden allebei een treffer vanop afstand, die hun kleuren uiteindelijk nog de overwinning en de drie punten opleverde. Vincent Janssen viel op door zijn defensieve werk, maar blijft ondertussen wel clubtopschutter. George Ilenikhena (6), Michel-Ange Balikwisha, Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja met elk vijf doelpunten volgen verderop in de schuttersrangschikking. RWDM-spits Makhtar Gueye heeft acht treffers achter zijn naam staan.
**Royal Antwerp FC totaliseert na de 23e speeldag 34 gele kaarten en dat zijn er beduidend minder dan afgelopen seizoen. De fusieclub moet de komende weken vrezen, enkele spelers staan op scherp met een clubtotaal van precies vijftig publieke waarschuwingen.
**De Young Reds van coach Faris Haroun en Maxime Biset verrasten zichzelf en de tegenstander. Ze versloegen reeksleider KSC Lokeren-Temse in het Daknamstadion met overtuigende cijfers. Deze zaterdag ontvangen de rood-witte XI KSK Heist in het Herman Vanderpoortenstadion met aftrap om 20:00u.
 
  
HOME