R. Antwerp F.C.

3 - 1

Woe. 24/03/2004 20:00 u.

Royal Excelsior Mouscron

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Didier Petitjean

Lijnrechters: Frank Bleyen - Franky Vandoorne

Vierde official: Didier De Bock
 
Geschenk voor de voorzitter

Eigen bericht - De laatste in de algemene rangschikking die een team met Europese ambities klopt? Je kan er van op aan dat de slag bij coach Leekens van R.E. Mouscron oerendhard is aangekomen. De bezoekers begonnen nochtans snedig aan de partij met twee infiltraties in het vijandige strafschopgebied de eerste vijf minuten. Met al een eerste razendgevaarlijke trap van Zewlakow bovenop, ternauwernood door Yves Feys in hoekschop geduwd. De rood-witte afweer, met Stefan Leleu en Liviu Ciobotariu als centraal sluitstuk, won aan vertrouwen. Faruk Atalay kon al een eerste keer richting Vandendriessche trekken.

Moumou Cissé deed met een paar opgemerkte tussenkomsten zijn mindere partij in Lier vergeten. Knap hoe hij met een verre bal Fangzhuo Dong bereikte die zijn spitsbroeder Eddie Johnson vernietigend zag uithalen. 1-0 op het scorebord, net geen kwartier ver. Het wedstrijdbeeld veranderde niet echt. Veel balbezit en mooie combinaties, maar R.E. Mouscron sputterde aan de zestienmeter. Pieroni zag er (nog) geen gat in, Mpenza lag in de knoop met zichzelf. Hij kon zich maar moeilijk staande houden. De laatste voorzet vanop de flanken was bovendien niet echt precies. Dat ging ook voor Bernt Evens een stuk beter. Even voor het half uur stuurde hij de bal diep en vond Eddie Johnson. Met een grondscherende zwieper klopte de Engelse youngster Vandendriessche een tweede keer. In hun dadendrang keken Stefan Leleu en Arek Kubik allebei tegen een knullige gele kaart aan. 'Les Hurlus' bleven geduldig de strakke Antwerporganisatie aftasten, maar tot gevaarlijke standjes voor Yves Feys moesten de toeschouwers tot na de koffie wachten.

Een gelukje voor Yves Feys met een bal tegen de lat. Amper vijf minuten ver of een verdachte beweging van Bernt Evens werd met de zwaarste sanctie bestraft. De rood-witte doelman redde de strafschop van Pieroni in eerste instantie. In de rebound trapte de nationale topschutter hoog binnen. Er sloop wat onrust in het elftal van coach Grosjean. De supporters staken een tandje bij al bleef R.E. Mouscron domineren en speelde het een paar leuke kansen bij mekaar. Drie minuten na het tegendoelpunt toonde Yves Feys zich eens te meer een betrouwbaar sluitstuk. Zijn duiksprong naar een verre voorzet bracht de handen op mekaar, maar dan was Patje Goots de verdienstelijke Fangzhuo Dong al komen vervangen. Diep in blessuretijd besliste de Bosuiltopschutter de partij. Op uitworp van de debuterende Javier Pindado - nadat Yves Feys in een botsing met Liviu Ciobotariu en een speler van R.E.M. geblesseerd aan de schouder vervangen was - stak hij in een rush de hele lengte van het speelveld over en liep er zowaar twee Moeskroenverdedigers af en schoof de bal zomaar in het lege doel.

De Bosuil daverde voor het eerst sedert heel lang op zijn grondvesten. Na afloop werden de spelers uitbundig gevierd. In tegenstelling tot zijn collega, was Marc Grosjean best een tevreden trainer. "Dank zij deze hele belangrijke uitslag grepen we de laatste kans op behoud. M'n complimenten voor al mijn jongens en de twee sjieke goals van Eddie Johnson. Met deze zege bezorgden we voorzitter Wauters voor zijn 35 jaar in extremis toch een mooie dag," besloot de Bosuilcoach.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/03/2004)
 
Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC is Stefan Leleu terug en vervangt de op zijn beurt geelgeschorste Zoran Campara in de basis. Fangzhuo Dong loopt samen met Eddie Johnson in de spits. Bij Moeskroen staan de elf die Beveren moeiteloos opzij zetten aan de aftrap, ook topschutter Pieroni is dus van de partij.
04' Moeskroen schiet geïnspireerd uit de startblokken en drukt R Antwerp FC meteen weg. Een schot van Pieroni gaat nipt naast.
11' R Antwerp FC countert, maar Eddie Johnson wordt goed afgedekt door Lorenzi. De bezoekers hebben het meeste balbezit.
13' Open kans van kortbij voor Zewlakow, Yves Feys pakt.
14' G O A L: Fangzhuo Dong verlengt een lange bal van Moumou Cissé tot bij Eddie Johnson. De Engelsman brengt de Great Old tegen de gang van het spel in knap en verrassend op voorsprong.
16' De poging van Pieroni vormt geen enkel probleem voor Yves Feys.
20' R Antwerp FC komt dank zij de vroege voorsprong beter in het spel.
21' Eddie Johnson kan net niet bij een voorzet van Faruk Atalay
22' De roodwitte muur blokt een vrije trap van Pieroni af.
24' Liviu Ciobotariu verdedigt secuur tegen een inspurtende Mpenza.
32' G O A L: nu een verre bal vanop de linkerflank van Bernt Evens tot bij Eddie Johnson. Even Claeys uitschakelen en dan keihard binnenschieten: 2-0!
35' Laybutt kopt een vrije trap van De Vleeschauwer naast.
45' Rustverslag: R Antwerp FC leidt verrassend met twee goals verschil tegen Les Hurlus dank zij twee goals van Eddie Johnson. De bezoekers begonnen nochtans sterk, maar het overwicht leverde geen kansen op.De verdediging van R Antwerp FC hield Mpenza en Pieroni goed uit de match.
47' Dong zet door, Laybutt houdt hem tegen
51' G O A L: een bal van Gregoire stuitert van tegen de lat terug. Bernt Evens raakt 'm ongelukkig met de hand. Op aangeven van zijn lijnrechter legt Petitjean legt de bal op de stip. Pieroni trapt op Yves Feys, maar in de rebound trapt hij toch binnen.
52' Patje Goots komt de aangetrapte Fangzhuo Dong vervangen.
55' Faruk Atalay pakt uit, Vandendriessche reageert gevat.
60' R Antwerp FC voetbalt erg geconcentreerd voetballen, vooral de defensie maakt indruk. Moeskroen kan zijn spitsen niet vinden.
64' Patje Goots trapt een vrije schop naast de kooi van Vandendriessche.
70' Zewlakow trapt de hoekschop, De Vleesschauwer kopt nipt naast.
74' Mpenza probeert het met een boogbal, maar dat is geen problemen voor Yves Feys.
80' De match gaat over en weer, Moeskroen is niet bij machte er een splijtend slotoffensief uit te persen.
89' In een luchtduel wordt Yves Feys geraakt aan de schouder. Invallersdoelman Javier Hernandez moet de match (onopgewarmd) komen volmaken.
94' G O A L: Vandriessche is bij een hoekschop mee ten aanval getrokken. Javier Hernandez gooit tot bij de volledig vrijstaande Patje Goots. Na een spurt over de hele lengte van het speelveld, legt de Bosuiltopschutter de bal in doel en maakt er zo nog makkelijk 3-1 van.
95' Na afloop worden de Antwerpspelers getrakteerd op een oorverdovend applaus. In tegenstelling tot coach Leekens is de sportieve baas van R Antwerp FC en tevreden over het resultaat en over het geleverde spel.
(Bron: sport.be - 02/04/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
6 Moumou Cisse
3 Stefan Leleu (K) - 35'
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
17 Faruk Atalay
8 Arek Kubik - 36'
16 Fangzhuo Dong
26 Eddie Johnson - 14' - 31'
 
53' 16 Fangzhuo Dong (uit)/
19 Patrick Goots (in) - 90' - 95'
74' 26 Eddie Johnson (uit)/
14 Tony Sergeant (in)
90' 1 Yves Feys (uit)/
20 Angel Javier Hernandez Pindado (in)
Royal Excelsior Mouscron
1 Franky Vandendriessche (K)
2 Stephen Laybut
6 Koen De Vleeschauwer
5 Geoffrey Claeys
19 Kevin Pecqueux
11 Christophe Grégoire
4 Steve Dugardein
20 Gregory Lorenzi
9 Mbo M'Penza
10 Marcin Zewlakow - 63'
16 Luigi Pieroni - 50' (P)
 
46' 19 Kevin Pecqueux (uit)/
8 Tonci Martic (in)
72' 20 Gregory Lorenzi (uit)/
15 Julien Catrain (in)