Toeschouwers: 2.200

Scheidsrechter: . Thomas

Na FC Haarlem - R Antwerp FC
Enkel Willy Geurts kan tegenscoren

Haarlem - Royal Antwerp FC kwam in Haarlem voetbalkunde tekort om haar ambitie in daden om te zetten. De bezoekers creëerden een drietal open kansen in de eerste helft. HFC Haarlem gunde de tegenstander nauwelijks de tijd om in normale doen te komen. Het duurde tot het half uur voor de thuisploeg de opening in het doelgebied van Jean Trappeniers kon vinden. De Noord-Hollanders gingen vervolgens onvervaard door.

In ongeveer zeventien minuten leidde dit tot een 3-0 voorsprong. Aan de andere kant kwam doelman Boersma zelden in actie. De Antwerpse spitsen geraakten moeilijk aan hun trekken. Na de wisseling tussen Willy Geurts en Guido Dewil kopte de invaller succesvol. De eindscore lag meteen vast (R.B.G. - HNB - 1977-08-08).

Overzicht oefencampagne (9)

Hoewel het eerste half uur vrij tam verliep, moest R Antwerp FC twee doelpunten binnen een en dezelfde minuut toestaan. Direct na de rust liep de score zelfs op tot 3-0. Pas in het laatste wedstrijdgedeelte scheen R Antwerp FC te ontwaken. Te laat. Al wat er nog overbleef was het eerreddende doelpunt van Willy Geurts (bron: Antwerp Clubblad - 17/08/1977).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/08/1977)

Guido Dewil

46' Ulrich Thychosen (uit)/
Stanislav Karasi (in)
65' Guido Dewil (uit)/
Willy Geurts (in)
73' Eddy Snelders (uit)/