Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 28 - Royal Antwerp FC-K Sint-Truidense VV - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 3 maart 2024 - 16:00u.
(02/03/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Kevin Van Damme, Lennert Jans, Tom Vanpoucke, Hannes De Couvreur

De kern: slechts twee dagen tussen de midweekopdracht en de 28e speeldag. Of dit de groep van coach Mark van Bommel parten speelt in de rush naar C.P.O.? Vincent Janssen werd vroegtijdig uit voorzorg teruggeroepen en zal vermoedelijk wel fit zijn voor de competitiewedstrijd van zondag. Voor het overige hoeft de technische geen rekening te houden met (nieuwe) blessurezorg of problemen met schorsingen. Michel-Ange Balikwisha staat dicht bij volledig herstel, terwijl Ritchie De Laet, Björn Engels en Anthony Valencia verder werken aan hun individuele programma's. Geen spelers onder dreiging

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 36+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Ritchie De Laet, Björn Engels, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: Koninklijke Sint-Truidense VV vierde onlangs met luister en felicitaties van Royal Antwerp FC haar honderdjarige bestaan. Er werden in die hele lange periode heel wat onderlinge wedstrijden tussen beide clubs betwist. De doelpuntenverhouding bleef daarbij netjes in evenwicht met 111 gescoorde en 107 geïncasseerde goals. De Great Old legt sedert de promotie van 2017 een positieve onderlinge balans voor in de reguliere competitie. Een keer ook troffen beide clubs zich over en weer tijdens de Play-Offs (II) van het seizoen 2017-2018. Het doelpunt van Reda Jaadi volstond niet om de thuisnederlaag te vermijden. Op uitzondering van de bezoekende overwinning van begin december 2018 van het daaropvolgende seizoen, liep de partij drie keer uit op remise, twee maal wisten de Reds de zege en de driepunter thuis te houden. "Roteren, ja of neen?", dat was de kwestie die de rood-witte technische staf diende te beantwoorden in amper twee dagen. Twee dagen slechts, kreeg de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker om te bekomen van een Europese midweekwedstrijd van bijna honderddertig minuten. Zoveel tijd en een langdurige verplaatsing bovenop kostte het de Great Old om zich te kwalificeren voor de play-offs van de Europa League. Zou S.T.V.V. met Marc Brys op kop profiteren van een flauwte van de tegenstander of zou Royal Antwerp FC nu wel de juiste combinatie vinden om de Truienaars met goed gevolg partij te geven", die twijfels werden half augustus 2019 met positief gevolg beantwoord dank zij doelpunten van Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Pieter Gerkens en een zeldzaam doelpunt van Christopher Scott beslisten het voorbije seizoen over het lot van de bezoekers.
**Royal Antwerp FC totaliseert na de 27e speeldag 38 gele kaarten of zes minder dan tegenstander S.T.V.V. Opmerkelijk: de aanvallers van Royal Antwerp FC komen veel vaker dan de verdedigers van de club in het oog van de gele kaart. Vincent Janssen was tot nog toe de enige Antwerpspeler die een gele straf moest uitzitten.
**De Young Reds konden deze 24e speeldag helaas geen derde opeenvolgende zege boeken. Young KAA Gent hield de punten thuis na een 2-0 overwinning. Met 30 punten staat de groep van Faris Haroun en Maxime Biset in de veilige middenmoot.
 
  
HOME