R. Antwerp F.C.

1 - 3

Zat. 17/04/2004 20:00 u.

R.A.A. Louviéroise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.500
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Jean-Philippe Lannoy - Laurent Verkempinck

Vierde official: Christophe Hemberg
 
Het zwarte beest klauwde weer!

Eigen bericht - "Gemotiveerd, snedig en tactisch sterk," zo vatte coach Ariël Jacobs de belangrijkste kwaliteiten van zijn team samen. Een eerste schuchter offensiefje zonder Proto echt te kunnen bedreigen, maakte duidelijk dat de tandem Fangzhuo Dong-Eddie Johnson in de greep van de groenwitte verdedigers zat. Op het middenveld kreeg R Antwerp FC kreeg geen poot aan de grond en de rood-witte achterhoede, zonder de geschorste Liviu Ciobotariu, zag zich geconfronteerd met een hoop werk waar het nauwelijks raad mee wist.

Zo kon het gebeuren dat de bezoekers al op het kwartier op voorsprong klommen. De bal werd achteruit getikt en Assou-Ekotto prikte 'm bijna ongehinderd in 't midden van het doel (0-1). De alarmklokken luidden over de Bosuil. Niet veel later moest Yves Feys een knal op halve hoogte van Guilmot met beide vuisten in hoekschop keren. De Antwerpaanval probeerde het tij te keren op inzet, maar Fangzhuo Dong keek na een stevige, late tackle tegen geel aan. La Louvière zocht en vond ruimte al moest het daarvoor meermaals langs Proto passeren. Even over het half uur viseerde Tilmant na roodwit balverlies aan de middencirkel de linkerbenedenhoek. Yves Feys was een tweede keer geklopt. Aan de overkant moest ook Proto een knappe save uit de handschoenen schudden om een strakke kopbal van Eddie Johnson op hoekschop van Faruk Atalay uit zijn doel te ranselen.
Coach Marc Grosjean probeerde nog voor de pauze het tij te keren met twee tactische wissels. Darko Pivaljevic voor een bleke Fangzhuo Dong en Arek Kubik i.p.v. Souleymane Mamam om de linkerflank iets meer gewicht te geven.

Even na de herneming leverde dit een klein succesje op. Faruk Atalay wrong zich door de groen-witte verdediging en werd neergelegd. Scheidsrechter Allaerts wees naar de stip, de kaarten bleven nu wel op zak! Faruk Atalay zette zich zelf achter de bal. De Bosuil juichte en vatte hoop. Er volgde een vurig, maar erg kort moment van lokale druk. De bezoekers waren helemaal niet onder de indruk. De Wolven bleven ook nu stevig tegenprikken. Op de vierenvijftigste minuut dwong Yves Feys Ishiaku in het zijnet te besluiten. Blay trapte ook nog schuin voorlangs. Darko Pivaljevic antwoordde met een harde kopslag op voorzet van Moumou Cissé. Zijn bal ging echter naast. Even voor tijd gingen de boeken toe. Mamouni lobde een snelle counter via de invallers Vervalle-Magro over doelman Yves Feys. De bal botste nog voor de lijn, maar niemand bij R Antwerp FC die er nog bijkwam. Coach Marc Grosjean kon samen met de roodwitte aanhang enkel vaststellen dat het onvoldoende was geweest.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/04/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
6 Moumou Cisse
3 Stefan Leleu (K)
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu - 92'
14 Tony Sergeant
17 Faruk Atalay - 47' (P) - 50'
16 Fangzhuo Dong - 24'
27 Eddie Johnson
 
35' 13 Souleymane Mamam (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
35' 16 Fangzhuo Dong (uit)/
8 Arek Kubik (in)
80' 6 Moumou Cisse (uit)/
19 Patrick Goots (in)
R.A.A. Louviéroise
1 Sylvio Proto
26 Oguchi Onyewu
3 Olivier Guilmot - 50'
5 Michaël Klukowski
14 George Blay
2 Mathieu Assou-Ekotto - 15'
15 Daniel Camus
8 Sammy Vandenbossche
20 Manaseh Ishiaku
11 Frédéric Tilmant (K) - 31'
18 Maämar Mamouni - 88'
 
68' 20 Manaseh Ishiaku (uit)/
7 Yannick Vervalle (in)
78' 11 Frédéric Tilmant (uit)/
23 Riccardo Magro (in)
90' 8 Sammy Vandenbossche (uit)/
12 Serge Djamba Shango (in)