Scheidsrechter: Charles Magerat

Lijnrechters: Jacques Scieur - Daniël Losenbergh

Na KSK Beveren - R Antwerp FC

Late gelijkmaker maakt einde aan Wase zegereeks

Beveren - Met een late strafschoptreffer van Piet Wildschut heeft R Antwerp FC de thuisploeg de niet meer verwachte halve inzet afhandig gemaakt en meteen ook een punt geplaatst achter een opmerkelijke zegereeks. Libero Lambrichts had met zijn vierde competitiedoelpunt het licht op groen gezet voor een zesde opeenvolgende Wase zege. De ingekomen Eric Reynders kon in de slotfaze een strafschop versieren, Piet Wildschut zette om.

De Fin Lius i.p.v. de niet helemaal fitte Christiaens in de basiself slaagde KSK Beveren er aanvankelijk niet in de bezoekers in het verweer te dringen. R Antwerp FC was in de eerste helft zelfs het meest in balbezit maar De Wilde en Ratko Svilar moesten amper de handen uit de mouwen steken. Langs Harry Cnops en Ronny Prins hadden de bezoekers de meest aanvallende verdiensten in die eerste 45 minuten.

De thuisploeg legde na de kampwisseling mede door de inbreng van Buyens i.p.v. Lius, die zich niet kon doorzetten, meer diepgang in het spel. Een fout van Geert Deferm op Buyens lag aan de basis van de openingstreffer. Kusto trapte de vrijschop hoog voor doel. Lambrichts stond op de goede plaats om af te ronden. Niet met het hoofd zoals bij zijn drie vorige treffers, maar met de voet. Voor de Haanbrigade het sein om wat meer nadruk op de aanval te leggen. Met het gevolg dat KSK Beveren nu vlijmscherp kon counteren. Het vergat de klus af te maken.

Buyens kwam twee keer oog in oog met Ratko Svilar, maar mikte te hoog. Creve werd een halt toegeroepen door de bezoekende doelman. Dat nonchalant omspringen met doelrijpe kansen zou de thuisploeg in de slotfase duur komen te staan. De ingekomen Eric Reynders werd diep gestuurd door Piet Wildschut en wilde de uitgekomen De Wilde uitspelen. Bij die poging ging de Antwerpenaar, door De Wilde aangeraakt, laag uitvallend tegen de grasmat.

Voor de niet in de omgeving van het gebeuren zijnde scheidsrechter was er een overtreding van de plaatselijke doelman mee gemoeid en dus strafschop. Piet Wildschut zette om. Dat was meteen een koud stortbad voor de Waaslanders, die ei zo na nog in een nederlaag moesten berusten. De kanjer van een vrijeschop, alweer van de voet van Piet Wildschut, werd door De Wilde uit het doelvlak geranseld (Danny de Trazignies - bron: onbekend - 16/12/1985).

De competitie door het oog van Bob (19)

De vrees dat het aangekondigde ontslag en vertrek van Arie Haan (weliswaar op de Freethiel nog steeds op de Antwerp-bank) hun weerslag zouden hebben op het verloop van deze op papier moeilijke uitwedstrijd, bleek ongegrond.

De rood-witten waren door de trainersperikelen uiterst gemotiveerd. Tijdens de hele eerste helft werd een onkennelijk KSK Beveren totaal weggespeeld! Als je domineert, moet je het overwicht echter ook in doelpunten kunnen uitdrukken. Op dat vlak bleven de Bosuiljongens in gebreke. Bij 0-0 ruststand, diende KSK Beveren al 'uitgeteld' te zijn geweest.

Wat de rood-witte aanhang vreesde, geschiedde tijdens de tweede helft. De Waaslanders kwamen in de wedstrijd en in de 69e minuut nam de naar de tweede paal opgerukte Lambrichts een vrijschop van Kusto 'op de slof'. Hierdoor keek de Great Old plots tegen een onverdiende achterstand aan.

Even later werd het langs de doorgebroken Crève ei zo na 2-0, maar Ratko Svilar onderstreepte zijn schitterende wedstrijd door het gevaar te bezweren. Met nog twee minuten te spelen, zwiepte een eveneens sterkspelende Piet Wildschut de bal over de Beveren-verdediging in de loop van de ingekomen Eric Reynders. De Wilde vergreep zich aan de in het gat spurtende Antwerpspits.

Scheidsrechter Magerat twijfelde niet en kende de eerste Antwerp-strafschop van het seizoen toe. Tegen de geplaatste bal van een uiterst geconcentreerde Piet Wildschut had De Wilde geen verhaal (1-1). Een minuutje later beleefde men bijna de sensatie toen de Beverendoelman enkel met veel moeite een nieuwe vrijschop van Piet Wildschut in hoekschop kon keren. R Antwerp FC verliet de Freethiel dus als de morele winnaar (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 19/01/1986)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 16/12/1985)

11 Harry Cnops

80' 9 Albert Van den Bergh (uit)/
15 Eric Reynders (in)
80' 10 Sergio Gonzalez (uit)/