Nationale 1A - Jupiler Pro League - CPO speeldag 06 - R Union SG-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade Joseph Marien - zondag 28 april 2024 - 18:30u.
(27/04/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Matonga Simonini

De kern: team Mark van Bommel zal de afgelopen dagen vooral aan het morele aspect van de voorbereiding hebben moeten werken na de nederlaag van de midweek na de eerste van drie kortopeenvolgende wedstrijden tegen R.U.S.G. De bezoekers moesten met drie gele kaarten, die na de pauze ruim gecompenseerd werden, ingetoomd worden. De technische staf zal desondanks vermoedelijk over dezelfde wedstrijdselectie kunnen beschikken. Drie spelers staan op scherp, van wie een geen beste herinneringen bewaart aan de aangeduide scheidsrechter. Na drie gele kaarten in de CPO volgt automatisch een schorsingsdag. BjŲrn Engels en Jean Butez zetten hun individuele parcours onverdroten verder.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Senne Lammens, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Eliot Matazo, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van Den Bosch, SoumaŁla Coulibaly, Kobe Corbanie, Anthony Valencia, Victor Udoh, Niels Devalckeneer, Mahamadou Doumbia.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 10+3, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 1, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> BjŲrn Engels, Jean Butez.

Nieuwssprokkels Online:
Het verleden: deze wedstrijd in het Stade Joseph MariŽn komt pas voor de derde keer op de kalender van de Play-Offs. De twee vorige edities leverden evenveel keren de volle buit op voor de Great Old. "Spelers en staf o.l.v. coach Brian Priske Pedersen waren op deze slotspeeldag van de Champions' Play-Offs meteen aan hun laatste werkdag toe. De riem mag er nu precies drie weken af om half juni al te beginnen aan de voorbereiding van de Europese en nationale uitdagingen die liggen te wachten. Technisch Directeur Marc Overmars is nu aan zet voor een upgrade van het beschikbare potentieel om beter te doen dan het voorbije weinig spectaculaire seizoen. De erfenis van de afgelopen periode met pijlsnelle groei o.a. vertaald in bekerwinst tijdens de pandemie, was ook niet min, de opdracht van de uittredende kern loodzwaar en de ambities voor de toekomst stijgende, maar eerst nog seizoensrevelatie Royale Union SG in het welbekende Joseph MariŽnstadion (dank zij een doelpunt van Michael Frey met goed gevolg) bekampen", aldus ons verslag aan het einde van het campagne 2021-2022 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De CPO's van het navolgende seizoen begonnen met een stevig statement vanwege Mark van Bommel & co. met doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp en Mandela Keita, een cleansheet voor Jean Butez en een stevige 0-2 overwinning in het Dudenpark. Geen twee zonder drie dit weekeinde?
**Het heden: hoewel er nog geen officiŽle mededeling kwam van de club, hadden de media vandaag belangrijk nieuws i.v.m. de bouw en het gebruik van tribune II. Er zouden plannen op tafel liggen om met een tijdelijke constructie of een definitieve versie de historische TII te vervangen om zo de capaciteit van het stadion te vergroten.
**De toekomst: de Young Reds zijn deze zaterdagavond gastheren voor de bezoekers van Sporting du Pšys de Charleroi in het H.V.D.P.-stadion te Lier met aftrap om 20:00u.
**Hoewel de tegenstander er voluit de beuk inzette tijdens de eerste speelhelft bleef de kaartenverhouding bijna in evenwicht. Royal Antwerp FC torst na de drie stuks van Laforge nu al de respectabele kaartenlast van 12+1 stuks, tegenstander R.U.S.G. telt er een meer met 14 publieke waarschuwingen.
 
  
HOME