Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 03 - Club Brugge KV v Royal Antwerp FC - UPDATE
Jan Breydelstadion - zondag 14 april 2024 - 13:30u.
(11/04/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Mathias Hillaert, Quentin Lesceux, Jan Boterberg

De kern: derde speeldag van de CPO en de technische staf moet steeds rekening houden met een goedgevulde blessureboeg. Mandela Keita kon recent dan wel de groepstrainingen hervatten, maar was bij de vorige opdracht in eigen huis nog niet wedstrijdfit. Björn Engels en Jean Butez kregen tijdens hun revalidatieperiode ondertussen het gezelschap in het medische cabinet van Jelle Bataille. Er was geen beroep tegen de uiterst strenge en ongerechtvaardigde schorsing van Owen Wijndal. Diens straf van een speeldag effectieve schorsing (hij neemt allicht twee voorwaardelijke strafdagen mee naar zijn moederclub Ajax) werd uitgeboet en is opnieuw beschikbaar voor actieve voetbaldaden in het Jan Breydelstadion. De niet-aflatende gele ijver van de scheidsrechterij zorgde ervoor dat een speler na twee speeldagen al onder dreiging speelt! Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag. De ongelijke interpretatie en behandeling van feiten en incidenten is bij deze bij de Great Old bekend!

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Mathis Van Gils, Soumaüla Coulibaly, Anthony Valencia, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Niels Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 4+3, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jean Butez, Jelle Bataille (?).

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: Club Brugge KV is de absolute recordhouder van het aantal deelnames aan de (Champions) Play Offs. Stamnummer drie miste als enige nog geen enkele keer de eindronde voor het kampioenschap en kreeg voor deze editie nog het gezelschap van buur Cercle Brugge KSV. Royal Antwerp FC was sedert het seizoen 2018-2019 telkens weer present, maar moest de afgelopen weken telkens de nederlaag incasseren. Het seizoen 2022-2023 liep blauw-zwart dank zij een luidbejubeld doelpunt van Arthur Vermeeren op een ultieme bec-de-gaz in het Bosuilstadion, maar nam een week later wraak door de Reds o.l.v. Van Driessche puntenloos huiswaarts te sturen. Hinderlijk, maar niet onoverkomelijk richting Den Dubbel. Dat werd dan vier op een rij. Op uitzondering van een schaarse overwinning tijdens de reguliere competitie wist immers geen van de tot nog toe drie Antwerphoofdcoaches een schamel punt mee te brengen tijdens de Play-Offs. In april 2022 werd Brian Priske Pedersen met 1-0 in het verlies gespeeld. Diens voorgangers team Laszlo Bölöni - Wim De Decker moest beide keren (2020-2021 en 2018-2019) zonder punten huiswaarts. Het seizoen 2019-2020 werd vanwege de gezondheidssituatie hals over kop afgeblazen zonder eindronde.
**Royal Antwerp FC kwam nog niet tot scoren tijdens deze Champions Play-Offs en dus blijft Vincent Janssen met tien goals de clubtopschutter, George Ilenikhena telt er acht. Thiago is met zestien doelpunten de topschutter bij de tegenstander? A.S. Olsen nette er elf.
**Zag de kaartenverhouding tijdens de reguliere competitie er heel anders uit, nu lijkt Royal Antwerp FC de meest bestrafte club met zeven gele en een rode kaart! De tegenstander telt er slechts twee, maar heeft daarmee wel al een eerste speler onder dreiging.
**Dankzij een laat doelpunt van Victor Udoh (zijn elfde van het seizoen), keerden de Young Reds van een korte verplaatsing van het Stadion Jos Van Wellen terug met de volle buit. Nu zaterdag met aftrap om 20:00u. ondernemen ze de verste verplaatsing van het seizoen naar het Stade Yvan Georges van R.E. Virton.
 
  
HOME