Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 30 - Royal Antwerp FC-Royale Union SG - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 17 maart 2024 - 16:00u.
(14/03/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Yves De Neve, Quentin Lesceux, Michiel Allaerts

De kern: dertigste speeldag van de reguliere competitie, zo snel is het gegaan half maart 2024. Volgende week vliegen een aantal (jeugdige en kersverse) internationals alle richtingen uit, maar eerst nog focus op de laatste tegenstander Royale Union SG, de eerste van nog twee onderlinge duels tijdens de komende Champions Play-offs en dé finale van de Croky Cup op 9 mei? Of wordt ook met die datum in extremis nog geschoven? Anthony Valencia maakte na herstel van zijn blessure vorig weekeinde z'n eerste speelminuten bij de Young Reds. Björn Engels en Mandela Keita blijven onbeschikbaar. Of Vincent Janssen inmiddels hersteld is van zijn blessure, is momenteel nog niet duidelijk. Een accidentele uitsluiting buiten beschouwing gelaten, hoeft de technische staf momenteel geen rekening te houden met een eventuele (gele) schorsing. Geen spelers onder dreiging.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Kobe Corbanie, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Davino Verhulst, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 38+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Vincent Janssen (?), Mandela Keita.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: "Bosuil is geen vruchtbare grond voor Union", titelde gva.be op 12 maart laatstleden. De onderlinge uitslagen sinds de promotie van beide clubs bewijzen dit, maar hebben uiteraard geen voorspelbare waarde voor de toekomst. Herinner dit geval maar aan de passage van YRKV Mechelen dit seizoen, als waarschuwing. Toch mogen de Antwerpfans met plezier terugdenken aan enkele memorabele uitslagen van de afgelopen seizoenen. Zo wisten de rood-witte technische staf en spelersgroep op donderdag 2 maart de laatste hindernis richting bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion te nemen. Momenteel staat de bekerfinale 2024 geprogrammeerd op... donderdag 9 mei met R.U.S.G. als tegenstander. Slechts een doelpunt verschil in score tijdens terugwedstrijd van die halve finale van de Croky Cup, was de marge datzelfde seizoen in de heenwedstrijd van de competitie breder. De bezoekers waren na een owngoal en de eerste van twee goals van Vincent Janssen (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) doorlopend op achtervolgen aangewezen en konden uiteindelijk de opgelopen 4-1 achterstand bij de rust met slechts een doelpunt verkleinen in de tweede periode: "Bezoekers op achterstand moesten weldra met z'n tienen verder. Alhassan Yusuf Abdullahi kreeg de studs van Amani tegen het been. Lardot liet zonder reactie verder spelen, trok vervolgens toch de gele kaart, maar werd door de VAR tot een zwaardere sanctie gedwongen. Balverlies van Boniface kwam via enkele tussenstations bij Alhassan Yusuf Abdullahi met een passing op Sam Vines. Hoewel de aanvankelijke controle niet meesterlijk was, stuurde hij de bal over de doellijn, zijn eerste in rood-witte loondienst. In blessuretijd ging Jelle Bataille vanaf zijn eigen zestienmeterlijn of daaromtrent met de bal aan de haal tot in de vijandige zestien. De ingreep van Van Der Heyden was met de zegen van de VAR voldoende voor de zwaarste sanctie. Vincent Janssen naar de rechterbenedenhoek! Zijn team mocht met een nog royalere voorsprong de rust in", aldus ons verslag. Fingers crossed!
**Zeno Van den Bosch werd vorig weekeinde als enige bestraft met de gele kaart. Hij bracht het clubtotaal daarmee op 39. Dat zijn er beduidend minder dan de 62 boekingen die R.U.S.G. tot nog toe verzamelde. M. Amoura is geschorst voor deze laatste competitiewedstrijd. Vincent Janssen is tot heden de enige Antwerpspeler die een gele straf moest uitzitten.
**Clubtopschutter in de nationale competitie blijft Vincent Janssen met tien treffers. George Ilenikhena besliste de partij in het Guldensporenstadion en komt daarmee op acht competitiegoals. Jean Butez hield met sprekend gemak zijn netten schoon en voert de rangschikking van de clean sheets aan.
**De Young Reds van coach Faris Haroun hielden dank zij de elfde treffer van Victor Udoh een punt thuis tegen R Olympic Club Charleroi. Nu vrijdag reizen ze richting Ledegem om er in het Ter Schuerenpark Sint-Eloois-Winkel partij te geven. De tegenstander staat in de rangschikking net voor de Young Reds en hebben nog een wedstrijd te goed. Aftrap, 15 maart 2024 om 20:00u.
 
  
HOME