Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters: Denis Bruggeman - Ronny Vanwelden

Vierde official: Ernie Kasprzak

Wilskracht volstaat niet voor Charleroi
Ondanks veel goede wil en overgave is Charleroi er niet in geslaagd te scoren. Antwerp haalde het met 0-1. Charleroitrainer Brogno stelde voor het eerst een tweemansvoorhoede op. Dat leverde een hele resem kansen op, maar Macquet en Sama trappen de beste kansen over. Het is R Antwerp FC dat op voorsprong komt als Pivaljevic, ooit nog bij Charleroi, een corner binnentikt. Na de rust voorkomt doelman Yves Feys de 1-1 bij kansen voor Macquet en Gilson, die ook de paal treft. Na een opstootje met Leleu kreeg Olufade rood. Waarna de ref de gemoederen vaak moet bedaren. Er vielen veel gele kaarten.
(bron: VRT-tt - 13/09/2003)

Minuut per minuut
00' Drie spelers van de Great Old moeten rekening houden met hun gele dreiging: Gennadiy Tumilovich, Bernt Evens en Gideon Imagbudu om hun deelname aan de komende derby van 't stad niet in gevaar te brengen. In dit verband is het heroptreden van Yves Feys na de revalidatie van de breuk in zijn hand misschien logisch. Nieuw in de roodwitte kern: Souleymane Mamam. Op het middenveld vervangt Csaba Bernath de geblesseerde Tony Sergeant, op links komt Asanda Sishuba i.p.v. Qatari Hussain Abdulrahman, op missie voor zijn land. Charleroi mist de geblesseerden Oulmers, Dufer en Atasever; Olufade keert terug.
00' na een minuut stilte, trapt Darko Pivaljevic de math af voor R Antwerp FC.
08' de thuisploeg start met een stevig offensief, op zoek naar het eerste doelpunt van het seizoen.
10' Olufade bedreigt als eerste het doel van Yves Feys.
15' Charleroi kwam voor het eerst met een tweemansvoorhoede aan de aftrap, combineert goed, maar creëert voorlopig geen kansen.
17' R Antwerp FC komt voor 't eerst gevaarlijk opzetten voor Laquait, Defays redt.
26' combinatie met Olufade, Macquet schiet nipt over.
31' Charleroi dwingt opnieuw een mooie kans af, Sama dringt door in de rechthoek, maar knalt over.
34' G O A L: Kanfory onderbreekt samenspel Goots–Pivaljevic in corner; Sishuba trapt, Pivaljevic duwt aan de tweede paal vallend binnen. Typische goal van de 'King', de ex-Karolo is dolblij met zijn treffer.
42' Charleroi loopt nu gevaar: elke tegenstoot van de bezoekers is gevaarlijk. Pivaljevic stuurt Sishuba weg, maar Lacquait verhindert de tweede bezoekende goal.
45' Rust: R Antwerp FC staat op voorsprong, scoren blijft een probleem voor een bedrijvig Charleroi, dat het deksel op de neus kreeg op counter van ex-speler Darko Pivaljevic. Bij Charleroi noemen ze het een gevleide voorsprong.
51' goeie kans voor de thuisploeg: Gilson kopt knap in, Yves Feys ranselt de bal met een supersave uit de goal.
55' Stefan Leleu stopt Olufade foutief af, krijgt geel, maar de Karolo revancheert zich en wordt op advies van de lijnrechter uitgesloten. Charleroi moet met tien verder.
65' Charleroi blijft proberen. Twee keer komt het dichtbij een treffer. Eerst redt Yves Feys het knappe schot van Macquet, daarna treft een kopbal van Gilson de paal.
67' Goots trapt een vrijschop op de vuisten van Lacquait.
75' de bezoekers plooien terug en vangen het weinig verrassende aanvalsspel van de tien zwartwitten op.
88' met het einde in zicht loopt Gideon Imagbudu nog tegen (zijn derde) geel aan en zit volgende zondag op het strafbankje tijdens de derby. RDS moet op zoek naar een vervanger binnen zijn selectie zonder Hussain en Tony Sergeant.
89' Er is opnieuw een superparade van Feys nodig op vrijschop van Macquet. Het zit de thuisploeg niet mee.
90+4' Zelfs vier extra-minuten kunnen de lokale zebra's niet aan de gelijkmaker helpen, hoewel ze er heel kort voor tijd nog dicht bijkomen. RDS en zijn pupillen nemen voor het eerst in twaalf jaar de volle buit mee uit het Zwarte Land, alvast een leuke opsteker voor de roodwitte aanhang een week voor de slag om 't stad (bewerking: het webteam)

9 Darko Pivaljevic - 35'

65' 22 Gabor Bukran (uit)/
8 Souleymane Mamam (in) - 82'
86' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
89' 19 Patrick Goots (uit)/
14 Adekanmi Olufade - 56'

50' 7 Lokasi Lokembo (uit)/
22 Alexandre Di Gregorio (in)
70' 33 Kanfory Sylla (uit)/