R. Antwerp F.C.

1 - 5

Don. 02/06/2005 20:30 u.

K.F.C. Verbr. Geel

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 1250
 
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters: Dirk Gilon - Danny Theuwissen
 
Paal en lat in de weg van mildere cijfers...

"Net die ene keer dat Verbroedering Geel vlotjes scoort, komt die club van Peter Maes met een reuzeverschil winnen op de Bosuil," merkte R.V.A. op tijdens de laatste persconferentie van het seizoen 2004-2005. De bezoekende sportieve patron was 'content' en dat herhaalde hij wel enkele malen. Enkel het feit dat de Kempense club Zulte-Waregem en in de eindronde Roeselare had moeten laten voorgaan, zorgde voor enige zure oprispingen, maar tastte allerminst het vertrouwen in de toekomst aan.

Niet zo bij R Antwerp FC. Na de zware rammeling die zijn veredelde invallersteam op de laatste eindrondedag te beurt viel, liet coach Regi Van Acker zelfs niet na lang aandringen, het achterste van de tong zien. Het blijft speculeren welke richting het in Deurne-Noord uitgaat en met welk sportief personeel. Bernt Evens kwam alvast zijn trouwe fans nog een laatste keer groeten alvorens richting Westerlo te trekken. Moest R.V.A. opnieuw diep tasten om veertien valabele spelers bij mekaar te harken, ook bij Geel waren er enkele minder ervaren pionnen die het tot tevredenheid van hun coach bijzonder goed deden. Net als in de heenwedstrijd op De Leunen liepen de blauwgelen verrassend gemakkelijk tot drie nul uit. Enige verschil: ze hadden er met een half uur tien minuten meer voor nodig dan een week eerder. Daelemans scoorde uit een diepe bal een eerste keer, vervolgens prikte Mellemans, randje buitenspel, zijn eerste van de avond achter de debuterende Naby Yattara.

Nog voor het half uur vloerde Daelemans de Antwerpdoelman een derde keer. Terwijl zijn team voortdurend werd afgevlagd, bleef, zeer tot ongenoegen van coach Van Acker, de vlag ook deze keer beneden. Pal voor het rustsignaal scoorde gelegenheidsspits Alan Grozdanic tegen. Antwerplilliputters Nana, Jordan en Kevin (Baert) deden hun uiterste best, maar vonden geen gehoor bij o.a. Dejan Mitrovic. De sukkelende 'spelmaker' kreeg na de pauze bij elk balcontact een fluitconcert van het publiek toe. Met 1-3 was bovendien de Geelse honger lang niet gestild. Jansen spurtte het lijntje af en bood Daelemans nummer vier op een zilveren schaaltje aan. Nummer vijf was maar een kwestie van minuten. Corner vanop de linkerkant en Mellemans knikte binnen. Jordan kreeg tot tweemaal toe zijn schot niet gericht. Nana Asare, Alan Grozdanic (net als voor de rust) en Christophe Préseaux vonden het houtwerk op hun weg naar mildere cijfers.

Vijf tegendoelpunten, negen Antwerpkansen en slechts één goal op de teller vatte coach Regi Van Acker een heel rood-wit seizoen in enkele woorden samen. Harald Pinxten, al weken op de sukkel met een weerbarstige enkel en Alain Van Mieghem die worstelde met een verrekking in de lies, kregen tot slot een (verdiend) compliment van hun (afscheidnemende?) coach.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/06/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Naby Moussa Yattara
22 Christophe Préseaux
5 Harald Pinxten
6 Moumou Cisse
3 Jens Govaerts
9 Kevin Baert
8 Alain Van Mieghem (K)
11 Dejan Mitrovic - 86'
17 Jordan Opoku
19 Nana Asare
25 Alan Grozdanic - 45'
 
K.F.C. Verbr. Geel
1 Filip De Wilde
5 Mike De Koninck
3 Nico Vanderlinden
6 Robbie Dello
15 Bert Baudoin
20 Bjorn Daelemans - 15' - 25' - 60'
7 Jeroen Mellemans - 25' - 67'
12 Maarten Schops
25 Sidi Farssi
14 Jochen Slechten
11 Kevin Jansen - 78'
 
46' 1 Filip De Wilde (uit)/
31 Paul Peeters (in)
62' 14 Jochen Slechten (uit)/
16 Cédric Tomsin (in)
62' 15 Bert Baudoin (uit)/
8 David Vandecauter (in)