K. St.-Truidense V.V.

2 - 1

Zat. 13/12/2003 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Staaien

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Luc Melotte

Lijnrechters: Marcel Mallach - Leon Franken

Vierde official: Guy Stas
 
Het is van den zotte met Melotte...

Eigen bericht - Arek Kubik, Csaba Bernath en Hussain Abdulrahman waren de nieuwe basisspelers bij R Antwerp FC. Patje Goots bleef op de bank. Ook aan het tactische concept was gesleuteld. Dinsdag liet Doy Perazic zijn poulains er nog op oefenen en zaterdag werd de les in praktijk gebracht. Omar Mussa werd door de Antwerpcoach uitgespeeld als teruggetrokken targetman met in directe steun Hussain Abdulrahman en op de flanken Asanda Sishuba en Souleymane Mamam. Het werkte dank zij de onverdroten inzet van Edwin Ouon en Tony Sergeant. Enkel bij de verschroeiende tempowisselingen van S.T.V.V. was het alle hens aan dek. Het nieuwe centrale duo Bernt Evens-Moumou Cissé behield het overzicht. En ook doelman Yves Feys toonde zich op de hoogte van zijn taak. Enkel bij het strakke schot van Buvens net naast de rechterstaak moest hij lijdzaam toekijken.

Een kwartier ver en de Kanaries op voorsprong. De rood-witten leken zich maar moeizaam van deze opdoffer te herstellen. Janssen nog een keer voorlangs. Ook Belic moest redden op schot van Souleymane Mamam. Naar de rust toe was de partij zeker al een tijdje in evenwicht. Moumou Cissé poeierde een heerlijke krul in de winkelhaak. Daarmee stond ook het gelijkstellende doelpunt op het bord.

Ook na de pauze bleef het aangenaam om volgen, zonder grote kansen evenwel. Souleymane nog een keer op de lat en aan de overkant moest Yves Feys Janssen met de vuisten afweren. Bernt Evens liep goedkoop tegen geel aan. Op de tweeënzeventigste minuut was het helemaal van den zotte. Souleymane Mamam ontzette de bal. Melotte zag er ten onrechte een overtreding in en bovenop incasseerde de jonge Togolees nog een onverdiende kaart. Janssen verzilverde het cadeau in de kruising. S.T.V.V. opnieuw op voorsprong. De rood-witten reageerden aardig, maar in de zone van de waarheid schortte het opnieuw aan trefkracht. Ook de inbreng van Patje Goots kon daaraan niks meer veranderen. S.T.V.V. won uiteindelijk (onverdiend) de partij. Coach Perazic en met hem zijn hele team verdiende deze keer beter dan alweer puntenloos huiswaarts te worden gestuurd.

Bernt Evens maakte de fans duidelijk dat ook hij geen verklaring vond voor de gang van zaken.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/12/2003)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
8 Csaba Bernáth
4 Bernt Evens (K) - 60'
6 Moumou Cisse - 43'
8 Arek Kubik - 20'
13 Souleymane Mamam - 72'
2 Edwin Ouon
14 Tony Sergeant
20 Hussain Abdulrahman
23 Asanda Sishuba
11 Omar Mussa
 
73' 2 Edwin Ouon (uit)/
24 Alexander Yi (in)
78' 23 Asanda Sishuba (uit)/
19 Patrick Goots (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Dusan Belic
4 Peter Voets (K)
24 Robby Dello
3 Nicky Hayen
14 Thomas Caers - 88'
2 Wouter Vrancken - 22'
12 Benjamin De Ceulaer
8 Gunther Verjans
11 Kris Buvens - 15'
15 Desiré M'Bonabucya
16 Jochen Janssen - 73'
 
46' 12 Benjamin De Ceulaer (uit)/
13 Bram Vangeel (in)
73' 11 Kris Buvens (uit)/
23 Peter Delorge (in)
73' 2 Wouter Vrancken (uit)/
17 Timmy Broux (in)