Scheidsrechter: Paul Kindervater (Dui.)

De pers na MSV Duisburg - Royal Antwerp FC
Tweemaal Willy Geurts, maar Gaston Van Camp uitblinker

DUISBURG, vrijdagavond - Zoals je kon verwachten heeft de 17-jarige Gunther Van Eyck vrijdagavond in het Wedaustadion te Duisburg zijn debuut genaakt in het fanionteam van Royal Antwerp FC. De omstandigheden dwongen trainer Novak trouwens met een erg experimenteel elftal uit te pakken, want naast de nu aan Molenbeek definitief getransfereerde René Desaeyere en de onbeschikbare spelers Stanislav Karasi, Jim De Schrijver en Xavier Caers (alle drie gekwetst) konden ook Eddy Snelders (studie), Van Genechten (examen), Marc Steyaert (studie) en invallerskeeper Mertens (werk) de verplaatsing niet meemaken.

Onder de gegeven omstandigheden hebben ook Cisse Goris en de piepjonge keeper Danny Dieltiens de verplaatsing naar Duisburg meegemaakt. Beiden en de al beter bekende Ronny Lambrechts zaten op de bank toen de Keulense ref Kindervater de match op gang floot. Dit jonge experimentele elftal vocht voor iedere bal en heeft een oververdiende zege (1-2) behaald. Gunther Van Eyck bewees de vista te hebben om in de toekomst tot een waardevol element te kunnen uitgroeien. Over Gaston Van Camp simpelweg, het volgende: wij volgen ruim 10 jaar het voetbal aan de top en hebben het nooit meegemaakt dat een speler uit de lagere reeksen zich bij zijn tweede optreden bij de grotere ploeg direct als een der betere spelers op het veld manifesteerde (bron: onbekend)

HNB zag het zo

Duisburg - Royal Antwerp FC heeft op het veld van de Duitse Bundesliga club MSV Duisburg revanche genomen voor de eerder opgelopen nederlaag op de Bosuil, dank zij twee doelpunten van Willy Geurts. MSV Duisburg leidde bij de rust met 1-0, dank zij een strafschopdoelpunt van Seliger. Met twee doelpunten zette Willy Geurts de scheve situatie na de rust recht. Hij scoorde in de 63e en 69e minuut en miste in de slotfaze van de match de kans om een hattrick op zijn naam te schrijven wanneer hij een strafschop binnen het bereik van de Duitse doelman Heinze trapte. Naast Willy Geurts was de 22-jarige Gaston Van Camp, pas aangeworven van bij Zwarte Leeuw Rijkevorsel, de grote uitblinker bij Royal Antwerp, dat weer verplicht was zonder de gekwetste Stanislav Karasi te spelen (HNB - 1978-05-20)
(bron: de pers - 20/05/1978)