Toeschouwers: 1.200

Scheidsrechter: René Thirion

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

R Antwerp FC 0 - KSC Lokeren 5

R Antwerp FC, nochtans vinnig gestart, kwam op een domme manier op achterstand nadat doelman Nicky Schippers de doorgebroken Versavel foutief had gestuit. Flaters van doelman en verdediging lieten de Waaslanders toe een forfaitscore op te bouwen (E.M.Y. - bron: onbekend - 4/08/1986).

Rood-witten strompelen en struikelen door hel

Als men mept, dan klopt men best hard door, dachten de spelers van KSC Lokeren, toen ze in de zwoele Bosuilkuip, zonder groots voetbal te brengen, hun collega's van de Bosuil met forfaitscore wegtikten.

De rood-witten begonnen nochtans sterk, met kansen voor Harry Cnops en Cisse Severeyns en een paar goede reddingen van keeper Hoogenboom, Na een kwartier stelde doelman Nicky Schippers echter een einde aan die vlotte start door een onnodige strafschopovertreding op Versavel. Ukkonen pakte het geschenk aan. Toen Tempest er even later met een lobballetje 0-2 van maakte zat KSC Lokeren in een zetel. Onder impuls van aanvoerder Somers, die vrijdag een nieuw contract ondertekende, hadden de Oost-Vlamingen niet veel moeite om het middenveld op te eisen. Sergio Gonzales viel grandioos door de mand, de jonge Ronny Prins was niet bij machte om op zijn eentje voor die zone in te staan.

Met Mark Van der Linden, Harry Cnops en de bij vlagen sterke Cisse Severeyns had R.A.F.C. wel genoeg aanvallers lopen, maar wat haalt dat uit als de nodige steun ontbreekt? Achteraan werd de afwezigheid van libero Danny Koekelcoren (moeder overleden) duidelijk aangevoeld. Versavel maakte er voor de rust 0-3 van. In de tweede periode duwden ook Naudts en de ingekomen Onebo er nog twee goaltjes bij. Het was niet alleen een gevolg van het dreigende onweer dat het R.A.F.C. zwart voor de ogen werd... Het is wachten op de terugkeer van Yves Vanderveeren, Danny Koekelcoren en spits Zoran Lukovac (bron: onbekend - 4/08/1986).

KSC Lokeren duwde niet door...

Deurne. — Had R Antwerp FC last van de hitte? Of was het gewoon een collectieve off-day waaraan de rood-witten gisteren in het Bosuilstadion onderhevig waren? Feit is in elk geval dat R.A.F.C. er niet in slaagde om een serieuze actie in elkaar te zetten. KSC Lokeren hoefde het gaspedaal niet te diep in te drukken om voor de rust op een veilige voorsprong te komen. In de tweede helft bouwden de geel-zwarten een zware overwinning uit.

Na een rommelig aanvangskwartier begon de Waaslandse reeks met een foutieve tussenkomst van Nicky Schippers op Versavel. Ukkonen had geen moeite om het eerste doelpunt aan te tekenen. Van dan af was het al KSC Lokeren wat de klok sloeg. Nauwelijks zes minuten later zorgde Tempest met een nummertje en boogbal voor nummer twee. R.A.F.C. mocht van geluk spreken dat in die eerste helft de score al niet hoger werd getild. M'Buyu kwam nog tweemaal oog in oog met Nicky Schippers, de rood-witte portier kon de bal nog uit de voeten duiken. De Waaslandse stroom was niet te stuiten. Voor de koffie was de wedstrijd gespeeld toen Versavel op pass van Schoofs vlot voorbij de ganse verdediging walste.

De tweede helft werd gereduceerd tot een formaliteit, die voor de thuisploeg zelfs nog pijnlijke afmetingen kreeg. Cisse Severeyns probeerde af en toe de bakens te verzetten, maar diende met kwetsuur het veld te verlaten. Daardoor moest R.A.F.C. door een teveel aan vervangingen met z'n tienen eindigen. Een knap afstandsschot van Naudts, waarop Nicky Schippers zich verkeek en een kopstoot van de ingekomen Onebo leverden KSC Lokeren het ticket voor de halve finale op. Woensdag wordt Racing Mechelen de nieuwe tegenstander (L.D.S. - bron: onbekend - 4/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (6)

Zonder Ratko Svilar, de gewketste Yves Vanderveeren en Danny Koekelcoren (van wie de moeder overleden was), toonde R Antwerp FC zich van bij de start de betere ploeg. Tegen de gang van het spel in wezen de bordjes echter na 22 minuten... 0-2 ! In de 17e minuut zette Ukkonen immers een onnodig door Nicky Schippers veroorzaakte penalty om. Vijf minuten later werd de Antwerpdoelman totaal verrast door een rechtstreeks in doel draaiende voorzet van Tempest. Vanaf dat ogenblik lieten de rood-witten de armen zakken met alle gevolgen vandien. Nog vóór de rust maakte Versavel er 0-3 van.

Nicky Schippers kon in de tweede helft niet beletten dat Naudts (72') en Onebo (84') voor vernederende 0-5 cijfers zorgden. De laatste 20 minuten diende R.A.F.C. het na het uitvallen van de gekwetste Cisse Severeyns met tien spelers te rooien. Een nederlaag, die tot nadenken stemt (Antwerp Clubblad-1 - 4/09/1986)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 04/08/1986)

10 Mark Van der Linden

46' 8 Ronny Prins (uit)/
12 Gunter Van Eyck (in)
58' 10 Mark Van der Linden (uit)/
12 Patrick Naudts - 72'

46' 4 Milan Icin (uit)/
15 Maxime Onebo (in) - 84'
46' 3 Johan Schoofs (uit)/
13 Ronny Laroy (in)
72' 7 Kari Ukkonen (uit)/