R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 23/07/2005 20:00 u.

FC Arges Pitesti

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.250
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
 
FC Arges Pitesti wint match van de vriendschap

Eigen bericht - Net als in zijn voorgaande wedstrijden tegen K St.-Truidense en KSV Roeselare leverde FC Arges Pitesti tegen R Antwerp FC een overtuigende prestatie af. Meer zelfs, de technisch vaardige Roemenen tikten hun roodwitte opponenten het hoofd op hol. Toch leverde dit niet meer dan een handvol kansen en dank zij de inspanningen van de beide Antwerpdoelmannen slechts twee doelpunten op. En dat mag een wonder heten.

De paarse Roemeense brigade begon inderdaad furieus aan de partij. Liefst een kwartier lang gaven ze de Great Old geen schijn van kans om deel te nemen aan het spel. Het was terugtrekken en lopen voor het leven voor de thuisspelers. Vanachteruit, waarbij ze op eigen helft de bal gretig over en weer tikten, ging het telkens razendsnel langs de flanken, richting vijandelijke doel. Bij een van die raids bracht Magdalin de bal op. Controle met het hoofd, Bilasco aan het lopen en die rondde zelf de actie netjes af in het midden van het doel. 0-1 na tien minuten. Dat zag er al onmiddellijk slecht uit voor roodwit. Temeer daar het vooraan geen poot aan of van de grond kreeg. Bij elke gelegenheid dat R Antwerp FC de bal diep stuurde, bleek niet alleen hoe 'weinig' spits Medouna woog, maar ook hoe onbeweeglijk hij stond te acteren. Hij won geen enkel duel en publieke afkeuring werd al vlug zijn deel. De Antwerpsupporters brachten, naar achteraf bleek, te weinig geduld op met de de Senegalese tester. "Het was immers ook voor coach Regi Van Acker een geheim dat Medouna met een reuzegroot knieletsel sukkelde," wist Alain Van Mieghem.

Het ging er niet doorlopend vriendelijk aan toe tussen de lijnen. Ook de Bosuillibero zou overigens het rustsignaal niet ongehavend bereiken. "Knie tegen knie. Niks ernstigs, maar ik viel bijna in zwijm op het terrein," verklaarde hij zijn vroegtijdige vervanging door de Duits-Poolse tester Adrian Pelkan. Net op het moment dat de verzorger Alain Van Mieghem van het terrein hielp, had ook Sam Lavan bijstand nodig. Het Roemeense team kreeg applaus voor de bijstand. R Antwerp FC stond dan al geruime tijd 0-2 in het krijt. De aanvankelijke dreiging was een beetje weggeëbd, maar net op het moment dat de jongens van coach Van Acker zich beter in de match knokten, halverwege die eerste periode, kwam er weer zo'n snelle uitbraak van FC Arges. Voorzet vanop de linkerflank. Tanasa prikte koelbloedig binnen. Antwerpdoelman Milic ten tweede male geklopt. Nog één keer voor de pauze hield het roordwitte volk de adem in. De vrijschop van FC Arges draaide langs de muur, maar spatte tegen de staak en dan buiten. Rusten met een verdiende Roemeense voorsprong.

Bij de pauze vijf wissels. Drie andere gezichten bij Arges Pitesti en Antwerpcoach Van Acker bracht een nieuwe doelman (Ivan Willockx) en een nieuwe spits (David De Donder) mee uit de kleedkamer. Zonder te spreken van een totale ommekeer, kreeg roodwit nu vastere voet op het middenveld. Het bleef uiteraard opletten voor het goedgeorganiseerde flankenspel van de bezoekers. De achterlijn kreeg steeds beter vat op de gebeurtenissen, al zag doelman Ivan Willockx zijn goal meer in gevaar komen dan zijn overbuur. De paarse aanvallers knalden wel, maar misten het kader. Soms van niet heel veel, maar tot scoren kwamen ze niet. Waren inzet en passing bij R Antwerp nu beter op mekaar afgesteld, in de zone van de waarheid bleef het bij schimmenspel. David De Donder bood zich goed aan als targetman, maar als bedreven afwerker kon hij zich evenmin opwerpen. De beide teams kregen na afloop een daverend applaus van de talrijk opgekomen Antwerpfans, die al vooraf op een grote verrassing getrakteerd werden. De aftrap werd nl. gegeven door Antwerpspeler-van-de-eeuw Vic Mees en Antwerpdoellegende-voor-de-eeuwigheid Ratko Svilar.

Toeval of niet: allebei jarenlang in de bres voor rood-wit en... allebei winnaar van de Beker van België! Schepen van de Stad Antwerpen, ('populaire') Chantal Pauwels mocht de ere-Bosuilen Mees en Svilar assisteren bij het uitreiken van de Beker der Vriendschap en de bijhorende medailles aan de deelnemende spelers. In de coulissen hoorden we het gerucht als was het stadsbestuur ook vertegenwoordigd door burgemeester Janssens zelf, maar daar hebben wij niets van gezien.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/07/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Bojan Milic (T.)
6 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
8 Alain Van Mieghem (K)
4 Cédric Tomsin
11 Kevin Jansen
14 Spencer Verbiest - 68'
15 Gunter Verjans
10 Chris De Witte (T.)
12 Medouna (T.)
20 Giovanni Fedorow
 
39' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
2 Adrian Pelka (T.) (in)
46' 1 Bojan Milic (uit)/
1 Ivan Willockx (in)
46' 12 Medouna (uit)/
22 David De Donder (T.) (in)
80' 14 Spencer Verbiest (uit)/
9 Olivier Claessens (in)
80' 11 Kevin Jansen (uit)/
13 Kevin Baert (in)
80' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
19 Sacha Verveckken (in)
83' 4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
FC Arges Pitesti
1 Stefan Preda
2 Ilic Poenaru
3 Madalin Murgan
4 Liviu Negoita
5 Alin Chita
6 Gheorghe Rohat
7 Marius Bilasco - 10' - 41'
9 Ciprian Tanasa - 22'
10 Andrei Prepelita
11 Cosmin Nastasie
25 Marius Radu (K)
 
46' 6 Gheorghe Rohat (uit)/
8 Iulian Crivac (in)
46' 1 Stefan Preda (uit)/
72 Bogdan Vintila (in)
46' 7 Marius Bilasco (uit)/
21 Raul Marincau (in)
46' 5 Alin Chita (uit)/
18 Marius Sava (in)
46' 3 Madalin Murgan (uit)/
14 Daniël Costescu (in)
66' 9 Ciprian Tanasa (uit)/
14 Daniël Costescu (in)
68' 10 Andrei Prepelita (uit)/
19 Cornel Dobre (in)
72' 4 Liviu Negoita (uit)/
8 Iulian Crivac (in)
81' 11 Cosmin Nastasie (uit)/
26 Robert Neagoe (in)
83' 25 Marius Radu (uit)/
17 Mircea Negru (in)